Hopp til innhold

33 produkter
RUBICON 8
DALI RUBICON 8
Golvhögtalare
69 996:- / Par
EPICON 8
DALI EPICON 8
Golvhögtalare
219 996:- / Par

Få en komplett ljudupplevelse med golvhögtalare 

Med golvhögtalare får du en fullständig ljudbild och en komplett upplevelse. En golvhögtalare placeras direkt på golvet utan stativ och återger hela tonregistret från den djupaste basen till den högsta diskanten. Många golvhögtalare kan spela väldigt högt och dynamiskt utan förvrängning, och marknadens bästa, mest exklusiva högtalare finns i den här kategorin.

Stora ljudupplevelser kräver bra högtalare

Dem som påstår att de inte kan höra skillnad på ljudet från en bra och en dålig högtalare, talar inte sanning. Eller så har de aldrig hört ljudet från en bra högtalare. Det finns inget snobbigt med att värdesätta bra ljud, och om du väljer att investera i en golvhögtalare kan du lika gärna investera i något anständigt så att du får ett bra resultat och njuter av bra ljud i framtiden. 

Vårt urval består av noggrant utvalda märken och tillverkare, så när du köper golvhögtalare från HiFi Klubben är du garanterad det bästa ljudet. 

Det finns naturligtvis mer utrymme i en stor högtalare än i en liten. Detta innebär att golvhögtalare ger den bästa förutsättningen för den perfekta basen, fantastiska symfonier och allt däremellan. Det extra utrymmet i golvhögtalarna gör att mer luft kan transporteras, vilket skapar fler nyanser och större ljud. Om du värdesätter bra ljudkvalitet och har gott om plats i ditt hem, är golvhögtalare den perfekta lösningen för dig.

Folk i musikbranschen tillbringar oändligt med tid på att skapa det helt perfekta ljudet till deras musik. Det minsta vi kan göra i gengäld, är att tillhandahålla ordentlig utrustning när vi lyssnar på musiken. Vi är skyldiga musikerna, och oss själva, några ordentliga högtalare så att musiken och ljudet kommer till sin rätt istället för att förvrängas och förstöras av dåliga högtalare.

Om du inte har plats till stora golvhögtalare, kan du istället välja några av våra små kompakthögtalare. De är - som namnet antyder - mer kompakta, och passar perfekt i mindre utrymmen, till exempel på en hylla eller ett väggbeslag. Om du bor i en mindre lägenhet kan ett par bra kompakthögtalare vara den optimala lösningen, eftersom de lätt kan spela högt, samtidigt som du undgår problem med grannarna. 

Nu behöver du inte välja mellan flickvännen och högtalarna

Du tillhör kanske skaran som slår bakut så fort ämnet faller på stora golvhögtalare. Tankarna flyger snabbt tillbaka till tiden då du skulle flytta ihop med din första pojkvän, och hans – enligt dig – ovanligt stora och fula stereoanläggning flyttade med. Eller kanske var du sambon, som tvingdes välja mellan ditt livs två största kärlekar. Oavsett vilken sida du står på, har vi goda nyheter åt dig.

Designutvecklingen har löst problemet och förmodligen sparat några förhållanden i samma veva, eftersom stora golvhögtalare inte längre behöver vara de stora iögonfallande lådorna som de var förr i tiden. Dagens producenter tänker både på dig som vill bo stilfullt och elegant, och på dig som uppskattar fantastisk ljudkvalitet, så bägge delar kan kombineras i vackra och funktionella golvhögtalare. 

Golvhögtalare för alla stilar

De många olika designs gör att du kan hitta golvhögtalare för alla hem och stilar. 

Föredar du ett rått och kaxigt uttryck, kan du välja en svart golvhögtalare med färgglada detaljer som fångar ögats uppmärksamhet. En robust och rustik golvhögtalare med grova kanter och skarpa färger ger kant till inredningen och bidrar med maskulinitet och macho stil i vardagsrummet.

Om du letar efter en mer stilfull och diskret lösning, är de enkla modellerna i t.ex. vit eller palisander ett självklart alternativ. En golvhögtalare med rundade hörn och smala sektioner ser sofistikerade ut och smyckar inredningen utan att stjäla alltför mycket uppmärksamhet. Den smala designen gör det också möjligt att välja andra färger än det klassiska vita och svarta, eftersom själva designen är så diskret att den lätt kan bära en annan färg utan att bli för dominerande.

Spara plats med trådlösa och aktiva golvhögtalare

Med en aktiv golvhögtalare får du en högtalare med inbyggd förstärkare. Det betyder att du inte behöver ett separat system för att spela musik. Du kan nöja dig med en uppsättning som består av en aktiv golvhögtalare och en motsvarande passiv modell. Du ansluter din iPhone, PC eller annan musikkälla till den aktiva högtalaren och njuter sedan av musiken i full stereo. Om du väljer en trådlös golvhögtalare, kan du enkelt ansluta din musikkälla via Bluetooth.

Vill du kräsa extra för ljudkvaliteten kan du lägga till en subwoofer som ger extra bas och enkelt placeras på en diskret plats i rummet. Det mänskliga örat kan inte riktningsbestämma de djupa bastonerna som en subwoofer producerar, så till skillnad från andra högtalare är det fritt val när det gäller placeringen av subwoofern. 

Bra underlag ger bäst resultat

För att få ut så mycket som möjligt av dina golvhögtalare är det viktigt att de står stabilt och jämnt. Här rekommenderar vi spikes eller dämpkuddar för att säkerställa att dina golvhögtalare förblir stående. Spikes passar bäst till mjuka underlag, medan dämpkuddar i gummi lämpar sig för hårda ytor. 

Bägge varianter säkrar att dina golvhögtalare står stabilt, ger den mest jämna ljudupplevelsen och därmed den bästa ljudkvaliteten. Om du bor i lägenhet och vill bibehålla en god relation med dina grannar, kan det också vara en bra investering.

Golvhögtalare kan vara lite av en djungel att hitta runt i, och det kan vara svårt att föreställa sig ljudet när man sitter framför skärmen där hemma och läser om de olika modellerna. Kom in i vår butik där du kan lära dig mer om olika golvhögtalare och uppleva hur de spelar. Det ger dig en bra uppfattning om kvalitet i förhållande till priset, så du har de bästa förutsättningarna för att fatta rätt beslut.