Hopp til innhold
Audeze
Head-fi hörlurar

Audeze LCD-5

48 498:-st.
Okänd leveranstid
  -
Vill du ha Planar Magnetic head-fi, och vill du ha det bästa både när det gäller ljudkvalitet och komfort? Då kan du lugnt sluta leta!

Läs mer:

Beskrivning

Audeze LCD-5 – kompromisslösa öppna Planar Magnetic head-fi-hörlurar i High End-klass

 • Extremt detaljerat ljud och enastående bas
 • Lättviktskonstruktion i magnesium, kolfiber, komposit och äkta läder
 • Relativt lätta att driva
 • Handbyggda på Audezes egen fabrik i USA
 • Öppen konstruktion med hög bärkomfort

LCD-5 är ett head-fi-flaggskepp från Audeze – ett par kompromisslösa öppna Planar Magnetic-hörlurar i over-ear-modell med helt enastående ljudkvalitet. LCD-5 bygger på samma designprinciper och samma tekniker som många av de mer prisvänliga modellerna, men alla detaljer är genomtänkta och optimerade för att ge dig en ultimat upplevelse både när det gäller ljud och komfort – utan att snegla på priset.

Den mest iögonenfallande skillnaden jämfört med de andra stora Audeze-modellerna är vikten, som har reducerats med en hel tredjedel. Det ger dig en drastiskt förbättrad komfort och tar bort den vanligaste invändningen mot Planar Magnetic-modellerna. Här har du verkligen ett par Planar-hörlurar i High End-klass som du kan använda timme efter timme utan antydan till trötthet.

Kompromisslöst och solitt byggda i exklusiva material

Planar Magnetic-elementen i LCD-5 är bestyckade med de avancerade och nyutvecklade Parallel Uniforce-talspolarna som ger markant bättre kontroll över membranens rörelser. Som toppmodell är den också bestyckad med det patenterade Fluxor-magnetsystemet på bägge sidor av membranet, inklusive en förbättrad version av den likaledes patenterade Fazor-tekniken som guidar ljudet – här har de inte sparat in på något. Och de har inte heller sparat på de nydesignade och handsydda öronkuddarna som är klädda med äkta läder.

Den stora viktreduceringen i LCD-5 har Audeze framför allt åstadkommit genom att genomgående använda exotiska lättviktsmaterial där det varit möjligt. Huvudbygeln är solitt konstruerad i kolfiber och äkta läder. Den breda designen fördelar vikten mjukt och jämnt så att du upplever att den massiva konstruktionen tynger mycket mindre på huvudet än du först skulle kunna tro. Magnesium, aluminium och starka kompositmaterial har också använts i stor utsträckning, och den flexibla, flätade lättviktskabeln i ultraren koppar hjälper till att hålla vikten nere och komforten uppe.

En oemotståndlig ljudupplevelse

Ljudet från LCD-5 har en naturlig värme och musikalitet som är helt oemotståndlig, oavsett om du lyssnar på elektrisk eller akustisk musik. Ljudbilden är stor och rymlig, med djup och dynamisk bas, myriader av detaljer och en enastående placering av enskilda röster och instrument. Här upplever du ljudet i ett riktigt rum – inte ”inne i huvudet” som med många billigare hörlurar.

Den väldigt neutrala och rymliga återgivningen har gjort LCD-5 till referensmodell bland många professionella ljudtekniker. Ge LCD-5 en riktigt bra hörlursförstärkare och servera dem din favoritmusik – så kommer du att förstå varför!

Audeze LCD-5 finns i svart utförande. 

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Extremt fin detaljering och enastående bas
 • Parallel Uniforce-talspolar
 • Dubbelsidigt Fluxor/Fazor-magnetsystem
 • Lättviktskonstruktion i magnesium, kolfiber, komposit och äkta läder
 • Lätta att driva jämfört med en del alternativ
 • Handbyggda på Audezes egen fabrik i USA
 • Öppen konstruktion
 • Relativt låg vikt
 • Transportetui medföljer

Begränsningar

 • Väldigt begränsad ljudisolering mot omgivningen

Tillbehör till Audeze LCD-5

Tekniska specifikationer

HörslurstypOver-ear, Head-Fi
Frekvensomfång5-50.000 Hz
Känslighet90 dB
MikrofonNej
Akustisk konstruktionÖppen
Impedans, passiv14 ohm
BluetoothNej

Rekommenderade produkter