Hopp til innhold
Samsung
Neo QLED-TV

Samsung QE55QN95B

12 990:-st.

Produkten är inte längre tillgänglig i vald färg eller variant

55-tums 4K Neo Quantum QLED-TV i High End-klass med Full Backlight, Neural Quantum Processor, 4K/144 Hz, exklusiv design och bara en enda kabel!

Läs mer:

Beskrivning

Samsung QE55QN95B – 55-tums 4K Neo Quantum QLED-TV i High End-klass med exklusiv design, Neural Quantum Processor, gaming i 4K/144 Hz och One Connect för bara en enda kabel till TV:n

 • Full Backlight 4K Neo Quantum QLED med Quantum Matrix Technology Pro, Neural Quantum Processor 4K och Ultimate UHD Dimming Pro
 • Exklusiv Infinity One-design och Eco Smart Control med solceller
 • Flera avancerade gaming-funktioner, inkl. 4K/144 Hz
 • Separat One Connect-anslutningsbox med bara en enda diskret kabel till TV:n, inklusive ström
 • Kan monteras ända in mot väggen med hjälp av Slim Fit-väggfäste (extra tillbehör)

Samsung QE55QN95B är en 55-tums 4K Neo Quantum QLED-TV i High End-klass som ger dig allt det bästa Samsung har att erbjuda om du inte är redo att ta steget till 8K ännu. Bland läckerheterna hittar du antireflexbehandlad Full Backlight-bildpanel, Neo Quantum Processor 4K och Ultimate UHD Dimming Pro.

Om du är gamer kan du också se fram emot Motion Xcelerator Turbo Pro som kan hantera ingångssignaler på ända upp till 4K/144 Hz. Det ger dig prestanda i nivå med en toppmodern dedikerad gaming-skärm.

Den separata One Connect-boxen samlar alla anslutningar så att du bara behöver en enda diskret kabel till skärmen. Via det geniala Slim Fit-väggfästet (extra tillbehör) kan du montera TV:n helt platt ända in mot väggen som en tavla. Den detaljen i designen hjälper till att göra den här fantastiska TV:n till kronan på verket när du inreder ditt hem.

Via eARC kan du överföra okomprimerat surroundljud, inklusive Dolby Atmos, via HDMI-kabeln. Den kan till exempel gå till en grym hemmabio eller en matchande soundbar som är gjord för att återge höjdinformation i Atmos-ljudet. Du kan också röststyra TV:n via fjärrkontrollens mikrofon eller en separat smarthögtalare (Google-assistenten/Amazon Alexa). Stöd för röststyrning på ditt lokala språk beror på vad tjänsten i fråga erbjuder.

Samsung QE55QN95B finns i utförandet Bright Silver. Bluetooth-baserad Eco Smart Control med solceller medföljer. Solcellerna fungerar även i rumsbelysning och besparar både dig och naturen onödiga batterier. Traditionell IR-fjärrstyrning med tryckknappar – till exempel som komplement – kan köpas till separat (TM1240A).

Obs: HiFi Klubben rekommenderar dock att du kopplar in en soundbar, ett par aktiva högtalare eller en separat stereo eller hemmabio så att ljudet håller samma höga klass som bilden. 

Neo QLED – en ännu bättre TV-upplevelse

Neo QNED är en vidareutveckling av LED-tekniken, där man har lyckats göra lysdioderna som skapar ljuset i bilden omkring 40 gånger mindre. Det innebär att betydligt fler LED-lampor får plats på samma yta, vilket ger mycket bättre kontroll över både ljusa och mörka partier i bilden. Du får bättre svärta och kontrast, samt betydligt mindre ”bleeding”.

Den avancerade Neural Quantum Processor 4K QLED-processorn analyserar visuella data och använder 4K-data genererade av 20 neurala nätverk för att förbättra varenda liten synlig detalj i 4K-innehåll. Dynamic Tone Mapping med HDR10+ anpassar färgåtergivning och kontrast scen för scen så att du kan uppfatta även de allra finaste nyanserna. Processorn skalar upp allt bildmaterial till 4K så att du alltid utnyttjar den fantastiska bildpanelen optimalt.

I Samsung QN95B-serien har bakgrundsbelysningen fått Full Backlight, där LED-ljuskällorna sitter jämnt fördelade bakom hela bildpanelen istället för längs kanterna som de gör på många billigare TV-apparater. I kombination med den raffinerade Ultimate UHD Dimming Pro-funktionen ger det en svärta som kommer ytterst nära OLED samtidigt som du får en helt suverän ljustäthet och ljusstyrka.

One Connect för en enda kabel till TV:n

I QN95B har Samsung valt att placera alla anslutningarna i en separat box (One Connect). Här kan du ansluta alla dina HDMI-bildkällor – till exempel Blu-ray-spelare och spelkonsol – samt USB-lagringsmedier. Här sitter också den optiska digitala ljudutgången.

Från boxen behöver du bara dra den medföljande dedikerade kabeln för att överföra både signaler och ström till TV:n. Det är en trevlig bonus i vardagsrummet om du har TV:n hängande på väggen. Om du använder bordsstativet som medföljer kan du få en helt dold kabeldragning. Själva boxen kan du placera utom synhåll, till exempel i en TV-möbel eller ett skåp. Du kan också snyggt och elegant montera boxen diskret på bordsstativets baksida. Kabel i 0,3 och 2,5 meters längd medföljer, 5 meter finns som extra tillbehör.

Ambient Mode – gör TV:n till en aktiv bildram

Ambient Mode är en smart funktion för dig som inte gillar att titta på en stor svart rektangel när TV:n är avstängd. Med Ambient Mode kan bildpanelen användas aktivt på olika sätt för att till exempel efterlikna din tapet eller väggstruktur, alternativt visa bilder, tid/väder med mera som en aktiv bildram. Ambient Mode ser häftigt ut men drar mer ström än om TV:n är helt avstängd. Därför kan du givetvis stänga av eller sätta på funktionen hur du vill.

Auto Game Mode – gaming på storskärm som måste upplevas

Har du en spelkonsol eller PC kopplad direkt till TV:n via HDMI optimerar Auto Game Mode din spelupplevelse. Då skickas bildsignalen förbi flera av TV:ns inbyggda processorer och du får en blixtsnabb och mjuk respons precis som på en datorskärm.

På QN95B får du Samsungs finaste version av Game Mode inklusive HDMI 2.1-funktionerna VRR (Variable Refresh Rate), ALLM (Automatic Low Latency Mode) och HFR (High Frame Rate, 4K/120). Med Game Bar 2 har du också en komplett kontrollpanel dedikerad uteslutande för gaming.

Se världens bästa filmer och serier med streaming

Som ägare av QN95B har du smidig tillgång till video-streamingtjänster som t.ex. Netflix. Med ett abonnemang får du tillgång till nästan obegränsade mängder filmer och TV-serier över nätet, och både ljud och bild är i toppkvalitet samtidigt som utbudet av filmer och serier i äkta 4K/UHD/HDR-kvalitet snabbt blir allt större.

Inspelning och paus med USB – titta på TV när det passar dig

Med QN95B kan du pausa TV-programmen, spola tillbaka, eller spela in dem om du vill se dem vid ett senare tillfälle. Allt som krävs är att du lägger några hundralappar på en mobil USB-hårddisk som du enkelt kan dölja utom synhåll. När du väl har anslutit den kan du praktiskt taget glömma att den finns.

Inspelnings- och pausfunktionen ger dig en otrolig frihet i TV-vardagen eftersom du inte tvunget måste sitta bänkad i soffan när programmet börjar. Du kan till och med programmera veckans program på ett ögonblick via den elektroniska programguiden (EPG).

En exklusiv detalj på QN95B är att den är bestyckad med dubbla TV-mottagare så att du kan spela in ett program samtidigt som du tittar på ett annat. Tänk dock på att TV:n bara har en enda CI-plats för kortläsare, så minst ett av programmen måste vara okrypterat (Free-to-Air). Men du kan fortfarande spela in ett krypterat TV-program samtidigt som du tittar på en Blu-ray- eller DVD-film via HDMI. Tänk också på att du bara kan spela in från de inbyggda digitala TV-mottagarna. Du kan alltså inte spela in från videostreamingtjänster (som t.ex. Netflix) eller från Blu-ray.

Knivskarp digital bildkvalitet via antenn, kabel-TV och satellit

QN95B har inbyggda DVB-T2-, DVB-C- och DVB-S2-mottagare för knivskarp och störningsfri digital-TV (inkl. HDTV) via både antenn, kabel-TV och parabol/satellit (Canal Digital). Det här gör att du inte behöver någon separat digitalbox och en extra fjärrkontroll när du ska njuta av suverän digital bildkvalitet.

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Full Backlight 4K Neo Quantum QLED med Quantum Matrix Technology Pro och Ultimate UHD Dimming Pro
 • Neural Quantum Processor 4K
 • Infinity One-design och Eco Smart Control med solceller
 • Separat One Connect-anslutningsbox med bara en enda diskret kabel till TV:n, inklusive ström
 • Flera avancerade gaming-funktioner, inkl. 4K/144 Hz
 • Kan monteras ända in mot väggen med hjälp av Slim Fit-väggfäste (extra tillbehör)
 • Alla HDMI-ingångar är HDMI 2.1-kompatibla
 • Mycket hög ljusstyrka
 • Expert Calibration
 • Paus-/inspelningsfunktion med dubbla TV-mottagare
 • Inbyggd mikrofon i fjärrkontroll för röststyrning

Begränsningar

 • Ej finish i äkta metall
 • Ingen Dolby Vision
 • Slim Fit-väggfäste är extra tillbehör

Reviews

Tillbehör till Samsung QE55QN95B

Tekniska specifikationer

Upplösning4K Ultra HD
Skärmstorlek55 tums
Skärmteknologi Neo QLED
HDR-Format HDR10, HDR10+, HGiG
Refresh-rate 100 Hz
Bildprocessor Neural Quantum Processor 4K
Game modeJa
Full / edge backlightFull Backlight

Recensioner


4.9
8 recensioner
5
7
4
1
3
0
2
0
1
0
Lene
Norge
9/2/2023

Fantastisk tv! Ritar en asterisk att det fanns ett fel på den ena anslutningen när TV: n levererades. Det gjorde ett otroligt irriterande surrande ljud när det var i beredskap. Var tvungen att prata lite med service för att få detta ordnat. Det var inte möjligt att bara byta låda, så var tvungen att få en ny tv. Den här kom till affären och levererade sig själv och tog den gamla med sig. Bra service!

Lene
Norge
Hans
Sverige
7/12/2023
Hans
Sverige
Rasmus
Danmark
5/14/2023
Rasmus
Danmark
Ulf
Sverige
5/5/2023
Ulf
Sverige
Cecilia
Sverige
3/26/2023
Cecilia
Sverige

Rekommenderade produkter

Sonos Arc Soundbar
Sonos Arc
Soundbar
9 990:- / st.
108
Argon Audio FENRIS A5 Kompakthögtalare - Aktiv
Argon Audio FENRIS A5
Kompakthögtalare - Aktiv
4 998:- / Set
41