Hopp til innhold
Blu-ray-spelare

Panasonic DP-UB9000 4K

13 998:-st.
Förväntad i lager den 17 augusti 2024.
4K Ultra HD Blu-ray-spelare för den ambitiösa hemmabion. Klarar nästan alla tänkbara format och har ett tungt och solitt utförande i metall.

Läs mer:

Beskrivning

Panasonic DP-UB9000 – 4K Ultra HD-Blu-ray-spelare med suverän bildkvalitet, inbyggd wifi och solid aluminiumdesign

 • Stödjer Ultra HD Blu-ray / HDR10+ / Dolby Vision
 • Tung och solid design i metall
 • Klarar de allra flesta ljud- och bildformat
 • HCX-processor (Hollywood Cinema Experience)
 • Avspelning av musik, foto och video via USB

DP-UB9000 är en Ultra HD Blu-ray-spelare i referensklass som ger dig ljud, bild och funktionalitet i toppklass till din hemmabio. Om du har investerat i en UHD/4K-TV kan du här frigöra dess fulla potential.

DP-UB9000 innehåller en HCX-processor (Hollywood Cinema Experience) för Ultra HD Blu-ray fylld med originella bildtekniker som giver en förbluffande bildkvalitet. Den exakta återgivningen av färger och HDR som skapar de avgörande elementen inom Ultra HD utgör grunden för bilder med hög upplösning.

Mängder av möjligheter

Den fina inbyggda 4K-scalern skalar upp bildkällor med lägre upplösning till 4K så att du alltid får optimalt utbyte av din UHD-TV. Via den inbyggda trådlösa nätverksfunktionen (wifi) kan du också spela musik och titta på foton, videoklipp och HD-film från datorn eller en nätverkshårddisk – naturligtvis med full fjärrstyrning. Du kan också spela dessa media från vanliga USB-minnen och -hårddiskar. Du får kort sagt alla tänkbara möjligheter att få en stor upplevelse på din UHD-TV – ju större desto bättre!

DP-UB9000 har ett tungt och solitt utförande med både front och sidopaneler i kraftig aluminium. Det betyder att både skivenhet och elektronik får bästa möjliga arbetsförhållanden utan vibrationer. Med 7.1-kanaligt ljud ut kan du utan problem ansluta en äldre hemmabio-receiver och som en extra läcker detalj får du även balanserade XLR-anslutningar för analog stereo ut så att du kan använda spelaren tillsammans med en traditionell musikanläggning i den tunga klassen.

DP-UB9000 finns med svart aluminiumfinish. Fjärrkontroll medföljer.

Extra HDMI-ljudutgång för särskilt flexibla möjligheter

DP-UB9000 är bestyckad med en extra HDMI-utgång för ljud. Det ger dig fler möjligheter att skapa en uppsättning som passar just ditt behov. Du kan till exempel skicka bild och ljud direkt till TV:n via HDMI, samtidigt som du kopplar HDMI-ljudet till receivern. På så sätt behöver du inte nödvändigtvis starta anläggningen varje gång, och det kan vara behändigt sent på kvällen eller om barnen ska använda spelaren.

Du kan också skicka video och ljud separat till din projektor respektive din hemmabioreceiver. Och om du har en lite äldre receiver utan HDMI 2.0 och HDCP 2.2, kan du använda den extra utgången till att få äkta 4K-bild på TV:n och fortfarande ha HD-ljud på anläggningen. Det här kan annars leda till problem vid HDMI-överföringen pga. kopieringsskydd.

Även för Blu-ray, DVD och CD

DP-UB9000 är bakåtkompatibel när det gäller traditionella Blu-ray/DVD-filmer och CD-skivor, så du kan ta steget in i framtiden utan att helt klippa banden till det förflutna. DP-UB9000 stödjer också DSD/bitstream om du råkar ha hämtade musikfiler i detta format.

Med den överskådliga hanteringen och mycket höga komponentkvaliteten finns det inget som står i vägen för att du ska kunna använda DP-UB9000 som en exklusiv universalspelare som även kan spela av din CD-samling i fin kvalitet. Tänk dock på att en bra dedikerad CD-spelare i de flesta fall kommer att ge dig både bättre ljud och snabbare hantering. 

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Tungt och solitt byggd i metall
 • HDR10+ och Dolby Vision
 • HCX-processor (Hollywood Cinema Experience)
 • Högkvalitativ 4K-videouppskalning
 • Inbyggd wifi och Ethernet
 • Extra HDMI-ljudutgång för flexibel anslutning
 • Avspelning av musik, foto och video via USB
 • Stödjer Dolby Atmos och DTS:X

Begränsningar

 • Ingen avspelning av SACD-skivor
 • Ingen inbyggd Bluetooth
 • Inga analoga videoutgångar
 • En dedikerad CD-spelare kan ge högre ljudkvalitet för musik i stereo

Tekniska specifikationer

Video-D/A-omvandlareNej
VideoskalningJa
ISF-certifieradNej