Hopp til innhold
AudioQuest
Subbaskabel

AudioQuest Irish Red

2 398:-st.
Förväntad i lager den 28 april 2024.
  -
Läcker subbaskabel med avancerade detaljer och snygg finish. En bra allroundare som finns i längder från 2 ända upp till 20 meter.

Läs mer:

Beskrivning

AudioQuest Irish Red – läcker subbaskabel med avancerad teknik

  • Massiva silverpläterade ledare
  • Solida kallsvetsade kontakter i ren koppar
  • Symmetrisk koaxial ledargeometri
  • Isolering i polyetylen-skum
  • Finns i ända upp till 20 meters längd
Irish Red är en läcker subbaskabel med massor av avancerade detaljer, men fortfarande till ett förnuftigt pris. De massiva ledarna i syrefri LGC-koppar omges av ett lager silver som leder merparten av signalen när den färdas genom kabeln. Det här gör att man kan utnyttja många av silvrets suveräna elektriska egenskaper, men till en bråkdel av det pris en renodlad silverkabel skulle kosta.

De solida kopparkontakterna har guldpläterade kontaktytor och kabeln har kallsvetsats fast på kontakten för att värme och främmande material inte ska inte ska leda till förvrängning i kontaktpunkten. Den avancerade NDS-skärmningen (Noise-Dissipation System) skyddar effektivt signalen mot instrålande RF-störningar.

Sist men inte minst ger den snygga svartröda finishen Irish Red ett mycket läckrare helhetsintryck än en billig no-name-kabel. Och det här är väl värt att ta med i beräkningen. Kabelserien för dig som vill måna lite extra om din anläggning.

Subbaskabeln AudioQuest Red Irish finns i längder från 2 till 20 meter.

OBS: AudioQuest Irish Red finns endast i den visade finishen i längderna upp till 5 meter. Kablar längre än 5 meter lever levereras med finish i svart/röd-randig plast.

AudioQuest subbaskablar – sex kabelserier för sex behov
Subbaskabeln har till uppgift att föra bassignalen intakt fram till din subbas så att du får en dynamisk och exakt bas i ditt lyssningsrum. Eftersom den här kabeln ofta ska dras långa sträckor – kanske till och med parallellt med störande strömkablar – är det ytterst viktigt att en subbaskabel har effektiv skärmning.

Genom lyssningstester har AudioQuest även konstaterat att både dynamik och precision i basen gynnas om kopparledarna omges av ett lager silver. Denna exklusiva detalj ingår därför i nästan alla deras subbaskablar.

Du kan välja mellan hela sex serier subbaskablar från AudioQuest, och de sträcker sig från budgetklassen till extrem High End. Så det finns garanterat också en lösning som passar din smak och din anläggning.

BLACK LAB: Ekonomiserien som ger dig förnuftiga kablar till ett vettigt pris. Kabel och kontakter är solitt och elegant konstruerade, och ledarna är gjorda av högkvalitativ LGC-koppar som har bättre elektriska egenskaper än den vanliga syrefria koppar (OFHC) som används i många konkurrerande produkter. De guldpläterade kontakterna har kallsvetsats efter samma principer som används på de mest exklusiva AudioQuest-kablarna. En snygg kabellösning för anläggningar i budgetklassen.

GREYHOUND: Som namnet antyder är det här en smal och elegant kabel som lätt kan placeras längs golvlisten. Ledarna har konstruerats i silverpläterad ultraren LGC-koppar och NDS-skärmningen ger ett effektivt skydd mot instrålande störningar. En högkvalitativ subbaskabel som gör sitt jobb utan att själv dra någon uppmärksamhet till sig.

IRISH RED: Precis som på Greyhound får du här silverpläterade LGC-ledare (0,5 %) som har extra fina elektriska egenskaper där signalen främst färdas, nämligen längs ledarnas yta. Designen är symmetriskt koaxial med två identiska ledare och isoleringen är av polyetylen-skum som ger både låg signalförlust och låg förvrängning. De kallsvetsade kontakterna i metall har guldpläterade kontaktytor. Kabelserien för dig som vill måna lite extra om din anläggning.

BOXER: Avancerad kabel med dubbelbalanserad geometri, 3 lager kolbaserad NDS-skärmning och Air-Tube-isolering, där varje enskild ledare omges av ett polyetylenrör, varigenom man utnyttjar luftens suveräna egenskaper som isolator mot elektricitet. De massiva ledarna har silverpläterats med 1,25 % silver som ger ett ytterst värdefullt bidrag till ledningsförmågan utan att priset galopperar iväg. För att få optimal ledningsförmåga har kontakternas kontaktytor pläterats med silver direkt på kopparen. Ett bra kabelval till anläggningar i mellanklassen.

HUSKY: Här har du definitivt tagit steget in i den audiofila klassen. Du får det unika DBS-systemet som via en 72-voltsspänning mättar isoleringen så att den inte tar upp någon elektrisk energi från själva signalen. De massiva ledarna i den trippelbalanserade konstruktionen har silverpläterats med 5 % silver, samtidigt som en NDS-skärmning i 4 lager skyddar signalen mot instrålande RF-störningar. Precis som på Boxer-serien är isoleringen kring de enskilda ledarna baserad på Air-Tube-principen. Husky finns både med traditionella RCA- och balanserade XLR-kontakter som används på vissa High End-subbasar, t.ex. från B&W.

OBS! Hi-Fi Klubben kan leverera hela sortimentet från AudioQuest. Kontakta din butik om du är intresserad av någon specialprodukt som inte visas på vår hemsida, så tar vi hem den åt dig.

Tekniska specifikationer

Noise-Dissipation SystemJa

Recensioner


4.5
4 recensioner
5
3
4
0
3
1
2
0
1
0
Marcel
Nederländerna
6 dagar sen

Topp

Marcel
Nederländerna
Pascal
Nederländerna
3/11/2024

Bra kabel, återigen mycket dyr på grund av audioquest premium.

Pascal
Nederländerna
Jl
Nederländerna
1/20/2024
Jl
Nederländerna
Christian
Tyskland
12/16/2023
Christian
Tyskland