Hopp til innhold
Argon Audio
Subbas

Argon Audio BASS8 Mk2

3 798:-st.

Produkten är inte längre tillgänglig i vald färg eller variant

Lägg en djup och solid botten under musik och filmljud. Hjälper dina kompakta högtalare med en kompakt och prisvänlig skjuts till basen.

Läs mer:

Beskrivning

Argon BASS8 Mk2 – solid och välspelande subbas till budgetpris

 • Kompakt och stilren design
 • Stramt och distinkt ljud
 • Bra råstyrka för storleken
 • Passar bra till både musik och filmljud
 • Enkel att placera

BASS8 Mk2 är en solid och välspelande subbas i samma eleganta design som högtalarserien ALTO. Du får ett starkt 8-tumselement och 100 strömstarka watt i den inbyggda förstärkaren. Med den här bestyckningen kan BASS8 Mk2 leverera stramt och exakt bas till både musik och filmljud.

Mängder av möjligheter

BASS8 Mk2 är inte någon skröplig, skallrande baslåda, utan ett välkommet komplement till mindre högtalare som kommer att gynnas av ett extra tillskott i den djupaste basen. Den kommer att vara ett givet val till ett satellitsystem med t.ex. Argon ALTO5 Mk2. Men självklart kan du också använda BASS8 Mk2 tillsammans med mindre kvalitetshögtalare från andra tillverkare.

BASS8 Mk2 finns i svart eller vit finish.

Ett bra komplement till små högtalare

Små hyll- eller vägghögtalare tappar lätt luften när de ska leverera den djupaste basen. Som tur är kan du rätta till det här med en bra subbas som BASS8 Mk2. Även vid låga ljudstyrkor kommer du att uppleva att ljudbilden blir mer sammanhängande – ljudet upplevs som fylligare och mer dynamiskt. BASS8 Mk2 är uppbyggd kring ett 8-tums baselement som drivs av en inbyggd 100-wattsförstärkare. Med den här extra effekten till hands behöver du inte bekymra över om din förstärkare har kraft nog att trycka ifrån sig basfrekvenser. Det klarar nämligen subbasen på egen hand.

Enkel att ansluta och placera

Tack vare sin inbyggda förstärkare på 100 watt kan BASS8 Mk2 anslutas till alla förstärkare och receivrar på marknaden. Den har nämligen ingångar för både linje- och högtalarsignal, så om du inte har någon dedikerad subbasutgång på din förstärkare ansluter du BASS8 Mk2 direkt till högtalarutgångarna med en högtalarkabel. Oavsett hur du väljer att ansluta subbasen till din anläggning kan du justera och anpassa den så att den passar din stereo- eller hemmabioanläggning.

Eftersom örat inte kan avgöra vilken riktning djupa toner kommer ifrån är det enkelt att ge BASS8 Mk2 en diskret placering i vardagsrummet. Om du ställer den i ett hörn får du till på köpet extra bas utan att det belastar subbasen. En hörnplacering ökar nämligen ljudtrycket från subbasen eftersom ljudet förstärks akustiskt av väggar och golv. Prova dig fram med olika placeringar i rummet och ställ subbasen där du får bäst resultat.

Förvisso kan du säkerligen hitta en subbas med finare lösningar och med ännu mer kraft – men du hittar den garanterat inte i den här prisklassen!

Obs! För att få optimala prestanda från den inbyggda förstärkaren rekommenderar vi att du ansluter BASS8 Mk2 via en y-adapterkabel (köps separat).

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Kompakt och stilren design
 • Stramt och distinkt ljud
 • Bra råstyrka för storleken
 • Passar bra till både musik och filmljud
 • Enkel att placera

Begränsningar

 • Det finns mer kraftfulla och/eller mer raffinerade alternativ
 • Mindre väl lämpad för väldigt stora lyssningsrum

Videos om Argon Audio BASS8 Mk2

Tillbehör till Argon Audio BASS8 Mk2

Tekniska specifikationer

Frekvensomfång Hz (-3 dB)40-200
Förstärkare100 watt
Delningsfrekvenser40-120 Hz
Storlek bashögtalare8"
KabinettkonstruktionBasreflex

Recensioner


4.5
15 recensioner
5
9
4
5
3
1
2
0
1
0

Rekommenderade produkter