Hopp til innhold
AudioQuest
Högtalarkabel (Set)

AudioQuest ThunderBird ZERO (Banana)

57 198:-Set
Leveranstid 3-4 veckor
  -
Kabeln för dig med stora High End-högtalare, massor av plats på golvet och en djup kärlek till ultraren koppar och suverän ljudkvalitet.

Läs mer:

Beskrivning

AudioQuest ThunderBird ZERO – kompromisslös högtalarkabel för stora High End-anläggningar

  • ZERO-teknik för förlustfri signalöverföring med ultimat dynamik
  • Ledare i massiv PSC+-koppar (Perfect-Surface Copper+)
  • Exklusiva kontakter i ultraren, silverpläterad koppar
  • 72V DBS (Dielectric-Bias System) och kolbaserad NDS-skärmning (Noise-Dissipation System)
  • Kan beställas i längder och konfigurationer för varje behov
ThunderBird ZERO är en väldigt kraftig och avancerad högtalarkabel med solidcore-ledare utförda i ultraren PSC+-koppar (Perfect-Surface Copper+). Ytan på den här metallen är så extremt ren och jämn att signalöverföringen överträffar alla andra typer av kopparledare, även utan silverplätering. Den här högtalarkabeln överför hela musiksignalen med ett absolut minimum av färgning och signalförlust, även med väldigt kraftiga effektförstärkare och stora, strömslukande High End-högtalare.

ZERO – en osynlig högtalarkabel
AudioQuest har utvecklat ThunderBird ZERO för att vara elektriskt ’osynlig’ i samspelet mellan förstärkare och högtalare. Dessa har redan på förhand en utmaning i att matcha förstärkarens utgångsimpedans mot högtalarens impedans (elektriska motstånd), som varierar i takt med frekvenserna i musiksignalen. Den traditionella lösningen är ofta att konstruerad kabeln med en impedans som ligger runt en vanlig högtalares genomsnittsvärde. Men kabeln kommer fortfarande att vara en elektrisk flaskhals och felkälla.

Med ZERO-tekniken har AudioQuest med andra ord skapat en kabel helt utan den vanliga impedansen, och kommer därför att släppa igenom hela signalen praktiskt taget opåverkad, utan kompression eller förvrängning. Resultatet är bättre dynamisk kontrast, bättre transient-respons och en friare bas som verkligen fullkomligt kan explodera i rummet.

ThunderBird levereras också i en särskild BASS-version som är avsedd att överföra bas och mellanregister i bi-wire-konfigurationer. Den här kabeln är en aning enklare till sin konstruktion jämfört med ZERO, vilket återspeglas på prislappen. Samtidigt fungerar den bara för just det här ändamålet.

Högtalarkabeln AudioQuest ThunderBird ZERO levereras som standard i single-wire-utgåva (2 x banan > 2 x banan). Andra konfigurationer och längder kan tas hem på beställning.
Mythical Creatures Series ThunderBird– massiva mängder metall för stora High End-anläggningar med stora högtalare
ThunderBird-kablarna kommer från Mythical Creatures-serien som är den största och häftigaste serien högtalarkablar från AudioQuest. Här får du brutala mängder ledarmetall av absolut finaste kvalitet, och även med väldigt kraftiga effektförstärkare och stora, strömslukande High End-högtalare kommer hela musiksignalen att överföras med ett absolut minimum av färgning och signalförlust.

Kabeln har ett utförande i form av en liggande 8, och ledarnas totala tvärsnitt på varje sida är hela 4,73 mm2. Denna massiva bestyckning återspeglas också i kabelns yttre dimensioner, som är hela 32 x 18 mm! Tänk på att kablarna också är väldigt styva, så i praktiken behöver du ha möjlighet att kunna lägga dem fritt på golvet för att kunna använda dem.

ThunderBird är utrustad med AudioQuests unika 72V DBS-system (Dielectric-Bias System). DBS ”mättar” isoleringen med hjälp av ett elektrostatiskt fält så att den inte absorberar energi från själva signalen. Samtidigt ser NDS-systemet (Noise-Dissipation System) till att eliminera instrålande störningar från omgivningen (mobilmaster, Bluetooth m.m.), så att de inte har en chans att påverka de känsliga detaljerna i musiksignalen.

Vill du ha något ännu häftigare?
ThunderBird kan beställas i nästan alla tänkbara konfigurationer för både single- och bi-wiring, inklusive bi-wire- och tri-wire-kombinationer med den särskilda BASS-versionen. Kabeln tillverkas för hand, där fördelningen av ledare optimeras för just din konfiguration. Därför kan du vara säker på att absolut ingenting lämnas åt slumpen.

Om du bara nöjer dig med det absolut bästa som finns att köpa för pengar, kan AudioQuest också leverera modeller med ledare som helt eller delvis består av ultrarent PSS-silver (Dragon, FireBird). Här är vi i en prisklass där ytterst få kan – eller vill – vara med. Men om du prioriterar din anläggning över allt annat på jorden finns alltså den möjligheten.

Obs! HiFi Klubben kan leverera hela sortimentet från AudioQuest. Kontakta din butik om du är intresserad av någon specialprodukt som inte visas på vår hemsida, så tar vi hem den åt dig.

Tekniska specifikationer

Ledarens ytarea4,73 mm2