Hopp til innhold
Sony
OLED-TV

Sony XR-48A90K

20 990:-st.

Produkten är inte längre tillgänglig i vald färg eller variant

48-tums 4K OLED-TV med suverän bildkvalitet, 4K Cognitive XR-processor och exklusiv metallfinish. En första klassens TV-upplevelse!

Läs mer:

Beskrivning

Sony XR-48A90K – 48-tums 4K OLED-TV med 4K Cognitive XR-processor, suverän bildkvalitet och exklusiv metallfinish

 • XR Triluminos Pro 4K OLED-bildpanel
 • 4K Cognitive XR processor / OLED XR Contrast Pro
 • Exklusiv metallfinish, även på den bakgrundsbelysta fjärrkontrollen
 • Bra ljusstyrka för att vara en OLED-TV
 • Flera avancerade funktioner för gaming

Sony XR-48A90K är en exklusiv 48-tums 4K OLED-TV med bildkvalitet, design och funktioner från toppskiktet. Den exklusiva Triluminos OLED-bildpanelen i kombination med den avancerade 4K Cognitive-processorn levererar en helt fantastisk bildåtergivning med läckra, mättade färger, silkeslena rörelser och perfekt svärta. Med XR-48A90K kommer du mycket nära Sonys flotta toppserie A95K, och om du kan leva utan den nya QD-OLED-tekniken kan du fortfarande få en TV-upplevelse i världsklass här.

Du kan ställa in bordsstativet som medföljer så att du får extra plats under skärmen – perfekt om du ska använda en soundbar. På så sätt kan du uppgradera ditt TV-ljud samtidigt som du bibehåller ett elegant intryck.

Smarta ljudfunktioner för surround och röststyrning

Det inbyggda högtalarsystemet i Sony XR-48A90K kan fungera som centerhögtalare i surround om det matas direkt från din hemmabioreceiver. Det ger dig extra möjligheter att skapa en enkel och möbleringsvänlig surround-setup, dock inte med riktigt samma ljudkvalitet som en dedikerad centerhögtalare.

Via eARC kan du överföra okomprimerat surroundljud, inklusive Dolby Atmos, via HDMI-kabeln. Den kan till exempel gå till en grym hemmabio eller en matchande soundbar som är gjord för att återge höjdinformation i Atmos-ljudet. Du kan styra TV:n med rösten via Google-assistenten och inbyggd mikrofon i både skärmen och den läckra bakgrundsbelysta fjärrkontrollen. Stöd för röststyrning på ditt lokala språk beror på vad tjänsten i fråga erbjuder.

Massor av underhållning med Google TV

Sony XR-48A90K har inbyggd Google TV som ger dig en uppsjö av spännande Smart TV-funktioner som ger dig mängder av förslag till underhållning anpassad efter din personliga smak. Här får du en suveränt smidig och komplett Smart TV-upplevelse, och med dubbla TV-mottagare och inspelningsfunktion via USB bestämmer du helt själv när du vill se dina favoritprogram från traditionella TV-kanaler

Med Sonys bästa TV får du Bravia Core som under en begränsad tid ger dig fri streaming av ett flertal filmtitlar (inkl. en handfull premiärer) i oöverträffad teknisk kvalitet. Du får också en rad andra finesser, behind-the-scenes-material m.m. Du kan läsa mer om Bravia Core på Sonys egen hemsida.

Sony XR-48A90K finns med metallfinish i Titanium Black. Premium-fjärrkontroll i metallutförande med knappar belysta underifrån medföljer.

Obs: HiFi Klubben rekommenderar alltid att du kopplar in en soundbar, ett par aktiva högtalare eller en separat stereo- eller hemmabioanläggning till din TV. Då kan ljudet leva upp till den snygga bildkvaliteten när du till exempel ser på film.

OLED – ett spännande TV-alternativ

I en OLED-skärm finns ingen bakgrundsbelysning bakom panelen som på de konkurrerande LED/QLED-skärmarna. I OLED är det varje enskild bildpunkt (pixel) som sänder ut ljus, vilket ger möjlighet till både supertunn design, låg energiförbrukning, perfekt svärta och ultrasnabb svarstid.

Till skillnad från en QLED-TV kan OLED återge ren svärta eftersom du här bara ska släcka rätt pixlar för att få kolsvart. OLED har å andra sidan inte riktigt lika hög ljusstyrka som de bästa QLED-skärmarna och gör sig därför bäst i rum där ljuset kan kontrolleras någorlunda. Det bör du ta med i beräkningen om du har ett väldigt ljust vardagsrum. Du är alltid välkommen att be HiFi Klubben om råd om du inte är säker på om den ena eller andra TV-typen passar bäst för ditt behov.

Google TV med Chromecast built-in – ett oändligt universum av streaming

Chromecast är en genial funktion som följer med Google Smart TV-plattformen (Android TV). Med Chromecast inbyggd i TV:n kan du via din smartphone eller surfplatta streama ljud och bild från det otal online-tjänster som redan stödjer funktionen. Det här inkluderar bl.a. Netflix, HBO, YouTube och många, många fler. Du väljer bara din TV som mediaspelare från din mobila app – så visas det på TV-skärmen medan du styr allt från t.ex. din surfplatta (både Android och iOS).

Med Chromecast fungerar din smartphone/surfplatta som fjärrkontroll istället för som mediaspelare, precis som t.ex. Spotify Connect. Själva uppspelningen av mediematerialet sker direkt från TV:n via ditt nätverk. Det ger dig mycket bättre batteritid, och om du t.ex. har sett en halv film på Netflix på väg hem på tåget, kan du pausa den och sedan fortsätta titta på TV:n så snart du kommer innanför dörren där hemma.

Auto Game Mode – gaming på storskärm som måste upplevas

Har du en spelkonsol eller PC kopplad direkt till TV:n via HDMI optimerar Auto Game Mode din spelupplevelse. Då skickas bildsignalen förbi flera av TV:ns inbyggda processorer och du får en blixtsnabb och mjuk respons precis som på en datorskärm.

På A90K får du flera av de senaste HDMI 2.1-funktionerna för gaming, däribland VRR (Variable Refresh Rate), ALLM (Automatic Low Latency Mode) och HFR (High Frame Rate, 4K/120). På så sätt kan du få fullt utbyte av de senaste spelkonsolerna, som till exempel Xbox Series X och PlayStation 5. Du får även Auto HDR Tone Mapping och Auto Genre Picture Mode som är särskilt avsedd att optimera din upplevelse från PS5.*

Se världens bästa filmer och serier med streaming

Med A90K har du smidig tillgång till video-streamingtjänster som t.ex. Netflix. Ett abonnemang ger dig tillgång till nästan obegränsade mängder filmer och TV-serier över nätet, och både ljud och bild är i toppkvalitet samtidigt som utbudet av filmer och serier i äkta 4K/UHD/HDR-kvalitet snabbt blir allt större.

Inspelning via USB – titta på TV när det passar dig

Med A90K kan du spela in direktsända TV-program om du vill se dem senare. Allt som krävs är att du lägger några hundralappar på en mobil USB-hårddisk som du enkelt kan dölja utom synhåll. När du väl har anslutit den kan du praktiskt taget glömma att den finns. Inspelningsfunktionen ger dig en otrolig frihet i vardagen eftersom du inte tvunget måste sitta redo i TV-soffan när programmet börjar. Du kan till och med programmera veckans program på ett ögonblick via den elektroniska programguiden (EPG).

En exklusiv detalj på A90K är att den är bestyckad med dubbla TV-mottagare så att du kan spela in ett program samtidigt som du tittar på ett annat. Tänk på att TV:n bara har en enda CI-plats för kortläsare, så minst ett av programmen måste vara okrypterat (Free-to-Air). Men du kan fortfarande spela in ett krypterat TV-program samtidigt som du tittar på en Blu-ray- eller DVD-film via HDMI. Tänk också på att du bara kan spela in från de inbyggda digitala TV-mottagarna. Du kan alltså inte spela in från videostreamingtjänster (som t.ex. Netflix) eller från Blu-ray.

Knivskarp digital bildkvalitet via antenn, kabel-TV och satellit

A90K har inbyggda DVB-T2-, DVB-C- och DVB-S2-mottagare för knivskarp och störningsfri digital-TV (inkl. HDTV) via både antenn, kabel-TV och parabol/satellit (Canal Digital). Det här gör att du inte behöver någon separat digitalbox och en extra fjärrkontroll när du ska njuta av suverän digital bildkvalitet. 

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • XR Triluminos Pro 4K OLED-bildpanel
 • 4K Cognitive XR processor / OLED XR Contrast Pro
 • Exklusiv metallfinish, även på den bakgrundsbelysta fjärrkontrollen
 • Ljudsystemet Acoustic Surface Audio+ integrerat
 • Bra ljusstyrka för att vara en OLED-TV
 • Flera avancerade funktioner för gaming
 • Inspelningsfunktion med dubbla TV-mottagare
 • Inbyggd mikrofon för röststyrning (Google-assistenten)
 • Stödjer Dolby Vision

Begränsningar

 • Ingen QD-OLED-bildpanel
 • Endast HDMI 2.1 på ingång 3 (eARC) och 4
 • En del alternativ har ännu bättre ljusstyrka
 • En del alternativ kan monteras närmare väggen
 • Ingen timeshift/pausfunktion

Tillbehör till Sony XR-48A90K

Tekniska specifikationer

Upplösning4K Ultra HD
Skärmstorlek48 tums
Skärmteknologi OLED
HDR-Format Dolby Vision, HDR10, HLG
Refresh-rate 100 Hz
Bildprocessor 4K Cognitive Processor XR
Game modeJa
Full / edge backlightDirect LED

Rekommenderade produkter