Hopp til innhold
AudioQuest
USB-kabel

AudioQuest Carbon USB-A to USB-C

2 098:-st.
Leveranstid 3-4 veckor
Exklusiv USB-A till USB-C-kabel med avancerad teknik. Få med alla detaljer när du lyssnar på musik från datorn på anläggningen via USB.

Läs mer:

Beskrivning

AudioQuest Carbon USB-A to USB-C – seriös USB-kabel för seriösa anläggningar

  • Exklusiva ledare i LGC-koppar som silverpläterats med 5 % silver
  • NDS-skärmning (Noise Dissipation System) i 3 lager för eliminering av RF-störningar
  • Silverpläterade kontaktytor (Direct-Silver)
  • Kontakter i ren koppar
  • Solid konstruktion
Carbon USB-A to USB-C är en seriös USB-kabel med riktigt förnäm signalöverföring. USB-C är standarden på en rad nyare enheter, däribland MacBook, ChromeBook, Pixel, Galaxy, Galaxy Note m.fl. Med den här kabeln kan du överföra data mellan dessa enheter och äldre enheter med traditionell USB-A-port.

De massiva ledarna i LGC-koppar har pläterats med fyra gånger så mycket silver som i den mer ekonomiska Cinnamon-serien. NDS-skärmning (Noise Dissipation System) i 3 lager skyddar den digitala dataströmmen mot instrålande RF-störningar, och de solida metallkontakterna har silverpläterade kontaktytor för optimal ledningsförmåga (Direct-Silver). En riktigt seriös USB-kabel som också kommer att leva upp till de krav som väldigt kräsna användare ställer.

AudioQuest Carbon USB-A till USB-C-kabeln finns i längder från 0,75 till 1,5 meter.

AudioQuest USB-kablar – fyra kabelserier för fyra behov
I hifi-sammanhang används USB-kablar främst till att överföra digitala ljudsignaler från PC/Mac till en extern D/A-omvandlare (DAC) eller en förstärkare med en motsvarande digital ingång. Med en högkvalitativ musikfil (ev. i 24-bitars HD-format) och en bra USB-kabel kan du på uppnå en ljudkvalitet som ligger helt i nivå med marknadens bästa CD-spelare.

Precis som med andra digitalkablar ligger USB-kabelns största utmaning i se till att signalen inte drabbas av ojämnheter i den digitala tidsdomänen, även kallat jitter. Jitter förstör de mikroskopiska detaljerna och spolierar därmed också den luftiga och tredimensionella ljudbild man eftertraktar.

AudioQuest designar sina USB-kablar med fokus på att minimera förvrängning över en extremt bred bandbredd för att du ska få bästa möjliga ljudkvalitet på anläggningen. Du kan välja mellan fyra serier USB-kablar från AudioQuest och de passar allt från budgetklass upp till väldigt ambitiösa anläggningar. Så det finns garanterat också en lösning som passar ditt behov och din anläggning.

PEARL: Den mest ekonomiska AudioQuest-serien. En solid och elegant USB-kabel med ledare i högkvalitativ LGC-koppar (Long Grain Crystal), ett material som har bättre elektriska egenskaper än den vanliga syrefria koppar (OFHC) som används i många konkurrerande produkter. De guldpläterade kontakterna är även de gjorda av ren koppar.

FOREST: Prisvärd serie som ger dig högkvalitativa kablar till ett vettigt pris. Forest påminner mycket om Pearl-serien, men LGC-ledarna har silverpläterats för att optimera signalöverföringen ytterligare. En snygg kabellösning för anläggningar i budgetklassen.

CINNAMON: Precis som på Forest får du här en silverpläterad LGC-ledare, men silverinnehållet har ökats till 1,25 % för att uppnå extra fina elektriska egenskaper där signalen främst färdas, nämligen längs ledarnas yta. En läcker USB-kabel med fina tekniska prestanda.

CARBON: Seriös USB-kabel med exklusiva detaljer som lyfter prestanda till en väldigt förnäm klass. Silverinnehållet i LGC-ledarna har fyrdubblats jämfört med den mer ekonomiska Cinnamon-serien. Kontakterna är silverpläterade (Direct-Silver), och du får det unika AudioQuest NDS-systemet (Noise-Dissipation System) som eliminerar instrålande högfrekventa störningar. En kabel som kan klara väldigt tuffa utmaningar.

Obs! HiFi Klubben kan leverera hela sortimentet från AudioQuest. Kontakta din butik om du är intresserad av någon specialprodukt som inte visas på vår hemsida, så tar vi hem den åt dig.

Tekniska specifikationer

FärgGrå
Färg0,75 meter
Vikt (kg)0,3
Höjd emballage (cm)4
Längd emballage (cm)21
Vikt emballage (kg)0,3
Bredd emballage (cm)16