Hopp til innhold
AudioQuest
Nätkabel

AudioQuest NRG Dragon High-Current

63 698:-st.
Leveranstid 3-4 veckor
High End-strömkabel för extremt audiofila anläggningar och kompromisslösa strömfilter. 72 V DBS-system och ledare i massiv PSC+-koppar och PSS-silver.

Läs mer:

Beskrivning

AudioQuest NRG Dragon High-Current – High End-strömkabel för strömkrävande och extremt audiofila anläggningar

  • Extremt lågt motstånd för snabb och okomprimerad strömöverföring
  • Extremt tjocka ledare (3 x 11 AWG)
  • Ledarmaterial: PSS (Solid Perfect-Surface Silver) och massiv PSC+-koppar (Perfect-Surface Copper+)
  • 72V DBS (Dielectric-Bias System) med Radio Frequency Noise Trap
  • Ground Noise Dissipation Technology
NRG Dragon High-Current är en exklusiv strömkabel i High End-klass som kan ge dig en sista touch av definition och detaljrikedom i en audiofil anläggning, eller förse hela ditt system med ström via ett strömfilter.

NRG Dragon High-Current är framtagen speciellt för extremt strömkrävande komponenter, som till exempel slutsteg i High End-klass. Du kan även använda den till att mata något av AudioQuests kompromisslösa Niagara-strömfilter*, så att hela anläggningen kan leverera maximalt utan att detaljer i ljudet går förlorade på grund av instrålande störningar. Om du behöver ström till en förförstärkare, bildkälla eller ljudkälla, som en skivspelare, kan du med fördel välja en Dragon-kabel i mindre tjocklek.

Extrema AudioQuest-lösningar för maximala prestanda
Skärmningen har naturligtvis helt konsekvent utförts med Ground Noise-Dissipation-tekniken. Men till skillnad från de underliggande serierna får du med NRG Dragon High-Current både 72V DBS-systemet och kraftiga AWG 11-ledare i massiv och påkostad PSC+-koppar (Perfect-Surface Copper+) och PSS (Solid Perfect-Surface Silver). DBS minimerar inflytandet från isoleringsmaterialet, och den ultrasläta ytan hos PSC+ och PSS ger helt suveräna ledaregenskaper.

NRG Dragon finns i längder från 1 till 3 meter. Andra konfigurationer och längder kan tas hem på beställning.

*NRG Dragon High-Current finns i en version med 20 ampere-kontakt för vissa strömfilter från t.ex Niagara-serien. Kontakta din HiFi Klubben butik för vägledning och beställning.

Obs! HiFi Klubben kan leverera stora delar av sortimentet från AudioQuest. Kontakta din butik om du är intresserad av någon specialprodukt som inte visas på vår hemsida.

AudioQuest strömkablar – rent ljud börjar med ren ström
Strömkabeln är en viktig komponent som ofta blir förbisedd i din anläggning. Förvisso kan den bara hantera ett begränsat frekvensområde, men den kraftiga signalen utgör samtidigt en stor utmaning när det gäller in- och utstrålande elektromagnetiska störningar. Strömkabeln ligger vanligtvis tätt intill dina signalkablar, och därför är risken överhängande att de påverkar varandra.

Både analoga och digitala apparater (inte minst D/A-omvandlare och CD-spelare) är känsliga för den här typen av störningar, som särskilt på bra anläggningar kan lägga en tunn filt över den fint definierade ljudbilden och förstöra de allra fina nyanser som du betalat dyra pengar för. Det är här strömkabeln kommer in i bilden i form av en ekonomiskt överkomlig uppgradering som kan ge din musikupplevelse en sista avgörande finslipning.

Om du vill gå ännu längre kan du få aktiva nätstörningsfilter och ”conditioners” som ytterligare befriar strömsignalen från de störningar som apparaterna utstrålar sinsemellan. Sen ska man inte glömma tvättmaskiner, kylskåp och annat som också är kopplat till elnätet både i och utanför ditt hem. Men det förändrar inte vikten av att ha en ordentlig strömkabel. Prova – allt du riskerar är att bli positivt överraskad.

* Obs! HiFi Klubben kan leverera hela sortimentet från AudioQuest. Kontakta din butik om du är intresserad av någon specialprodukt som inte visas på vår hemsida, så tar vi hem den åt dig.

Tekniska specifikationer

Ledarens ytarea4,17 mm2