Hopp til innhold
Argon Audio
Skivspelare

Argon Audio TT-2 Optical

4 198:-st.

Produkten är inte längre tillgänglig i vald färg eller variant

Elegant skivspelare med fint hifi-ljud till priset. Inbyggt RIAA-steg och analog och optisk digital utgång – anslut till vilken anläggning som helst.

Läs mer:

Beskrivning

Argon TT-2 Optical – elegant och prisvänlig hifi-skivspelare med inbyggd RIAA-förstärkare, analog och optisk digital ljudutgång och hög ljudkvalitet

TT-2 Optical är en elegant hifi-skivspelare med inbyggt RIAA-steg som enkelt kan kopplas till vilken anläggning som helst. Här kan du njuta av en enkel och stilren design och en ljudkvalitet som vida överträffar vad du förväntar dig till det här priset.

Utöver sedvanliga analoga RCA-kontakter har TT-2 Optical även optisk digital ljudutgång. Det betyder att du kan koppla in den till en hemmabioreceivrar eller nyare stereoförstärkare med digitala ingångar. Du är inte beroende av att ha någon dedikerad skivspelaringång på anläggningen. Om du ändå har en sådan – och en av bra kvalitet – så kan du välja att slå ifrån skivspelarens inbyggda RIAA-steg och använda den i förstärkaren istället.

Den optiska utgången innebär också att du utan problem kan dra längre kablar än med en vanlig analog skivspelare. Detta innebär att du har bättre möjligheter att placera skivspelaren där du vill ha den i ditt vardagsrum, samtidigt som du inte behöver bekymra dig över störningar och impedans eftersom anslutningen är digital.

Istället för en anläggning kan du välja att koppla TT-2 till ett par aktiva högtalare, antingen analogt eller digitalt. Sedan har du en komplett anläggning utan att behöva ha några extra apparater i hyllan. Om dina aktiva högtalare dessutom har Bluetooth – och det har många av Argon Audios egna modeller – så kan du även spela musik trådlöst från din smartphone. Vad mer kan du önska?

TT-2 Optical får en välljudande Ortofon-pickup monterad på fabriken, så du kommer snabbt igång med att njuta av härligt vinylljud. Pickupen kan bytas ut, så du kan uppgradera till en bättre modell senare om du känner för det.

GRATIS MONTERING: Om du köper en ny pickup på HiFi Klubben monterar vi den gratis på din skivspelare. Mer information får du i din HiFi Klubben-butik.

TT-2 Optical finns i svart och vitt utförande. Skivspelarlock medföljer.

Äkta hifi-lösningar till vettiga priser TT-2 Optical är en kvalitetsskivspelare med seriösa tekniska lösningar. Tonarm och pickuphus är tillverkade i helgjuten aluminium, precis som skivtallriken, som även den är gjord av glas.

Anslutning via kabel sker via guldpläterade RCA-kontakter med jordskruv eller via den optiska ljudutgången. Eftersom ljudsignalen från pickupen är extremt svag och extra känslig för störningar och brum så finns det all anledning att skydda den på bästa möjliga vis med en kabel som är framtagen för det här ändamålet. Du kan uppgradera signalkabeln som medföljer till en bättre modell eller köpa till en optisk kabel om du har en förstärkare eller receiver med digitala ingångar.

TT-2 Optical är remdriven och hanteringen är helt manuell – en lösning som är konstruerad för att hålla länge, ge fin ljudkvalitet och vara enkel att använda för en överkomlig slant. En välspelande Ortofon OM10-pickup monteras på fabriken så att du kan börja spela med detsamma. När nålen blivit sliten kan du köpa en ny separat nålinsats istället för att byta ut hela pickupen.

Tillbehör till Argon Audio TT-2 Optical

Tekniska specifikationer

AutomatiseringNej
DriftRemdrift
Hastighet33, 45
PickuptypMoving Magnet
PickupOrtofon OM5e
RIAA-förförstärkareJa
Effektiv tonarmslängd8,6"
Effektiv armmassa8 g