Hopp til innhold
Samsung
Neo QLED-TV

Samsung QE65QN95A

19 990:-st.

Produkten är inte längre tillgänglig i vald färg eller variant

65-tums 4K Neo Quantum QLED-TV i High End-klass med Full Backlight, Ultimate UHD Dimming Pro, exklusiv design och bara en kabel till skärmen!

Läs mer:

Beskrivning

Samsung QE65QN95A – 65-tums Neo Quantum 4K QLED-TV i High End-klass med exklusiv design i metall, Full Backlight, Ultimate 8K Dimming Pro och Slim One-Connect för en enda kabel till din TV

 • Full Backlight 4K Neo Quantum QLED med Ultimate UHD Dimming Pro
 • Neo Quantum Processor 4K
 • Flera avancerade gaming-funktioner
 • Separat Slim One Connect-box för anslutning med en enda diskret kabel till TV:n, inklusive ström.
 • Kan monteras ända in mot väggen med hjälp av Slim Fit-väggfäste (extra tillbehör)

Samsung QE65QN95A är en fantastisk 65-tums 4K Neo Quantum QLED-TV i High End-klass som ger dig allt det bästa Samsung har att erbjuda om du inte är redo att ta steget till 8K ännu. Bland läckerheterna hittar du Full Backlight-bildpanel, Neo Quantum Processor 4K och Ultimate UHD Dimming Pro som tillsammans ger dig en bildkvalitet som skulle ha varit otänkbar för bara ett fåtal år sedan, oavsett pris. 

Den separata Slim One Connect-boxen samlar alla anslutningar så att du bara behöver en enda diskret kabel till skärmen. Via det geniala Slim Fit-väggfästet (extra tillbehör) kan du montera TV:n helt platt ända in mot väggen som en tavla. Den detaljen i designen hjälper till att göra den här fantastiska TV:n till kronan på verket när du inreder ditt hem.

Via eARC kan du överföra okomprimerat surroundljud, inklusive Dolby Atmos, via HDMI-kabeln. Den kan till exempel gå till en matchande soundbar som är gjord för att återge höjdinformation i Atmos-ljudet. Det ger dig en rad nya möjligheter att få läckert ljud på din TV. Du kan också röststyra TV:n via fjärrkontrollens mikrofon eller en separat smarthögtalare (Google-assistenten/Amazon Alexa). Stöd för röststyrning på ditt lokala språk beror på vad tjänsten i fråga erbjuder.

Samsung QE65QN95A finns i utförandet Carbon Silver. Bluetooth-baserad Eco Smart Control med solceller och laddning via USB medföljer. Traditionell IR-fjärrstyrning med tryckknappar – till exempel som komplement – kan köpas till separat (TM1240A).

Obs: HiFi Klubben rekommenderar dock att du kopplar in en soundbar, ett par aktiva högtalare eller en separat stereo eller hemmabio så att ljudet håller samma höga klass som bilden. 

Neo QLED – en ny och bättre TV-upplevelse

Neo QNED är en vidareutveckling av LED-tekniken, där man har lyckats göra lysdioderna som skapar ljuset i bilden omkring 40 gånger mindre. Det gör att betydligt fler LED-lampor får plats på samma yta, vilket ger mycket bättre kontroll över både ljusa och mörka partier i bilden. Du får bättre återgivning av svärta och kontrast, samt betydligt mindre ”bleeding”, så Neo QLED har potential att ta LED-tekniken till en helt ny nivå.

Den avancerade 4K Neo QLED-processorn analyserar visuella data och använder neurala nätverk för att förbättra varenda liten synlig detalj. Dynamic Tone Mapping med HDR10+ anpassar färgåtergivning och kontrast scen för scen så att du kan uppfatta även de allra finaste nyanserna. Processorn skalar upp allt bildmaterial till 4K så att du alltid utnyttjar den fantastiska bildpanelen optimalt.

I Samsung QN95A-serien har bakgrundsbelysningen fått Full Backlight, där LED-ljuskällorna sitter jämnt fördelade bakom hela bildpanelen istället för längs kanterna som de gör på många billigare TV-apparater. I kombination med den raffinerade Ultimate UHD Dimming Pro-funktionen ger det en svärta som kommer ytterst nära OLED samtidigt som du får en helt suverän ljustäthet och ljusstyrka.

Slim One Connect för en enda kabel till TV:n

I QE65QN95A har Samsung valt att placera alla anslutningarna i en separat box (Slim One Connect). Här kan du ansluta alla dina HDMI-bildkällor – till exempel Blu-ray-spelare och spelkonsol – samt USB-lagringsmedier. Här sitter också den optiska digitala ljudutgången.

Från boxen behöver du bara dra den medföljande dedikerade kabeln för att överföra både signaler och ström till TV:n. Det är en trevlig bonus i vardagsrummet om du har TV:n hängande på väggen. Om du använder bordsstativet som medföljer kan du få en helt dold kabeldragning. Själva boxen kan du placera utom synhåll, till exempel i en TV-möbel eller ett skåp. Kabel i 0,3 och 2,5 meters längd medföljer, 5 meter finns som extra tillbehör.

Ambient Mode – gör TV:n till en aktiv bildram

Ambient Mode är en smart funktion för dig som inte gillar att titta på en stor svart rektangel när TV:n är avstängd. Med Ambient Mode kan bildpanelen användas aktivt på olika sätt för att till exempel efterlikna din tapet eller väggstruktur, alternativt visa bilder, tid/väder med mera som en aktiv bildram. Ambient Mode ser häftigt ut men drar mer ström än om TV:n är helt avstängd. Därför kan du givetvis stänga av eller sätta på funktionen hur du vill.

Auto Game Mode – gaming på storskärm som måste upplevas

Har du en spelkonsol eller PC kopplad direkt till TV:n via HDMI optimerar Auto Game Mode din spelupplevelse. Då skickas bildsignalen förbi flera av TV:ns inbyggda processorer och du får en blixtsnabb och mjuk respons precis som på en datorskärm.

På QE65QN95A får du Samsungs finaste version av Game Mode inklusive HDMI 2.1-funktionerna VRR (Variable Refresh Rate), ALLM (Automatic Low Latency Mode) och HFR (High Frame Rate, 4K/120). Med Game Bar har du också en komplett kontrollpanel dedikerad uteslutande för gaming.

Se världens bästa filmer och serier med streaming

Som ägare av QE65QN95A har du smidig tillgång till video-streamingtjänster som t.ex. Netflix. Med ett abonnemang får du tillgång till nästan obegränsade mängder filmer och TV-serier över nätet, och både ljud och bild är i toppkvalitet samtidigt som utbudet av filmer och serier i äkta 4K/UHD/HDR-kvalitet snabbt blir allt större.

Inspelning och paus med USB – titta på TV när det passar dig

Med QE65QN95A kan du pausa TV-programmen, spola tillbaka, eller spela in dem om du vill se dem vid ett senare tillfälle. Allt som krävs är att du lägger några hundralappar på en mobil USB-hårddisk som du enkelt kan dölja utom synhåll. När du väl har anslutit den kan du praktiskt taget glömma att den finns.

Inspelnings- och pausfunktionen ger dig en otrolig frihet i TV-vardagen eftersom du inte tvunget måste sitta bänkad i soffan när programmet börjar. Du kan till och med programmera veckans program på ett ögonblick via den elektroniska programguiden (EPG).

En exklusiv detalj på QE65QN95A är att den är bestyckad med dubbla TV-mottagare så att du kan spela in ett program samtidigt som du tittar på ett annat. Tänk dock på att TV:n bara har en enda CI-plats för kortläsare, så minst ett av programmen måste vara okrypterat (Free-to-Air). Men du kan fortfarande spela in ett krypterat TV-program samtidigt som du tittar på en Blu-ray- eller DVD-film via HDMI. Tänk också på att du bara kan spela in från de inbyggda digitala TV-mottagarna. Du kan alltså inte spela in från videostreamingtjänster (som t.ex. Netflix) eller från Blu-ray.

Knivskarp digital bildkvalitet via antenn, kabel-TV och satellit

QE65QN95A har inbyggda DVB-T2-, DVB-C- och DVB-S2-mottagare för knivskarp och störningsfri digital-TV (inkl. HDTV) via både antenn, kabel-TV och parabol/satellit (Canal Digital). Det här gör att du inte behöver någon separat digitalbox och en extra fjärrkontroll när du ska njuta av suverän digital bildkvalitet. 

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Full Backlight 4K Neo Quantum QLED med Ultimate UHD Dimming Pro
 • Neo Quantum Processor 4K
 • Solid Slim 4 Bezel-less design och Eco Smart Control
 • Separat Slim One Connect-box för anslutning med en enda diskret kabel till TV:n, inklusive ström.
 • Flera avancerade gaming-funktioner
 • Kan monteras ända in mot väggen med hjälp av Slim Fit-väggfäste (extra tillbehör)
 • Mycket hög ljusstyrka
 • Paus-/inspelningsfunktion med dubbla TV-mottagare
 • Inbyggd mikrofon i fjärrkontroll för röststyrning

Begränsningar

 • Ingen metallfinish
 • Ingen Dolby Vision
 • Slim Fit-väggfäste är extra tillbehör

Reviews

Tillbehör till Samsung QE65QN95A

Tekniska specifikationer

Upplösning4K Ultra HD
Skärmstorlek65 tums
Skärmteknologi QLED
HDR-Format HDR10, HDR10+, HLG, HGiG
Bildprocessor Neo Quantum Processor 4K
Game modeJa
Full / edge backlightFull Backlight

Recensioner


5.0
2 recensioner
5
2
4
0
3
0
2
0
1
0
STEFAN
Sverige
10/28/2022
STEFAN
Sverige
Tobias
Norge
8/12/2022
Tobias
Norge

Rekommenderade produkter