Hopp til innhold
7 998:-Set
Svart
Förväntad i lager den 6 juli 2024.
  -
Råstarkt hifi-ljud i äkta stereo, trådlös musik med Bluetooth, smart TV-ljud med HDMI och skivspelaringång – utan separat anläggning!

Läs mer:

Beskrivning

Argon Audio FENRIS A55 – kompakt, mångsidig och råstark golvhögtalare med Bluetooth, HDMI ARC för TV-ljud, skivspelaringång och fjärrkontroll

 • Väldigt dynamiskt och råstarkt hifi-ljud till all slags musik
 • Smidigt TV-ljud i hög kvalitet via HDMI
 • Dedikerad skivspelaringång
 • Trådlös musik direkt från telefon eller dator via Bluetooth
 • Fjärrkontroll och 3 meter högtalarkabel medföljer

FENRIS A55 är ett par relativt kompakta men grymt starka aktiva golvhögtalare i FENRIS-serien från Argon Audio. Med Bluetooth, HDMI-port, avancerad inbyggd stereoförstärkare och två starka 5,25-tums bas-/mellanregisterelement får du ljud, funktionalitet och råstyrka på en väldigt hög nivå. Om du vill ha ännu mer och bättre bas kan du alltid komplettera med en separat subbas, till exempel Argons Audios egen kraftfulla BASS10 Mk2.

Fronten i tyg sätts fast på högtalaren med magneter så att du inte ska se några fula hål om du föredrar att använda högtalaren utan frontskydd, och under fronttyget döljer sig en elegant design med trimringar i aluminium.

FENRIS A55 ger dig den riktigt hifi-ljud som du både kan njuta av att lyssna på och känna i magen. Om du kan leva med en lite mindre exklusiv finish än på den kritikerrosade FORTE-serien så kommer du här väldigt nära samma ljudkvalitet, men till ett betydligt lägre pris.

Klarar både trådlös musik, TV-ljud och skivspelare

Argon Audio har själva utvecklat den unika digitala förstärkaren i FENRIS A55 . Förstärkaren rymmer hela fyra separata kanaler, och den är byggd för att driva bas- och diskantelementen helt optimalt och oberoende av varandra. Det ger dig en klarhet, dynamik och ljudkvalitet som du aldrig tidigare mött i den här prisklassen.

Via HDMI kan du koppla in din TV, få optimal digital ljudkvalitet och reglera ljudstyrkan via TV:ns fjärrkontroll. Sedan har du både stort ljud och smidig användning, inklusive automatisk på/av. 

FENRIS A55 har RIAA-förstärkare så att du kan ansluta en vanlig skivspelare direkt, och via Bluetooth kan du streama all världens musik trådlöst från din telefon, surfplatta eller dator. Det här är verkligen en högtalare som kan ersätta en hel anläggning! 

Argon Audio FENRIS A55 finns i flera utföranden. Fjärrkontroll och 3 meter högtalarkabel medföljer. Längre högtalarkabel kan köpas separat.

Argon Audio FENRIS A55 – genomtänkta och mångsidiga anslutningar

Utöver Bluetooth har FENRIS A55 både analoga och digitala anslutningar, så du kan använda högtalarna optimalt med flera olika ljudkällor. Med två digitala ingångar, HDMI/ARC och optisk ingång kan du till exempel ha både TV:n och en musikstreamer anslutna digitalt och fortfarande ha de analoga ingångarna i reserv. På så sätt får du både funktionaliteten och ljudet hos en komplett anläggning – utan att behöva ha en komplett anläggning stående i rummet! Om du vill kan du till och med dölja musikstreamern bakom en lucka och styra musiken från din telefon.

En särskilt smart detalj är att FENRIS A55 även har en dedikerad skivspelaringång (MM), så du kan ansluta en helt vanlig skivspelare direkt utan att behöva investera i en separat RIAA-förstärkare. Om du är en av alla dem som fallit pladask för vinylens unika kvaliteter så är det här en otroligt användbar funktion. 

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Väldigt dynamiskt och råstarkt hifi-ljud till all slags musik
 • Smidigt TV-ljud i hög kvalitet via HDMI/ARC
 • Dedikerad skivspelaringång (MM)
 • Trådlös musik direkt från telefon eller dator via Bluetooth
 • Både digital och analog ljudingång (optisk/RCA)
 • Pre Out-utgång för t.ex. subbas
 • Automatisk på/av för alla ingångar, inkl. Bluetooth*
 • Fjärrkontroll och 3 meter högtalarkabel medföljer

Begränsningar

 • Inget hörlursuttag
 • Inget ljud in via USB
 • Ingen aptX på Bluetooth
 • Höger och vänster högtalare ska kopplas samman via kabel

Reviews

Videos om Argon Audio FENRIS A55

Tillbehör till Argon Audio FENRIS A55

Tekniska specifikationer

Frekvensomfång (-6dB)38-22.000 Hz
Förstärkare50 watt
D/A-omvandling (ljud)24-bit / 48kHz
Storlek diskant0,75"
Storlek bashögtalare5.25"
Högtalare-typAktiva Hifi-högtalare

Recensioner


4.8
28 recensioner
5
23
4
5
3
0
2
0
1
0
Kjetil
Norge
5/5/2024
Kjetil
Norge
Niels
Danmark
5/5/2024

Låter riktigt bra och ger mycket extra till både TV-ljud och radio/musikstreaming. Gör ljudet tydligare när du pratar. Kan också höra stråkar och andra instrument i en orkester mycket bättre. Ask är bara ljust och vänligt och fint än de tråkiga färgerna på forte, som förutom vitt är mörka. Trevligt med är uppsättningar av högtalare som faller in i hemmet utan att vara till besvär för ögat också.

Niels
Danmark
Mohammad
Sverige
4/20/2024
Mohammad
Sverige
Stian
Norge
4/2/2024
Stian
Norge
Ola
Sverige
3/23/2024
Ola
Sverige

Rekommenderade produkter