Hopp til innhold
Sony
TV

Sony KD43XH8505

9 990:-st.

Produkten är inte längre tillgänglig i vald färg eller variant

Läcker 43-tums UHD/4K LED-TV med HDR-bildkvalitet, inspelning via USB och allt du behöver, inkl. röststyrning via Google-assistenten.

Läs mer:

Beskrivning

Sony KD-43XH8505 – 43-tums exklusiv 4K LED-TV med snygg metallfinish, Google röststyrning, Android TV med Chromecast built-in och inspelning via USB med dubbla TV-mottagare

  • 4K Triluminos Edge-LED med Frame Dimming
  • Elegant design med metallfinish
  • Möjlighet till röststyrning (Google-assistenten)
  • Android TV med Chromecast built-in
  • Inspelningsfunktion via USB samt dubbla TV-mottagare

KD-43XH8505 är en läcker 43-tums 4K/UHD-TV med enastående bildkvalitet från Sonys unika Triluminos LED-panel. Här får du allt som behövs för en riktigt bra upplevelse med både film och TV-program.

Android TV och Chromecast built-in ger dig en rad spännande Smart TV-funktioner, och med dubbla TV-mottagare och inspelningsfunktion via USB bestämmer du själv när du vill se dina favoritprogram. Du har även möjlighet att röststyra TV:n via Google-assistenten och en inbyggd mikrofon i fjärrkontroll (eller en separat smarthögtalare).

Sony KD-43XH8505 levereras med svart metallfinish.

Obs! De inbyggda högtalarna räcker för nyheter och liknande. HiFi Klubben rekommenderar dock fortfarande att du kopplar in en soundbar, ett par aktiva högtalare eller en separat stereo- eller hemmabioanläggning. Då kan ljudet leva upp till den snygga ljudkvaliteten när du till exempel ser på film.

HDR – närmare verkligheten än någonsin

HDR – High Dynamic Range – är bildstandarden som frigör hela potentialen i din UHD-TV. Äkta HDR-material – dvs. HDR hela vägen från originalinspelning till återgivningen på din TV-skärm – ger dig en mycket mer verklighetstrogen bild som kan återge scener med kraftigt dagsljus och djupa skuggor samtidigt, och det med full detaljrikedom, ljustäthet och kontrast över hela bilden.

HDR ger dig inte högre upplösning (fler pixlar) jämfört med UHD/4K, men tar din upplevelse och din TV till en helt ny nivå. UHD Blu-ray film med HDR har funnits på marknaden sedan länge, och streamingtjänster som till exempel Netflix och Amazon kan också erbjuda UHD-titlar med HDR. Nu kan du se fram emot att få uppleva hur bra din UHD-TV egentligen är!

Android TV med Chromecast built-in – en oändlig värld av streaming

Chromecast är en genial funktion som följer med Android Smart TV-plattformen. Med Chromecast inbyggd i TV:n kan du via din smartphone eller surfplatta streama ljud och bild från det otal online-tjänster som redan stödjer funktionen. Det här inkluderar bl.a. Netflix, HBO, YouTube och många, många fler. Du väljer bara din TV som mediespelare från din mobila app – så visas det på TV-skärmen medan du styr allt från t.ex. din surfplatta (både Android och iOS).

Det riktigt smarta är särskilt det att appen inte ens behöver vara inbyggd i TV:n. Så länge Chromecast stöds av din mobila enhet kan du använda funktionen. Det ger dig betydligt fler möjligheter än du får i andra Smart TV-plattformar. Du kan också spegla Google Chrome-fönster trådlöst från Mac/PC på TV:n.

Med Chromecast fungerar din smartphone/surfplatta som fjärrkontroll istället för som mediespelare, precis som t.ex. Spotify Connect. Själva uppspelningen av mediematerialet sker direkt från TV:n via ditt nätverk. Det ger dig mycket bättre batteritid, och om du t.ex. har sett en halv film på Netflix på väg hem på tåget, kan du pausa den och sedan fortsätta titta på TV:n så snart du kommer innanför dörren där hemma.

Game Mode – gaming på storskärm

Har du en spelkonsol eller PC kopplad direkt till TV:n via HDMI kan du optimera din spelupplevelse ytterligare genom att välja Game Mode i menyn. Då skickas bildsignalen förbi flera av TV:ns inbyggda processorer och du får en blixtsnabb respons precis som på en datorskärm. Den här inställningen behöver du bara göra en gång för den aktuella ingången.

Se världens bästa filmer och serier med streaming

På samma sätt som Spotify och TIDAL har revolutionerat hur vi lyssnar på musik kan du som KD-43XH8505-ägare se fram emot att få tillgång till video-streaming från tjänster som Netflix. Med ett abonnemang får du tillgång till nästan obegränsade mängder film och TV-serier över nätet, och både ljud och bild är i toppkvalitet. Med en bra bredbandsuppkoppling kan du redan nu streama ett snabbt växande utbud av filmer och serier i äkta 4K/UHD/HDR-kvalitet.

Inspelning via USB – titta på TV när det passar dig

Med KD-43XH8505 kan du spela in TV-programmen om du vill se dem vid ett senare tillfälle. Allt som krävs är att du lägger några hundralappar på en mobil USB-hårddisk som du enkelt kan dölja utom synhåll. När du väl har anslutit den kan du praktiskt taget glömma att den finns.

Inspelningsfunktionen ger dig en otrolig frihet i vardagen eftersom du inte tvunget måste sitta redo i TV-soffan när programmet börjar. Du kan till och med programmera veckans program på ett ögonblick via den elektroniska programguiden (EPG).

En exklusiv detalj på KD-43XH8505 är att den är bestyckad med dubbla TV-mottagare så att du kan spela in ett program samtidigt som du tittar på ett annat. Tänk på att TV:n bara har en enda CI-plats för kortläsare, så minst ett av programmen måste vara okrypterat (Free-to-Air). Men du kan fortfarande spela in ett krypterat TV-program samtidigt som du tittar på en Blu-ray- eller DVD-film via HDMI. Tänk också på att du bara kan spela in från de inbyggda digitala TV-mottagarna. Du kan alltså inte spela in från videostreamingtjänster (som t.ex. Netflix) eller från Blu-ray.

Knivskarp digital bildkvalitet via antenn, kabel-TV och satellit

KD-43XH8505 har inbyggda DVB-T2-, DVB-C- och DVB-S2-mottagare för knivskarp och störningsfri digital-TV (inkl. HDTV) via både antenn, kabel-TV och parabol/satellit (Canal Digital). Det här gör att du inte behöver någon separat digitalbox och en extra fjärrkontroll när du ska njuta av suverän digital bildkvalitet.

Tillbehör till Sony KD43XH8505

Tekniska specifikationer

TeknologierAlexa, Google Assistant
StreamingtjänsterNetflix, HBO
Höjd med fot (cm)62,4

Rekommenderade produkter