Hopp til innhold

SonyXR-85X95KLED-TV

85-tums 4K/UHD Mini-LED-TV i High End-klass med suverän bildkvalitet, Backlight Master Drive och 4K Cognitive XR-processor. Rena drömmen till TV!

Produkten är inte längre tillgänglig i vald färg eller variant

Läs mer:

Beskrivning

Sony XR-85X95K – 85-tums UHD/4K Mini-LED-TV i High End-klass med Backlight Master Drive, 4K Cognitive XR-processor och X-Wide Angle för extrem bildkvalitet

Sony XR-85X95K är en 85-tums 4K LED-toppmodell i High End-klass som kombinerar den nya Mini-LED-tekniken med Sonys fantastiska 4K Cognitive XR-processor och Backlight Master Drive-bakgrundsbelysning. Mini-LED ger plats för betydligt fler LED-ljuskällor på en given skärmstorlek, och den avancerade processorn och bakgrundsbelysningen levererar gemensamt hög ljusstyrka, fantastiska färger och en kontraståtergivning som utmanar även de bästa OLED-modellerna.

Till skillnad från den mer prisvänliga X90K-serien får du antireflex-behandling på skärmen, vilket ger dig en ännu bättre upplevelse när du ser på TV i väldigt upplysta rum. XR Contrast Booster 15 ger en ännu mer ljusstark bild, och X-Wide Angle ger en extra bred betraktningsvinkel så att du inte behöver sitta rakt framför skärmen för att få en riktigt härlig TV-upplevelse.

Via eARC kan du överföra okomprimerat surroundljud, inklusive Dolby Atmos, via HDMI-kabeln. Den kan till exempel gå till en grym hemmabio eller en matchande soundbar som är gjord för att återge höjdinformation i Atmos-ljudet. Du kan styra TV:n med rösten via Google-assistenten och inbyggd mikrofon i både skärmen och den läckra bakgrundsbelysta fjärrkontrollen. Stöd för röststyrning på ditt lokala språk beror på vad tjänsten i fråga erbjuder.

De smarta fötterna som medföljer kan justeras i bredd så att de passar för både breda och smala TV-möbler, och du kan också höja skärmen för att göra plats för en soundbar under den.

Massor av underhållning med Google TV

Sony XR-85X95K har inbyggd Google TV som ger dig en uppsjö av spännande Smart TV-funktioner som ger dig mängder av förslag till underhållning anpassad efter din personliga smak. Här får du en suveränt smidig och komplett Smart TV-upplevelse, och med dubbla TV-mottagare och inspelningsfunktion via USB bestämmer du helt själv när du vill se dina favoritprogram från traditionella TV-kanaler

Med Sonys bästa TV får du Bravia Core som under en begränsad tid ger dig fri streaming av ett flertal filmtitlar (inkl. en handfull premiärer) i oöverträffad teknisk kvalitet. Du får också en rad andra finesser, behind-the-scenes-material m.m. Du kan läsa mer om Bravia Core på Sonys egen hemsida.

Sony XR-85X95K finns med metallfinish i Titanium Silver. Premium-fjärrkontroll i metallutförande med knappar belysta underifrån medföljer.

Obs: HiFi Klubben rekommenderar alltid att du kopplar in en soundbar, ett par aktiva högtalare eller en separat stereo- eller hemmabioanläggning till din TV. Då kan ljudet leva upp till den snygga bildkvaliteten när du till exempel ser på film.

Test av Sony XR-85X95K

Sony XR-85X95K LED-TV

Höjdpunkter

 • XR Triluminos Pro Mini-LED med XR Backlight Master Drive
 • 4K Cognitive XR processor / XR Contrast Booster 10 / X-Wide angle / X-Anti Reflection
 • Mycket hög ljusstyrka
 • Flera avancerade funktioner för gaming
 • Exklusiv metallfinish, även på fjärrkontrollen

Vår
Expertbedömning

 • Mini-LED med XR Backlight Master Drive
 • 4K Cognitive XR processor / XR Contrast Booster 10 / X-Wide angle / X-Anti Reflection
 • Mycket hög ljusstyrka
 • Exklusiv metallfinish, även på den bakgrundsbelysta fjärrkontrollen
 • Flera avancerade funktioner för gaming
 • Inspelningsfunktion med dubbla TV-mottagare
 • Inbyggd mikrofon för röststyrning (Google-assistenten)
 • Stödjer Dolby Vision

Tekniska specifikationer

Bildprocessor 4K Cognitive Processor XR
Full / edge backlightDirect-lit
Game modeJa
HDR-Format Dolby Vision, HDR10, HLG
Refresh-rate 100 Hz
Skärmstorlek85 tums
Skärmteknologi LED
Upplösning4K Ultra HD

Recensioner


5.0
2 recensioner
5
2
4
0
3
0
2
0
1
0
Jimi
Sverige
3/1/2023
Jimi
Sverige
Zoran
Sverige
3/1/2023
Zoran
Sverige

Tillbehör till Sony XR-85X95K

Rekommenderade produkter