Hopp til innhold
Sony
LED-TV

Sony XR-65X95K

39 990:-st.

Produkten är inte längre tillgänglig i vald färg eller variant

65-tums 4K/UHD Mini-LED-TV i High End-klass med suverän bildkvalitet, Backlight Master Drive och 4K Cognitive XR-processor. Rena drömmen till TV!

Läs mer:

Beskrivning

Sony XR-65X95K – 65-tums UHD/4K Mini-LED-TV i High End-klass med Backlight Master Drive, 4K Cognitive XR-processor och X-Wide Angle för extrem bildkvalitet

 • XR Triluminos Pro Mini-LED med XR Backlight Master Drive
 • 4K Cognitive XR processor / XR Contrast Booster 10 / X-Wide angle / X-Anti Reflection
 • Mycket hög ljusstyrka
 • Flera avancerade funktioner för gaming
 • Exklusiv metallfinish, även på fjärrkontrollen

Sony XR-65X95K är en 65-tums 4K LED-toppmodell i High End-klass som kombinerar den nya Mini-LED-tekniken med Sonys fantastiska 4K Cognitive XR-processor och Backlight Master Drive-bakgrundsbelysning. Mini-LED ger plats för betydligt fler LED-ljuskällor på en given skärmstorlek, och den avancerade processorn och bakgrundsbelysningen levererar gemensamt hög ljusstyrka, fantastiska färger och en kontraståtergivning som utmanar även de bästa OLED-modellerna.

Till skillnad från den mer prisvänliga X90K-serien får du antireflex-behandling på skärmen, vilket ger dig en ännu bättre upplevelse när du ser på TV i väldigt upplysta rum. XR Contrast Booster 15 ger en ännu mer ljusstark bild, och X-Wide Angle ger en extra bred betraktningsvinkel så att du inte behöver sitta rakt framför skärmen för att få en riktigt härlig TV-upplevelse.

Via eARC kan du överföra okomprimerat surroundljud, inklusive Dolby Atmos, via HDMI-kabeln. Den kan till exempel gå till en grym hemmabio eller en matchande soundbar som är gjord för att återge höjdinformation i Atmos-ljudet. Du kan styra TV:n med rösten via Google-assistenten och inbyggd mikrofon i både skärmen och den läckra bakgrundsbelysta fjärrkontrollen. Stöd för röststyrning på ditt lokala språk beror på vad tjänsten i fråga erbjuder.

De smarta fötterna som medföljer kan justeras i bredd så att de passar för både breda och smala TV-möbler, och du kan också höja skärmen för att göra plats för en soundbar under den.

Massor av underhållning med Google TV

Sony XR-65X95K har inbyggd Google TV som ger dig en uppsjö av spännande Smart TV-funktioner som ger dig mängder av förslag till underhållning anpassad efter din personliga smak. Här får du en suveränt smidig och komplett Smart TV-upplevelse, och med dubbla TV-mottagare och inspelningsfunktion via USB bestämmer du helt själv när du vill se dina favoritprogram från traditionella TV-kanaler

Med Sonys bästa TV får du Bravia Core som under en begränsad tid ger dig fri streaming av ett flertal filmtitlar (inkl. en handfull premiärer) i oöverträffad teknisk kvalitet. Du får också en rad andra finesser, behind-the-scenes-material m.m. Du kan läsa mer om Bravia Core på Sonys egen hemsida.

Sony XR-65X95K finns med metallfinish i Titanium Silver. Premium-fjärrkontroll i metallutförande med knappar belysta underifrån medföljer.

Obs: HiFi Klubben rekommenderar alltid att du kopplar in en soundbar, ett par aktiva högtalare eller en separat stereo- eller hemmabioanläggning till din TV. Då kan ljudet leva upp till den snygga bildkvaliteten när du till exempel ser på film.

Mini-LED – en suverän TV-upplevelse

Mini-LED är en vidareutveckling av LED-tekniken, där lysdioderna som skapar ljuset i bilden har gjorts omkring 40 gånger mindre. Det innebär att betydligt fler LED-lampor får plats på samma yta, vilket ger mycket bättre kontroll över både ljusa och mörka partier i bilden. Du får bättre svärta och kontrast, samt betydligt mindre ”bleeding”.

Sonys avancerade 4K Cognitive XR-processor analyserar visuella data och använder 4K-data genererade av neurala nätverk för att förbättra varenda liten synlig detalj i 4K-innehåll. Processorn skalar upp allt bildmaterial till 4K så att du alltid utnyttjar den fantastiska bildpanelen optimalt. I kombination med den exklusiva Backlight Master Drive-tekniken som styr ljuset extremt exakt i tusentals dämpningszoner över hela skärmen ger det en svärta som kommer ytterst nära OLED, samtidigt som du får en helt suverän ljustäthet och ljusstyrka.

Google TV med Chromecast built-in – ett oändligt universum av streaming

Chromecast är en genial funktion som följer med Google Smart TV-plattformen (Android TV). Med Chromecast inbyggd i TV:n kan du via din smartphone eller surfplatta streama ljud och bild från det otal online-tjänster som redan stödjer funktionen. Det här inkluderar bl.a. Netflix, HBO, YouTube och många, många fler. Du väljer bara din TV som mediaspelare från din mobila app – så visas det på TV-skärmen medan du styr allt från t.ex. din surfplatta (både Android och iOS).

Med Chromecast fungerar din smartphone/surfplatta som fjärrkontroll istället för som mediaspelare, precis som t.ex. Spotify Connect. Själva uppspelningen av mediematerialet sker direkt från TV:n via ditt nätverk. Det ger dig mycket bättre batteritid, och om du t.ex. har sett en halv film på Netflix på väg hem på tåget, kan du pausa den och sedan fortsätta titta på TV:n så snart du kommer innanför dörren där hemma.

Auto Game Mode – gaming på storskärm som måste upplevas

Har du en spelkonsol eller PC kopplad direkt till TV:n via HDMI optimerar Auto Game Mode din spelupplevelse. Då skickas bildsignalen förbi flera av TV:ns inbyggda processorer och du får en blixtsnabb och mjuk respons precis som på en datorskärm.

På X95K får du flera av de senaste HDMI 2.1-funktionerna för gaming, däribland VRR (Variable Refresh Rate), ALLM (Automatic Low Latency Mode) och HFR (High Frame Rate, 4K/120). På så sätt kan du få fullt utbyte av de senaste spelkonsolerna, som till exempel Xbox Series X och PlayStation 5. Du får även Auto HDR Tone Mapping och Auto Genre Picture Mode som är särskilt avsedd att optimera din upplevelse från PS5.*

Se världens bästa filmer och serier med streaming

Med X95K har du smidig tillgång till video-streamingtjänster som t.ex. Netflix. Ett abonnemang ger dig tillgång till nästan obegränsade mängder filmer och TV-serier över nätet, och både ljud och bild är i toppkvalitet samtidigt som utbudet av filmer och serier i äkta 4K/UHD/HDR-kvalitet snabbt blir allt större.

Inspelning via USB – titta på TV när det passar dig

Med X95K kan du spela in direktsända TV-program om du vill se dem senare. Allt som krävs är att du lägger några hundralappar på en mobil USB-hårddisk som du enkelt kan dölja utom synhåll. När du väl har anslutit den kan du praktiskt taget glömma att den finns. Inspelningsfunktionen ger dig en otrolig frihet i vardagen eftersom du inte tvunget måste sitta redo i TV-soffan när programmet börjar. Du kan till och med programmera veckans program på ett ögonblick via den elektroniska programguiden (EPG).

En exklusiv detalj på X95K är att den är bestyckad med dubbla TV-mottagare så att du kan spela in ett program samtidigt som du tittar på ett annat. Tänk på att TV:n bara har en enda CI-plats för kortläsare, så minst ett av programmen måste vara okrypterat (Free-to-Air). Men du kan fortfarande spela in ett krypterat TV-program samtidigt som du tittar på en Blu-ray- eller DVD-film via HDMI. Tänk också på att du bara kan spela in från de inbyggda digitala TV-mottagarna. Du kan alltså inte spela in från videostreamingtjänster (som t.ex. Netflix) eller från Blu-ray.

Knivskarp digital bildkvalitet via antenn, kabel-TV och satellit

X95K har inbyggda DVB-T2-, DVB-C- och DVB-S2-mottagare för knivskarp och störningsfri digital-TV (inkl. HDTV) via både antenn, kabel-TV och parabol/satellit (Canal Digital). Det här gör att du inte behöver någon separat digitalbox och en extra fjärrkontroll när du ska njuta av suverän digital bildkvalitet. 

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Mini-LED med XR Backlight Master Drive
 • 4K Cognitive XR processor / XR Contrast Booster 10 / X-Wide angle / X-Anti Reflection
 • Mycket hög ljusstyrka
 • Exklusiv metallfinish, även på den bakgrundsbelysta fjärrkontrollen
 • Flera avancerade funktioner för gaming
 • Inspelningsfunktion med dubbla TV-mottagare
 • Inbyggd mikrofon för röststyrning (Google-assistenten)
 • Stödjer Dolby Vision

Begränsningar

 • Endast HDMI 2.1 på ingång 3 (eARC) och 4
 • En del alternativ kan monteras närmare väggen
 • Ingen timeshift/pausfunktion

Reviews

Tillbehör till Sony XR-65X95K

Tekniska specifikationer

Upplösning4K Ultra HD
Skärmstorlek65 tums
Skärmteknologi LED
HDR-Format Dolby Vision, HDR10, HLG
Refresh-rate 100 Hz
Bildprocessor 4K Cognitive Processor XR
Game modeJa
Full / edge backlightDirect LED

Rekommenderade produkter