Hopp til innhold
AudioQuest
Nätkabel

AudioQuest NRG-10

4 998:-st.

Produkten är inte längre tillgänglig i vald färg eller variant

High End-strömkabel som kan ge audiofila anläggningar en sista avgörande touch. 72 V DBS-system och ledare i massiv PSC+-koppar.

Läs mer:

Beskrivning

AudioQuest NRG-10 – High End-strömkabel för audiofila anläggningar

  • 72-volts DBS-system (Dielectric-Bias System)
  • Massiva ledare i ultraren PSC+-koppar (Perfect-Surface Copper+)
  • Ledare med ett tvärsnitt på 3 x 13 AWG (3 x 2,63 mm2)
  • Kolbaserat Noise-Dissipation/Cross-Talk Dissipation System
  • Counter-Spiral HyperLitz-ledargeometri
NRG-10 är en exklusiv High End-strömkabel som kan hjälpa dig att få ut den allra sista gnuttan definition och detaljer ur en audiofil anläggning. Du får en rad unika AudioQuest-tekniker som tillsammans reducerar störningar och förvrängning till en oerhört låg nivå.

Skärmningen är naturligtvis gediget utförd, med både Noise-Dissipation (NDS) och Cross-Talk Dissipation-system. Men till skillnad från de mer ekonomiska serierna får du med NRG-10 både 72V DBS-systemet och kraftiga 13 AWG-ledare i massiv och påkostad PSC+-koppar (Perfect-Surface Copper+). DBS minimerar inflytandet från isoleringsmaterialet, och den ultrasläta ytan hos PSC+ ger en helt överlägsen signalöverföring.

NRG-10 finns i längder från 0,9 till 6,1 meter. Andra konfigurationer och längder kan tas hem på beställning.

Obs! HiFi Klubben kan leverera stora delar av sortimentet från AudioQuest. Kontakta din butik om du är intresserad av någon specialprodukt som inte visas på vår hemsida.

AudioQuest strömkablar – rent ljud börjar med ren ström
Strömkabeln är en viktig komponent som ofta blir förbisedd i din anläggning. Förvisso kan den bara hantera ett begränsat frekvensområde, men den kraftiga signalen utgör samtidigt en stor utmaning när det gäller in- och utstrålande elektromagnetiska störningar. Strömkabeln ligger vanligtvis tätt intill dina signalkablar, och därför är risken överhängande att de påverkar varandra.

Både analoga och digitala apparater (inte minst D/A-omvandlare och CD-spelare) är känsliga för den här typen av störningar, som särskilt på bra anläggningar kan lägga en tunn filt över den fint definierade ljudbilden och förstöra de allra fina nyanser som du betalat dyra pengar för. Det är här strömkabeln kommer in i bilden i form av en ekonomiskt överkomlig uppgradering som kan ge din musikupplevelse en sista avgörande finslipning.

Om du vill gå ännu längre kan du få aktiva nätstörningsfilter och "conditioners" som ytterligare befriar strömsignalen från de störningar som apparaterna utstrålar sinsemellan. Sen ska man inte glömma tvättmaskiner, kylskåp och annat som också är kopplat till elnätet både i och utanför ditt hem. Men det förändrar inte vikten av att ha en ordentlig strömkabel. Prova – allt du riskerar är att bli positivt överraskad.

Obs! Hi-Fi Klubben kan leverera hela sortimentet från AudioQuest. Kontakta din butik om du är intresserad av någon specialprodukt som inte visas på vår hemsida, så tar vi hem den åt dig.

Tekniska specifikationer

FärgSvart
Vikt (kg)0,53
Höjd emballage (cm)5
Längd emballage (cm)28
Vikt emballage (kg)0,53
Bredd emballage (cm)20