Hopp til innhold
Samsung
QLED-TV

Samsung QE85Q950TS

59 990:-st.

Produkten är inte längre tillgänglig i vald färg eller variant

85-tums QLED-TV i toppklass med Full Backlight, Ambient Mode, ultra-exklusiv Zero-design och en enda kabel till skärmen. En enastående TV-upplevelse! !

Läs mer:

Beskrivning

Samsung QE85Q950T – 85-tums 8K QLED-toppmodell i High End-klass med ultra-exklusiv Zero-design i metall, Full Backlight, Ultimate 8K Dimming, röststyrning, AirPlay 2, eARC och One-Connect för en enda kabel till din TV

  • Full Backlight 8K QLED med Ultimate 8K Dimming och Ultra Black-antireflexbehandling
  • Ultra-exklusiv skärm med ’kantlös’ Zero-design och premium Smart Control i metall
  • Separat One-Connect-teknikbox med bara en enda diskret kabel till TV:n (One-Connect)
  • Röststyrning med inbyggd mikrofon (Google-assistenten / Amazon Alexa)
  • Kan monteras ända in mot väggen med hjälp av specialdesignat no-gap-väggfäste (medföljer)
QE85Q950T är en 85-tums 8K QLED-toppmodell i High End-klass med en upplösning på svindlande 7680 x 4320. Här får du allt Samsung kan uppbåda när det gäller läckra TV-finesser, inklusive Full Backlight-bildpanel och separat One-Connect-box som samlar alla anslutningar så att du bara behöver dra en enda diskret kabel till skärmen.

Metallramen kring skärmen är bara 2 mm tjock, så du ser praktiskt taget en bild som går från kant till kant (Zero Design). Ultra Black-antireflexbehandlingen är imponerande effektiv även under tuffa ljusförhållanden, och via det geniala no-gap-fästet som medföljer kan du montera TV:n platt ända in mot väggen, precis som en tavla. Dessa detaljer i designen hjälper till att göra den här fantastiska TV:n till kronan på verket när du inreder ditt hem.

I Q950T-serien har bakgrundsbelysningen gjorts som Full Backlight där LED-ljuskällorna sitter jämnt fördelade bakom hela bildpanelen istället för längs kanterna som de gör på många billigare TV-apparater. I kombination med den raffinerade Ultimate 8K Dimming-funktionen ger det en svärta som kommer ytterst nära OLED samtidigt som du får en helt suverän ljustäthet och ljusstyrka.

Större ljudupplevelser med eARC
Bland årets nyheter i QE85Q950T hittar du eARC, så du via den anslutna HDMI-kabeln kan överföra okomprimerat surroundljud – inkl. Dolby Atmos – till din anläggning eller en matchande soundbar. Du får också möjlighet att röststyra TV:n via inbyggd mikrofon i både skärm och fjärrkontroll (Google-assistenten / Amazon Alexa).
QE85Q950T finns i svart metallutförande. Extra läcker Bluetooth-baserad Smart Control i metall medföljer. Traditionell IR-fjärrstyrning med tryckknappar – till exempel som komplement – kan köpas till separat (TM1240A).

Obs! Till följd av den ultratunna designen är de inbyggda stereohögtalarna mycket små, men de kan ändå klara av vanliga TV-program som nyheter och annat. HiFi Klubben rekommenderar dock att du kopplar in en soundbar, ett par aktiva högtalare eller en separat stereo eller hemmabio så att ljudet håller samma höga klass som bilden.
One-Connect ger en enda kabel till TV:n
I QE85Q950T har Samsung valt att placera alla anslutningarna i en separat box (One-Connect). Här kan du ansluta alla dina HDMI-bildkällor – till exempel Blu-ray-spelare och spelkonsol – samt USB-lagringsmedier. Här sitter också den optiska digitala ljudutgången.

Från boxen behöver du bara dra den medföljande dedikerade kabeln för att överföra både signaler och ström till TV:n. Det är en trevlig bonus i vardagsrummet om du har TV:n hängande på väggen. Om du använder stativet som medföljer kan du få en helt dold kabeldragning. Själva boxen kan du placera utom synhåll, till exempel i en TV-möbel eller ett skåp. 5 meter kabel medföljer, 10 meter finns som extra tillbehör.

Ambient Mode – gör TV:n till en aktiv bildram
Ambient Mode är en smart funktion för dig som inte gillar att titta på en stor svart rektangel när TV:n är avstängd. Med Ambient Mode kan bildpanelen användas aktivt på olika sätt för att till exempel efterlikna din tapet eller väggstruktur, alternativt visa bilder, tid/väder med mera som en aktiv bildram. Ambient Mode ser häftigt ut men använder en mer ström än om TV:n är helt avstängd. Därför kan du givetvis stänga av eller sätta på funktionen hur du vill.

QLED – Samsungs version av världens bästa TV-teknik
I en QLED-TV från Samsung har LED-kristallernas funktion förfinats till en otroligt hög nivå. Ljusstyrkan och dynamiken i en QLED-panel är inget annat än spektakulär. När du samtidigt får både svärta och betraktningsvinkel på en nivå som ligger ytterst nära OLED inser du snart varför Samsung inte helt utan vidare ser OLED som framtidens TV-teknik.

HDR – närmare verkligheten än någonsin
HDR (High Dynamic Range) är bildstandarden som frigör hela potentialen i din UHD-TV. Äkta HDR-material – dvs. HDR hela vägen från originalinspelning till återgivningen på din TV-skärm – ger dig en mycket mer verklighetstrogen bild som kan återge scener med kraftigt dagsljus och djupa skuggor samtidigt, och det med full detaljrikedom, ljustäthet och kontrast över hela bilden.

HDR ger dig inte högre upplösning (fler pixlar) jämfört med UHD/4K, men tar din upplevelse och din TV till en helt ny nivå. UHD Blu-ray film med HDR har funnits på marknaden sedan länge, och streamingtjänster som till exempel Netflix och Amazon kan också erbjuda UHD-titlar med HDR. Nu kan du se fram emot att få uppleva hur bra din UHD-TV egentligen är!

Game Mode – gaming på storskärm
Har du en spelkonsol eller PC kopplad direkt till TV:n via HDMI kan du optimera din spelupplevelse ytterligare genom att välja Game Mode i menyn. Då skickas bildsignalen förbi flera av TV:ns inbyggda processorer och du får en blixtsnabb respons precis som på en datorskärm. Den här inställningen behöver du bara göra en gång för den aktuella ingången, och på QE85Q950T får du Real Game Enhancer som är Samsungs finaste version av den här funktionen.

Se världens bästa filmer och serier med streaming
Som ägare av QE85Q950T har du smidig tillgång till video-streamingtjänster som t.ex. Netflix. Med ett abonnemang får du tillgång till nästan obegränsade mängder film och TV-serier över nätet, och både ljud och bild är i toppkvalitet. Med en bra bredbandsuppkoppling kan du redan nu streama ett snabbt växande utbud av filmer och serier i äkta 4K/UHD/HDR-kvalitet.

I väntan på att äkta 8K-material blir tillgängligt på streamingtjänsterna kan du glädja dig över att QE85Q950T stödjer den nya AV1-standarden. På så sätt kan du nämligen få en försmak av framtidens fantastiska bildkvalitet via de 8K-klipp som redan ligger på YouTube. Om du är lycklig ägare till en bra kamera som kan spela in video i 8K så kan du också få optimalt utbyte av dina ansträngningar med den här läckra TV:n.

Inspelning och paus med USB – titta på TV när det passar dig
Med QE85Q950T kan du pausa TV-programmen, spola tillbaka, eller spela in dem om du vill se dem vid ett senare tillfälle. Allt som krävs är att du lägger några hundralappar på en mobil USB-hårddisk som du enkelt kan dölja utom synhåll. När du väl har anslutit den kan du praktiskt taget glömma att den finns.

Inspelnings- och pausfunktionen ger dig en otrolig TV-frihet till vardags eftersom du inte tvunget måste sitta redo i soffan när programmet börjar. Du kan till och med programmera veckans program på ett ögonblick via den elektroniska programguiden (EPG).

En exklusiv detalj på QE85Q950T är att den är bestyckad med dubbla TV-mottagare så att du kan spela in ett program samtidigt som du tittar på ett annat. Tänk dock på att TV:n bara har en enda CI-plats för kortläsare, så minst ett av programmen måste vara okrypterat (Free-to-Air). Men du kan fortfarande spela in ett krypterat TV-program samtidigt som du tittar på en Blu-ray- eller DVD-film via HDMI. Tänk också på att du bara kan spela in från de inbyggda digitala TV-mottagarna. Du kan alltså inte spela in från videostreamingtjänster (som t.ex. Netflix) eller från Blu-ray.

Knivskarp digital bildkvalitet via antenn, kabel-TV och satellit
QE85Q950T har inbyggda DVB-T2-, DVB-C- och DVB-S2-mottagare för knivskarp och störningsfri digital-TV (inkl. HDTV) via både antenn, kabel-TV och parabol/satellit (Canal Digital). Det här gör att du inte behöver någon separat digitalbox och en extra fjärrkontroll när du ska njuta av suverän digital bildkvalitet.

Tillbehör till Samsung QE85Q950TS

Tekniska specifikationer

Teknologier8K, Alexa, Google Assistant
StreamingtjänsterSpotify, Deezer, Netflix, HBO Nordic, Viaplay, Youtube , Videoland, Amazon Prime Video, NLziet, Pathe thuis, HbbTV
Höjd med fot (cm)113,1

Rekommenderade produkter