Hopp til innhold
Audeze
Head-fi hörlurar

Audeze LCD-2 Classic

9 990:-st.
Förväntad i lager den 17 juli 2024.
  -
Upplev Planar Magnetic-principen i sin renaste form, med massor av värme och energi för din musik. Ett unikt och spännande head-fi-alternativ.

Läs mer:

Beskrivning

Audeze LCD-2 Classic – öppna Planar Magnetic-hörlurar med förnäm stamtavla

 • Varm och energisk ljudkaraktär med djup och dynamisk bas
 • Exklusivt utförande i metall och proteinläder
 • Lätta att driva jämfört med en del alternativ
 • Handbyggda på Audezes egen fabrik i USA
 • Öppen konstruktion

LCD-2 Classic är exklusiva öppna over-ear Planar Magnetic-hörlurar som leder direkt tillbaka till originalutgåvan av den ikoniska träklädda LCD-2 modellen. LCD-2 var 2008 de allra första Audeze-hörlurarna på marknaden, och den ursprungliga modellen – utan de nyare Fazor-ljudguiderna – kännetecknades av en relativt varm klang med djup och dynamisk bas.

De 106 mm stora elementen i LCD-2 Classic är också konstruerade utan Fazor-systemet, och därför påminner ljudet mycket om det ikoniska originalet. Man har även utelämnat den kostsamma finishen i trä, och det har på i slutändan gjort Classic både lättare och betydligt mer tillgänglig än de påkostade toppmodellerna.

LCD-2 Classic spelar varmt och energiskt med ett rytmiskt driv som är helt i särklass inom Planar-hörlurar. De har en alldeles egen karaktär som kanske inte faller alla i smaken men om du är head-fi-entusiast, gillar Planar-ljud och samtidigt lyssnar mycket på electronica eller annan bastung musik, så kan LCD-2 Classic vara hörlurarna du drömmer om. Ge lurarna en riktigt bra hörlursförstärkare, servera dem din favoritmusik, blunda och njuta av åkturen!

Kompromisslöst och solitt byggda

Planar Magnetic-elementen i LCD-2 Classic är hela 106 mm i diameter och därför blir hörlurarna också iögonfallande. Precis som den påkostade LCD-X så är de till och med bestyckade med det patenterade Fluxor-magnetsystem på bägge sidor av membranen, vilket är en av förklaringarna till den relativt höga vikten.

De stora handsydda öronkuddarna består av memoryskum överdraget med proteinläder. Huvudbygeln har en solid konstruktion i metall och den breda designen fördelar vikten mjukt och jämnt så att du upplever att den massiva konstruktionen tynger mycket mindre på huvudet än du först skulle kunna tro. Den flexibla flätade lättviktskabeln bidrar också till att hålla komforten uppe.

LCD-2 Classic finns i svart utförande. 

Öppna eller slutna – vad är rätt för dig?

Precis som många andra head-fi-hörlurar är LCD-2 Classic en öppen konstruktion. Många entusiaster föredrar den här principen eftersom man helt slipper reflexioner från en kammare som kan påverka membranens baksida och skapa förvrängning. Teoretiskt sett är detta optimalt men det innebär samtidigt att ljudet nästan passar helt fritt i bägge riktningar. Du kan tydligt höra vad som händer i omgivningen, och din omgivning kan lyssna med i musiken om du spelar högt.

På grund av den fria ljudpassagen är öppna hörlurar inte särskilt väl lämpade för lyssning i stökiga omgivningar. Om du behöver en egen oas där du alltid kan njuta av musiken utan att bi störd så är en sluten modell en bättre lösning.

Fluxor – patenterad element-teknik i ljudets tjänst

LCD-2 Classic är bestyckade med det patenterade Audeze Fluxor-magnetsystemet. I denna design går det magnetiska fältet diagonalt i den magneten istället för längs med den som i vanliga fall. Genom att montera dessa unika magneter i par kan man koncentrera magnetfältet in mot membransidan där det ska verka. På så sätt kan hela magnetsystemet göras mindre och lättare och fortfarande behålla samma styrka. Till stor nytta för både design och ljudkvalitet. 

På LCD-2 Classic är magnetsystemet dubbelsidigt, så det verkar på bägge sidor av membranet. Till skillnad från den ännu exklusivare LCD-X har man dock här utelämnat de unika Fazor-ljudguiderna i elementen. Det knuffar klangen i riktning mot den ursprungliga LCD-2-modellen som togs fram innan Fazor-tekniken hade utvecklats. Resultatet är ett aningen varmare ljud, där du offrar lite av de allra finaste detaljerna till fördel för en imponerande fyllig och dynamisk bas.

Denna ljudkaraktär har fortfarande många fans och om du särskilt lyssnar mycket på electronica eller annan bastung musik så är du nästan skyldig dig själv att uppleva LCD-2 Classic innan du väljer head-fi-hörlurar.

Audeze Planar Magnetic – stora element med stort ljud

Audeze är via känt i världen för sina Planar Magnetic-hörlurar, som är ett väldigt spännande alternativ till de dynamiska konstruktioner du ser från de flesta andra tillverkare. I ett Planar Magnetic-element har det traditionella systemet med membran och talspole ersatts av en otroligt tunn folie, där musiksignalen går genom en applicerad metalledare som täcker hela ytan.

Membranet är omgivet av ett väldigt kraftfullt magnetsystem av samma storlek – på bägge sidor i de största och mest exklusiva modellerna. När den elektriska signalen passerar genom membranen kommer magnetsystemet att få folien att röra sig och omvandla signalen till hörbart ljud. Det ultralätta membranet reagerar extremt snabbt och ger en suverän transientrespons över hela frekvensområdet. Samtidigt ger den stora membranytan en djup och oansträngd basåtergivning samtidigt som man undviker uppbrytnings- och impedansproblem eftersom membranen drivs synkront över hela ytan.

Massor av fördelar och lätta att driva

I grund och botten har en Planar Magnetic-konstruktion flera fördelar som kommer dig direkt till godo. Den höga effektiviteten och den platta impedanskurvan gör hörlurarna lättare att driva för förstärkaren, och det ger dig många fler valmöjligheter än med en del alternativ.

På minussidan tar det stora membranet och magnetsystemet sin plats och Audeze använder alltid solida och resonansdämpande material hela vägen. Det betyder att deras hörlurar varken är de lättaste eller mest kompakta modellerna på marknaden, men det glömmer du snabbt när musiken börjar spela.

Ett par Audeze-hörlurar spelar förbluffande bra på en vanlig högkvalitativ förstärkarutgång, men de förtjänar fortfarande en riktig hörlursförstärkare för att prestera sitt allra bästa. Då kommer du i gengäld att upptäcka varför tusentals head-fi-entusiaster världen över tagit dem till sina hjärtan.

Oavsett genre och ljudtryck är ljudet från ett par Audeze Planar Magnetic-hörlurar alltid imponerande snabbt och exakt, med massor av detaljer och en djup och kontrollerad basåtergivning. Vissa anser att denna ljudkaraktär ligger närmare vårt sätt att uppleva ljud på ute i verkligheten, men det är en av de frågor som entusiasterna säkert aldrig kommer att vara överens om.

En sak är dock säker: Planar Magnetic är ett fullvärdigt alternativ till andra High End-hörlurar, och du är skyldig dig själv att uppleva dem om du är det minsta intresserad av head-fi.

En upplevelse för livet

Ett par hörlurar som LCD-2 Classic är en investering för livet. Du kommer aldrig att uppleva att de kommer till korta i något som helst sammanhang och du kan lugnt räkna med att de kommer att följa dig även om du byter ut resten av anläggningen. Den exklusiva och tidlösa designen grundar sig också på optimala materialval och optimal ljudkvalitet istället för tillfälliga modenycker. Det innebär ytterligare en garanti för att du aldrig kommer att ångra din investering.

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Öppen konstruktion
 • Varm och energisk ljudkaraktär med djup och dynamisk bas
 • Dubbelsidigt Fluxor-magnetsystem
 • Lätta att driva jämfört med en del alternativ
 • Exklusivt utförande i metall och proteinläder
 • Handbyggda på Audezes egen fabrik i USA

Begränsningar

 • Relativt hög vikt
 • Väldigt begränsad ljudisolering mot omgivningen
 • Transportetui är extra tillbehör
 • En del alternativ har ännu finare detaljer i ljudet

Videos om Audeze LCD-2 Classic

Tillbehör till Audeze LCD-2 Classic

Tekniska specifikationer

HörslurstypOver-ear, Head-Fi
Aktiv brusreduceringNej
Frekvensomfång10-50000 Hz
Känslighet101 dB
Akustisk konstruktionÖppen
Impedans, passiv70 ohm
Element typ/storlek106 mm - Planar magnetic driver

Rekommenderade produkter