Hopp til innhold
Audeze
Head-fi hörlurar

Audeze MM-100

5 690:-st.
Förväntad i lager den 22 juli 2024.
Få en äkta head-fi-upplevelse med dessa kompakta och prisvänliga öppna Planar Magnetic-hörlurar. Så bra kan din musik faktiskt låta.

Läs mer:

Beskrivning

Audeze MM-100 – prisvänliga och avancerade öppna Planar Magnetic-head-fi-hörlurar

 • Väldigt naturlig och musikalisk ljudbild
 • Hög bärkomfort
 • Vridbara öronkåpor underlättar transport
 • Lätta att driva, även från vanliga anläggningar och telefoner
 • Öppen konstruktion

MM-100 är ingångsmodellen i den exklusiva serien med Planar Magnetic-hörlurar från Audeze. Det är en öppen konstruktion som ger dig flera av de tekniska lösningarna från de tunga toppmodellerna, men till ett betydligt mer överkomligt pris. Här kan vanliga entusiaster också vara med.

Precis som på de större modellerna spelar MM-100 med naturlighet och musikalitet som bjuder in till många timmars intensiv lyssning. Ljudet är helt utan de konstgjorda betoningar och skryteffekter som kan göra en del alternativ mer imponerande vid en första provlyssning. Men du kommer att upptäcka att MM-100 vinner med hästlängder vid en närmare bekantskap, just för att allting smälter samman till en harmonisk enhet. Ta därför god tid på dig när du ska provlyssna dem.

MM-100 är lätta att driva, så du kan spela musik i fin kvalitet direkt från hörlursuttaget på din anläggning eller från din telefon eller dator. I sistnämnda fall rekommenderar vi dock kraftigt att du kompletterar med någon av de ultrakompakta mobila DragonFly-D/A-omvandlarna från AudioQuest. Då kan du nämligen spela din musik digitalt via USB-porten och få ljud med äkta audiofila kvaliteter både ute och hemma.

Om du vill krama ut den sista droppen kvalitet ur dina MM-100 och njuta av din musik maximalt, så är lösningen en bra separat hörlursförstärkare. Då kan du höra varför så många musikälskare och head-fi-entusiaster över hela världen har tagit Audeze till sina hjärtan.

Byggda för komfort och för att hålla

Planar Magnetic-elementen i MM-100 är hela 90 mm i diameter, vilket återspeglar sig på vikten, men trots detta är hörlurarna fortfarande imponerande sköna att ha på huvudet. Öronkuddarna är gjorda med gel så att de smyger sig runt dina öron, och du kan justera bandet på huvudbygeln och få en helt optimal passform. Därför kan du lyssna i timmar utan att bli trött.

Chassiet på MM-100 har ett otroligt solitt utförande i stål och magnesium, och som pricken över i kan du vrida öronkåporna så att du kan packa ner MM-100 i transportetuiet som medföljer och ta dem med dig överallt. Det här är en läcker detalj om du till exempel jobbar professionellt med ljud eller vill kunna njuta av musik i hög kvalitet från din laptop eller telefon när du inte är hemma. Du kan också fritt bestämma om kabeln ska anslutas till höger eller vänster öronkåpa, och det kan ibland göra stor skillnad för komforten.

MM-100 finns i svart utförande. 

Öppna eller slutna – vad är rätt för dig?

Precis som många andra head-fi-hörlurar är MM-100 en öppen konstruktion. Många entusiaster föredrar den här principen eftersom man helt slipper reflexioner från en kammare som kan påverka membranens baksida och skapa förvrängning. Teoretiskt sett är detta optimalt men det innebär samtidigt att ljudet nästan passar helt fritt i bägge riktningar. Du kan tydligt höra vad som händer i omgivningen, och din omgivning kan lyssna med i musiken om du spelar högt.

På grund av den fria ljudpassagen är öppna hörlurar inte särskilt väl lämpade för lyssning i stökiga omgivningar. Om du behöver en egen oas där du alltid kan njuta av musiken utan att bli störd så är en sluten modell en bättre lösning.

Fluxor och Fazor – patenterad element-teknik i ljudets tjänst

MM-100 är bestyckade med det patenterade Audeze Fluxor-magnetsystemet. I denna design går det magnetiska fältet diagonalt i den magneten istället för längs med den som i vanliga fall. Genom att montera dessa unika magneter i par kan man koncentrera magnetfältet in mot membransidan där det ska verka. På så sätt kan hela magnetsystemet göras mindre och lättare och fortfarande behålla samma styrka. Till stor nytta för både design och ljudkvalitet. 

MM-100 rymmer också den patenterade Fazor-tekniken som tar bort våg-interferens i det ljud som passerar genom magnetsystemet. Dessa ”ljud-guider” – som Audeze själva kallar dem – gör systemet helt akustisk transparent och ger ett renare ljud, högre upplösning och en bättre stereobild.

Audeze Planar Magnetic – stora element med stort ljud

Audeze är via känt i världen för sina Planar Magnetic-hörlurar, som är ett väldigt spännande alternativ till de dynamiska konstruktioner du ser från de flesta andra tillverkare. I ett Planar Magnetic-element har det traditionella systemet med membran och talspole ersatts av en otroligt tunn folie, där musiksignalen går genom en applicerad metalledare som täcker hela ytan.

Membranet är omgivet av ett väldigt kraftfullt magnetsystem av samma storlek – på bägge sidor i de största och mest exklusiva modellerna. När den elektriska signalen passerar genom membranen kommer magnetsystemet att få folien att röra sig och omvandla signalen till hörbart ljud. Det ultralätta membranet reagerar extremt snabbt och ger en suverän transientrespons över hela frekvensområdet. Samtidigt ger den stora membranytan en djup och oansträngd basåtergivning samtidigt som man undviker uppbrytnings- och impedansproblem eftersom membranen drivs synkront över hela ytan.

Massor av fördelar och lätta att driva

I grund och botten har en Planar Magnetic-konstruktion flera fördelar som kommer dig direkt till godo. Den höga effektiviteten och den platta impedanskurvan gör hörlurarna lättare att driva för förstärkaren, och det ger dig många fler valmöjligheter än med en del alternativ.

På minussidan tar det stora membranet och magnetsystemet sin plats och Audeze använder alltid solida och resonansdämpande material hela vägen. Det betyder att deras hörlurar varken är de lättaste eller mest kompakta modellerna på marknaden, men det glömmer du snabbt när musiken börjar spela.

Ett par Audeze-hörlurar spelar förbluffande bra på en vanlig högkvalitativ förstärkarutgång, men de förtjänar fortfarande en riktig hörlursförstärkare för att prestera sitt allra bästa. Då kommer du i gengäld att upptäcka varför tusentals head-fi-entusiaster världen över tagit dem till sina hjärtan.

Oavsett genre och ljudtryck är ljudet från ett par Audeze Planar Magnetic-hörlurar alltid imponerande snabbt och exakt, med massor av detaljer och en djup och kontrollerad basåtergivning. Vissa anser att denna ljudkaraktär ligger närmare vårt sätt att uppleva ljud på ute i verkligheten, men det är en av de frågor som entusiasterna säkert aldrig kommer att vara överens om.

En sak är dock säker: Planar Magnetic är ett fullvärdigt alternativ till andra High End-hörlurar, och du är skyldig dig själv att uppleva dem om du är det minsta intresserad av head-fi. 

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Väldigt naturlig och musikalisk ljudbild
 • Öppen konstruktion med Fluxor/Fazor-magnetsystem
 • Solitt chassi i stål och magnesium
 • Hög bärkomfort
 • Vridbara öronkåpor underlättar transport
 • Lätta att driva även från en vanlig anläggning eller telefon
 • Handbyggda på Audezes egen fabrik i USA

Begränsningar

 • Väldigt begränsad ljudisolering mot omgivningen
 • Inte helt hopfällbara
 • Det finns alternativ med lägre vikt

Tekniska specifikationer

HörslurstypOver-ear
Frekvensomfång20-25.000 Hz
Känslighet98 dB
MikrofonNej
Akustisk konstruktionÖppen
Impedans, passiv18 ohm
Element typ/storlek90 mm - Planar magnetic driver