Hopp til innhold
Audeze
Head-fi hörlurar

Audeze MM-500

22 990:-st.
Förväntad i lager den 22 juni 2024.
Upplev hur bra din musik kan låta när du vägrar kompromissa med något. Planar Magnetic – det spännande head-fi-alternativet!

Läs mer:

Beskrivning

Audeze MM-500 – öppna Planar Magnetic head-fi-hörlurar i världsklass

 • Öppen Planar Magnetic-konstruktion
 • Helt neutral ljudkaraktär med enastående bas och detaljrikedom
 • Lätta att driva jämfört med en del alternativ
 • Exklusivt utförande i metall och äkta läder
 • Handbyggda på Audezes egen fabrik i USA

Audeze MM-500 är makalösa Planar Magnetic head-fi-hörlurar av over-ear-modell med ljud i den riktigt exklusiva klassen. Det är en av de mer avancerade modellerna från Audeze och därför får du ett pärlband av deras läckra ljudtekniker på köpet. Här kan du uppleva fördelarna med Planar-principen fullt ut.

MM-500 påminner mycket om den ikoniska systermodellen LCD-X, bortsett från att du ”bara” får enkelsidigt Fazor-magnetsystem i elementen istället för dubbelt. I gengäld är MM-500 hela 140 gram lättare, och det kan göra dem lättare att leva med för mer vanliga entusiaster.

Ljudet från MM-500 har en naturlig värme och musikalitet som är helt oemotståndlig, oavsett om du lyssnar på elektrisk eller akustisk musik. Ljudbilden är stor och rymlig, med djup och dynamisk bas, myriader av detaljer och en enastående placering av enskilda röster och instrument. Här upplever du ljudet i ett riktigt rum – inte ”inne i huvudet” som med många billigare hörlurar. Ge MM-500 en riktigt bra hörlursförstärkare och servera dem din favoritmusik – så kommer du att förstå varför head-fi är något utöver det vanliga!

Kompromisslöst och solitt byggda

Planar Magnetic-elementen i Audeze MM-500 är hela 90 mm i diameter och därför blir hörlurarna också iögonfallande. Som toppmodell är den till och med bestyckad med det patenterade Fluxor-magnetsystemet, inklusive den likaledes patenterade Fazor-tekniken som guidar ljudet – här har de inte sparat in på något. Och de har inte heller sparat på de stora handsydda öronkuddarna som är klädda med äkta läder.

Huvudbygeln är solitt konstruerad i metall och äkta läder. Den breda designen fördelar vikten mjukt och jämnt så att du upplever att den massiva konstruktionen tynger mycket mindre på huvudet än du först skulle kunna tro. Den flexibla flätade lättviktskabeln bidrar också till att hålla komforten uppe.

Audeze MM-500 finns i svart utförande. Hardcase-etui medföljer. 

Öppna eller slutna – vad är rätt för dig?

Precis som många andra head-fi-hörlurar är MM-500 en öppen konstruktion. Många entusiaster föredrar öppna modeller eftersom man helt slipper reflexioner från en kammare som kan påverka membranens baksida och skapa förvrängning. Teoretiskt sett är detta optimalt men det innebär samtidigt att ljudet nästan passar helt fritt i bägge riktningar. Du kan tydligt höra vad som händer i omgivningen, och din omgivning kan lyssna med i musiken om du spelar högt.

På grund av den fria ljudpassagen är öppna hörlurar inte särskilt väl lämpade för lyssning i stökiga omgivningar. Om du behöver en egen oas där du alltid kan njuta av musiken utan att bli störd så är en sluten modell en bättre lösning.

Fluxor och Fazor – patenterad element-teknik i ljudets tjänst

MM-500 är bestyckade med det patenterade Audeze Fluxor-magnetsystemet. I denna design går det magnetiska fältet diagonalt i den magneten istället för längs med den som i vanliga fall. Genom att montera dessa unika magneter i par kan man koncentrera magnetfältet in mot membransidan där det ska verka. På så sätt kan hela magnetsystemet göras mindre och lättare och fortfarande behålla samma styrka. Till stor nytta för både design och ljudkvalitet. 

MM-500 rymmer också den patenterade Fazor-tekniken som tar bort våg-interferens i det ljud som passerar genom magnetsystemet. Dessa ”ljud-guider” – som Audeze själva kallar dem – gör systemet helt akustisk transparent och ger ett renare ljud, högre upplösning och en bättre stereobild.

Audeze Planar Magnetic – stora element med stort ljud

Audeze är via känt i världen för sina Planar Magnetic-hörlurar, som är ett väldigt spännande alternativ till de dynamiska konstruktioner du ser från de flesta andra tillverkare. I ett Planar Magnetic-element har det traditionella systemet med membran och talspole ersatts av en otroligt tunn folie, där musiksignalen går genom en applicerad metalledare som täcker hela ytan.

Membranet är omgivet av ett väldigt kraftfullt magnetsystem av samma storlek – på bägge sidor i de största och mest exklusiva modellerna. När den elektriska signalen passerar genom membranen kommer magnetsystemet att få folien att röra sig och omvandla signalen till hörbart ljud. Det ultralätta membranet reagerar extremt snabbt och ger en suverän transientrespons över hela frekvensområdet. Samtidigt ger den stora membranytan en djup och oansträngd basåtergivning samtidigt som man undviker uppbrytnings- och impedansproblem eftersom membranen drivs synkront över hela ytan.

Massor av fördelar och lätta att driva

I grund och botten har en Planar Magnetic-konstruktion flera fördelar som kommer dig direkt till godo. Den höga effektiviteten och den platta impedanskurvan gör hörlurarna lättare att driva för förstärkaren, och det ger dig många fler valmöjligheter än med en del alternativ.

På minussidan tar det stora membranet och magnetsystemet sin plats och Audeze använder alltid solida och resonansdämpande material hela vägen. Det betyder att deras hörlurar varken är de lättaste eller mest kompakta modellerna på marknaden, men det glömmer du snabbt när musiken börjar spela.

Ett par Audeze-hörlurar spelar förbluffande bra på en vanlig högkvalitativ förstärkarutgång, men de förtjänar fortfarande en riktig hörlursförstärkare för att prestera sitt allra bästa. Då kommer du i gengäld att upptäcka varför tusentals head-fi-entusiaster världen över tagit dem till sina hjärtan.

Oavsett genre och ljudtryck är ljudet från ett par Audeze Planar Magnetic-hörlurar alltid imponerande snabbt och exakt, med massor av detaljer och en djup och kontrollerad basåtergivning. Vissa anser att denna ljudkaraktär ligger närmare vårt sätt att uppleva ljud på ute i verkligheten, men det är en av de frågor som entusiasterna säkert aldrig kommer att vara överens om.

En sak är dock säker: Planar Magnetic är ett fullvärdigt alternativ till andra High End-hörlurar, och du är skyldig dig själv att uppleva dem om du är det minsta intresserad av head-fi.

En upplevelse för livet

Ett par hörlurar som MM-500 är en investering för livet. Du kommer aldrig att uppleva att de kommer till korta i något som helst sammanhang och du kan lugnt räkna med att de kommer att följa dig även om du byter ut resten av anläggningen. Den exklusiva och tidlösa designen grundar sig också på optimala materialval och optimal ljudkvalitet istället för tillfälliga modenycker. Det innebär ytterligare en garanti för att du aldrig kommer att ångra din investering.

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Öppen Planar Magnetic-konstruktion
 • Helt neutral ljudkaraktär med enastående bas och detaljrikedom
 • Fluxor/Fazor-magnetsystem
 • Lätta att driva jämfört med en del alternativ
 • Exklusivt utförande i metall och äkta läder
 • Handbyggda på Audezes egen fabrik i USA

Begränsningar

 • Endast enkelsidigt Fazor-magnetsystem
 • Väldigt begränsad ljudisolering mot omgivningen
 • Relativt hög vikt

Tekniska specifikationer

HörslurstypOver-ear, Head-Fi
Frekvensomfång5-50000 Hz
Känslighet100 dB
MikrofonNej
Akustisk konstruktionÖppen
Impedans, passiv18 ohm
BluetoothNej
Element typ/storlek90 mm - Planar magnetic driver