Hopp til innhold
Pro-Ject

Pro-Ject The Classic Evo

17 990:-st.
Denna produkt har utgått

Den här produkten finns inte längre i vårt sortiment. Se vårt nuvarande utbud av %1

Produkten är inte längre tillgänglig i vald färg eller variant

Ljud i dagens högsta klass i en design som påminner om legender från förr. Audiofil lyxmodell som ger dig och din vinylupplevelse allt det bästa! a

Läs mer:

Beskrivning

Pro-Ject The Classic Evo – exklusiv audiofil hifi-skivspelare i läcker klassisk design

 • Klassisk design med exklusiv finish i äkta träfaner
 • 9-tums tonarm i sandwichkonstruktion av kolfiber/aluminium
 • Körklar med fabriksmonterad Ortofon Quintet Red Moving Coil-pickup
 • Skifte mellan 33/45 varv/min sker elektroniskt
 • Skivspelarlock och RCA-kabel medföljer
The Classic Evo är en unik skivspelare som förenar en klassisk design med ett pärlband av avancerade tekniska lösningar som ger dig många års oförglömliga musikupplevelser. Den är en vidareutveckling av den kritikerrosade och EISA-belönade The Classic, och den stilrena, enkla ramen i äkta trä leder tankarna till legendariska High End-klassiker från vinylens storhetstid.                    

Den mest markanta förbättringen jämfört med originalet är den nya skivtallriken, där huvudtallriken vilar på en undertallrik som dras runt av drivremmen. Chassiet är tyngre och kraftigare, och i den här versionen skiftar du även hastighet mellan 33/45 varv elektroniskt via en ”Speed Box” 33/45, så du behöver inte flytta remmen för hand om du vill spela en singel.

Körklar i audiofil lyxklass med Ortofon Quintet Red MC-pickup
The Classic Evo levereras körklar med en exklusiv Ortofon Quintet Red Moving Coil-pickup. I kombination med den perfekt matchande tonarmen och det klippfasta chassiet kan denna audiofila pickup plocka upp detaljer som du inte ens visste fanns i dina vinylplattor. Du kan se fram emot att få uppleva hur bra din skivsamling egentligen låter!

The Classic Evo finns med exklusiv finish i äkta valnöt eller Eukalyptus-träfaner. Skivspelarlock och tonarmskabel (Connect it E) medföljer.

GRATIS MONTERING: Om du köper en ny pickup på HiFi Klubben monterar vi den gratis på din skivspelare. Vi kan leverera en rad andra produkter från Pro-Ject utöver de som visas på hemsidan. Kontakta din butik för mer information.

En stark, lätt och resonansfri tonarm 
The Classic Evo är försedd med en exklusiv tonarm där själva armröret har en konisk sandwich-konstruktion i kolfiber och aluminium. Kolfiber har valts för materialets styvhet och respons, aluminium för ännu bättre dämpning. Upphängningen är en zirkon-nållager med ultralåg friktion i kombination med ett påkostat japanskt kullager som säkerställer att tonarmen rör sig fritt.

Motvikten är resonansdämpad med TPE (Thermo Plastic Elastomers), en lösning som ursprungligen utvecklades av danska Ortofon. Tonarmen kan justeras för både azimuth och lodrät spårningsvinkel, och som extra tillbehör kan du köpa till motvikter som tillåter pickuper på ända upp till 25 gram.

Ortofon Quintet Red Moving Coil-pickupen som medföljer är av mycket hög kvalitet, men tonarmens fine dämpning och mellantunga vikt matchar flera av de bästa MC-pickuperna på marknaden om du vill ha ännu bättre ljudkvalitet.

Dubbel plint stävjar vibrationer
En av de riktigt exklusiva lösningarna på The Classic Evo är den dubbla plinten. Motorn är monterad på den tunga och resonansdämpande MDF-plinten medan tonarmen och skivtallriken är fästa vid en massiv aluminiumplint som flyter på sex TPE-kulor som i sin tur effektivt frikopplar alla vibrationer från motorn.

Skivtallriken är stor och tung för extra stabil rotation. Den är tillverkad i en raffinerad sandwich-konstruktion, där den TPE-dämpade huvudtallriken vilar på en sub-tallrik som även den är TPE-dämpad och som drivs av remmen. Det ger en ytterst effektiv frikoppling från störningar och vibrationer.

Centrumlagret är gjort av Teflon, härdat stål och mässing för att uppnå ultrakorrekta och extremt jämna kontaktytor. De tre fötterna är effektivt dämpade och kan naturligtvis justeras i höjdled så att du utan problem och på ett effektivt kan få skivspelaren i perfekt våg.

Anslutningen av kablar sker via phono-kontakter med jordskruv som gör att du har möjlighet att uppgradera den medföljande signalkabeln till en bättre typ om du vill.

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Klassisk design med exklusiv finish i äkta träfaner
 • 9-tums tonarm i sandwichkonstruktion av kolfiber/aluminium
 • Körklar med högkvalitativ Ortofon Quintet Red Moving Coil-pickup
 • Skifte mellan 33/45 varv/min sker elektroniskt
 • TPE-resonansdämpad skivtallrik med underliggande sub-tallrik
 • Dubbel vibrationsdämpande plint
 • TPE-dämpade fötter som kan justeras i höjdled
 • Skivspelarlock och RCA-kabel medföljer

Begränsningar

 • Ingen automatisk start/stop-funktion
 • Kräver RIAA-förstärkare med MC-inställning
 • Inget separat hus för motorn
 • Nålinsatsen på pickupen som medföljer kan inte bytas ut separat

Tillbehör till Pro-Ject The Classic Evo

Tekniska specifikationer

AutomatiseringNej
DriftRemdrift
Effektiv armmassa13,5 g
Effektiv tonarmslängd9 "
Hastighet33, 45
PickupOrtofon Quintet Red
PickuptypMoving Coil
RIAA-förförstärkareNej

Rekommenderade produkter

M10
Musikanläggning med streaming
29 998:- / St.