Hopp til innhold
Bluesound
Musikstreamer

Bluesound NODE X (N131)

7 998:-st.

Produkten är inte längre tillgänglig i vald färg eller variant

Exklusiv version till 10-årsjubileet av Bluesound NODE. Du får bl.a. extra bra ljud, snygg finish i silver och en behändig IR-fjärrkontroll på köpet.

Läs mer:

Beskrivning

Bluesound NODE X – kompakt och genial trådlös multiroom-musikstreamer i exklusiv jubileumsutgåva

 • Exklusiv jubileumsutgåva av musikstreamern Bluesound NODE
 • High End-D/A-omvandlare och audiofil THX AAA-hörlursförstärkare
 • TV-ljudet kan regleras med din TV:s fjärrkontroll via HDMI-eARC
 • Full trådlös integrering med multiroom-systemet Bluesound, inklusive förstärkare/receivrar från NAD och trådlösa DALI-högtalarsystem med BluOS.
 • Bluesound-IR-fjärrkontroll medföljer

NODE X är en exklusiv version till 10-årsjubileet av Bluesound-systemets trådlösa musikstreamer NODE. Här får du allt det som har gjort NODE till en hit bland seriösa streaming-entusiaster över hela världen – plus ett par extra audiofila läckerheter som grädde på moset, inte minst om du är head-fi-entusiast.

D/A-omvandlaren i NODE X är uppgraderad till en bättre typ, och den inbyggda hörlursförstärkaren med THX AAA-teknik är på en helt ny nivå som kan få äkta head-fi-hörlurar att komma till sin fulla rätt. Den speciella silverfinishen på jubileumsversionen ger en exklusiv touch, och som pricken över i får du den behändiga IR-fjärrkontrollen RC-1 på köpet.

Med NODE X har Bluesound satt en ny standard för kompakta musikstreamers, och de är mycket stolta över att lansera den för att markera sitt 10-årsjubileum. NODE X kommer bara att vara tillgänglig under en begränsad period, så du ska inte vänta för länge om du vill säkra ett exemplar av denna blivande klassiker.

All världens musik till hands trådlöst

Bluesound-appen ger dig fullständig överblick över all din musik, med skivomslag och alla funktioner till hands på din telefon eller surfplatta. Du kan streama oändliga mängder musik från TIDAL, Spotify Connect, Deezer, Qobuz, Roon och andra musiktjänster, samtidigt som du kan spela all världens ljudformat – inklusive 24 bit – i oöverträffad kvalitet. Du hittar naturligtvis också inbyggd internetradio och tack vare en smart tvåvägsfunktion för Bluetooth kan du spela musik i trådlösa hörlurar.

Supersmidigt TV-ljud i toppkvalitet

NODE X har HDMI-anslutning med Audio Return Channel (eARC) och HDMI-CEC. Det betyder att TV:n och anläggningen kommunicerar med varandra via HDMI, så ljudstyrka m.m. kan skötas via den fjärrkontroll du har till TV:n. Bara koppla in TV:n med en HDMI-kabel – sedan har du TV-ljud i toppkvalitet på anläggningen!

NODE X startas och stängs automatiskt, både tillsammans med din TV och via de andra ingångarna, inkl. Bluetooth och den optiska ingången.

Kan kombineras på ett otal sätt, inklusive multiroom

NODE X har främst tagits fram för att användas tillsammans med en befintlig anläggning eller en effektförstärkare, men du kan också använda den tillsammans med ett par bra aktiva högtalare om du vill ha en fristående, kompakt anläggning med minsta möjliga antal apparater. Om – eller rättare sagt när – du får lust kan du snabbt och enkelt bygga ut ditt system med trådlösa multiroom-högtalare så att du kan lyssna på musik i flera rum, både enskilt och med samma musik i flera rum samtidigt.

En ovanlig finess på den här trådlösa musikstreamern är att du kan försätta NODE X i djup standby (0,5 watt) genom att trycka på touch-panelen på topplattan i cirka 10 sekunder, t.ex. om du inte ska spela musik i det rummet på ett tag. Du väcker den igen genom att kort tryck på samma panel, samtidigt som du kan känna dig nöjd över all den ström du sparat under tiden.

Bluesound NODE X (N131) finns i silverfinish. IR-fjärrkontroll medföljer.

Audiofila läckerheter – även för hörlurar

Standardversionen av NODE är redan välkänd och älskad för sin höga ljudkvalitet, men när du som här får en inbyggd D/A-omvandlare från ESS i äkta High End-klass så tar du din musiklyssning till nästa nivå. Är du en av alla de som fallit för head-fi så kommer du också att ha stor glädje av den kraftigt uppgraderade hörlursförstärkaren som bygger på den audiofila AAA-tekniken från THX.

Bluesound har utvecklat en egen THX AAA-modul som designats särskilt för att användas i NODE X. Den tekniska lösningen är baserad på förstärkarsteget THX Frontier THXAAA-78, och modulen som blev resultatet är naturligtvis godkänd av THX. För att understryka de audiofila ambitioner har NODE X fått ett 6,3 mm jack-uttag i full storlek på fronten för att matcha de flesta renodlade head-fi-hörlurar utan att du behöver använda en adapter. Precis som i standardversionen får du även tvåvägs Bluetooth, så att du helt utan problem kan njuta av musik i trådlösa hörlurar.

Den förnäma inbyggda hörlursförstärkaren gör NODE X till ett mycket spännande alternativ till en motsvarande separat modell. Med NODE X på ditt skrivbord – eller vid sidan om favoritfåtöljen – öppnar du porten till Bluesounds härliga universum av oändliga mängder trådlös musik som du kan streama i toppkvalitet.

Har du din vinylspelare kopplad till systemet kan du även sitta vid skrivbordet och njuta av din vinylsamling i dina hörlurar. Det kan annars vara lite av en utmaning med en vanlig hörlursförstärkare. NODE X ger dig kort sagt ljudkvalitet, användarvänlighet och möjligheter i särklass!

Bluesound – multiroom med extra kvalitet i alla detaljer

Bluesound har utvecklats av den legendariska hifi-tillverkaren NAD, som i mer än fyra årtionden levererat suveräna hifi-produkter till entusiaster över hela världen. Här får du allt det bästa när det gäller trådlös musik utan att du behöver kompromissa med ljudkvaliteten, göra dig av med din gamla anläggning eller blanda in datorn i din musikupplevelse.

Bluesound kan erbjuda en suverän ljudlösning för alla rum, oavsett om det handlar om flexibilitet, användarvänlighet eller kompromisslös hifi. Anslutningar och funktionalitet är genomtänkta till en grad du inte hittar i något annat system, och du kan fritt kombinera dig fram till ett komplett trådlöst musiksystem som perfekt matchar det du behöver. De viktigaste Bluesound-komponenterna är:

NODE: Trådlös musikstreamer som du bara behöver koppla till din anläggning.

POWERNODE: Trådlös musikanläggning med inbyggd stereoförstärkare som på egen hand kan driva ett par riktigt bra hifi-högtalare. HDMI-CEC gör det lekande lätt att få TV-ljud i toppkvalitet. Möjlighet att ansluta trådlös subbas och surround-bakhögtalare, eventuellt trådlöst.

VAULT: Trådlös musikstreamer med inbyggd CD-rippare och hårddisk för lagring av musik.

PULSE: Trådlösa högtalare i olika storlekar med högkvalitativ inbyggd förstärkare.

SOUNDBAR: Avancerad TV-soundbar med Dolby Atmos, möjlighet att ansluta surround-bakhögtalare och trådlös subbas.

Bluesound kan också integreras med en rad stereoförstärkare och surround-receivrar från NAD, en del via geniala MDC-inbyggnadsmoduler. Det här gör att du till exempel kan välja en audiofil NAD-lösning som huvudanläggning i vardagsrummet och samtidigt njuta av alla de flexibla möjligheter Bluesound erbjuder i alla sekundära rum. Unikt för Bluesound En unik möjlighet är att du till och med kan integrera Bluesound i kompromisslösa High End-anläggningar via NAD:s exklusiva Masters-serie.

En annan unik lösning är att du kan få en Bluesound-modul till de många audiofila trådlösa högtalarsystem som DALI erbjuder. Med den här kombinationen får du på ett bräde smidig trådlös användning, ett oändligt utbud av musik från internet och den traditionella stereoanläggningens höga ljudkvalitet – utan att ha en stor anläggning och högtalarkablar längs väggarna.

AirPlay 2 – streaming och multiroom för Apple-fans

AirPlay 2 är en Apple-teknik som via din iPhone/iPad ger alla trådlösa AirPlay 2-högtalare avancerad multiroom-funktionalitet. AirPlay 2 är integrerad i operativsystemet Apple iOS, så praktiskt taget varenda app som kan spela ljud – inklusive YouTube och Netflix – kan streama ljudet direkt till högtalare och anläggningar med AirPlay 2. Med andra ord kan du via iOS kombinera ditt Bluesound-system med AirPlay 2-kompatibla högtalare och anläggningar från andra tillverkare, vilket ger dig mycket mer flexibla möjligheter när du komponerar ditt multiroom-system.

Tvåvägs Bluetooth – smart och smidigt för trådlösa hörlurar

Om du vill att det ska vara väldigt smidigt så finns alltid Bluetooth till hands, till exempel om dina vänner vill spela upp en bra låt från sin smartphone. Via Bluetooth kan du dessutom spela upp ljudet från YouTube, Netflix och en mängd andra appar även om du inte har en iPhone för AirPlay 2. Bluetooth-funktionen stödjer aptX HD-formatet som kan överföra 24-bitarsljud och ge fin ljudkvalitet från en matchande spelare.

En riktigt smart detalj är att de senaste generationerna Bluesound-produkter (bortsett från FLEX) även har fått tvåvägs Bluetooth så att du kan spela musik från Bluesound trådlöst till ett par Bluetooth-lurar. Det skonar ditt smartphone-batteri, musiken blir inte avbruten av telefonsamtal och du får optimal Bluetooth-ljudkvalitet. Friare möjligheter kan du nästan inte få, och med alla de fina trådlösa hörlurar som finns på marknaden är det här väl värt att ta med i beräkningen.

Njut av all musik i världen – även i 24-bitars HD-kvalitet

Bluesound stödjer ett flertal populära musiktjänster på nätet (TIDAL, Spotify Connect, Qobuz, Deezer, Napster m.fl.). Det här gör att du kan få direkt tillgång till miljontals låtar, och om du till exempel väljer HiFi-versionen i TIDAL eller Qobuz kan du streama i full CD-kvalitet eller ännu högre. Många titlar på TIDAL HiFi och Qobuz är nämligen tillgängliga i 24-bitars HD-kvalitet. Spotify Connect är en helt genial lösning för dig som redan gillar Spotify-appen. Här kan du spela musiken från samma Spotify-app som du redan är bekant med.*

Det samma gäller högupplösta musikfiler ända upp till 24 bit/192 kHz som kan hämtas från internet, till exempel från amerikanska HDtracks. När du hämtat ner filerna kan du spela musik i äkta HD-kvalitet på Bluesound via antingen din PC/Mac eller direkt från ett USB-minne eller en USB-hårddisk, och du kan se fram emot en riktigt stor upplevelse – inte minst när du lyssnar på musik som du trodde att du redan kunde utan och innan.**

Bluesound-app – styr multiroom trådlöst i hela ditt hem

Bluesound är framtaget för att skötas trådlöst från din smartphone via Bluesound-appen (Apple iOS/Android) som du hämtar gratis. Du kan också få en full överblick från din PC/Mac via motsvarande Bluesound Desktop Controller. Oavsett om du spelar från en musiktjänst på nätet eller från din egen samling, har du allting inom räckhåll, och med albumomslag och tydlig information om låtar, album och artister är det ett sant nöje att botanisera bland möjligheterna.

Bluesound kan skicka musik till varje hörn av ditt hem trådlöst. Du väljer bara en passande Bluesound-högtalare eller -musikstreamer – sedan har du kvalitetsunderhållning i vardagsrum, kök, sovrum, kontor, barnrum, badrum med mera. Från appen väljer du musik och reglerar volymen för varje rum, men du kan också välja att spela samma musik i hela huset. Eller så kan du dela in rummen i grupper, t.ex. en vuxen- och en barnavdelning.

Snabb och smidig installation – även för installationslösningar

Bluesound är enkelt att installera även om du inte är särskilt intresserad av datorer och nätverk. Allt du behöver ha till hands är lösenordet till ditt trådlösa nätverk – sen är konfigurationen i de flesta fall snabbt och smärtfritt undanstökad. Men om du skulle behöva hjälp står HiFi Klubben naturligtvis gärna till tjänst.

Bluesound kräver inte heller att du bygger in ljudet eller drar kablar från rum till rum, så du kan snabbt utöka systemet till fler rum. Och om du någon gång ska flytta kan du enkelt packa ner alltsammans och ta det med dig. Om du bygger nytt eller bygger om kan du välja att dra högtalar- och nätverkskablar i väggarna och placera alla de spelare och förstärkare som behövs centralt i ett separat teknikutrymme. Bluesound och NAD erbjuder givetvis också enheter som designats speciellt för installationslösningar.

Fler streamingtjänster kommer att läggas till längre fram.

** Musik från ett USB-lagringsmedium ska spelas via den Bluesound-komponent som det är fysiskt anslutet till. Via grupperingsfunktionen kan dock musiken skickas till flera rum.

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Exklusiv jubileumsversion av Bluesound NODE i unik silverfinish
 • Audiofil hifi-musikstreaming till alla anläggningar och aktiva högtalare
 • Dedikerad inbyggd hörlursförstärkare i High End-klass med THX AAA-teknik
 • ESS 9028Q2M-D/A-omvandlare i High End-klass
 • Bluesound-IR-fjärrkontroll medföljer
 • Enkel att installera, styrs via användarvänlig app för smartphone/surfplatta, samt PC/Mac
 • Touchpanel i glas på ovansidan för grundläggande funktioner (play/paus/volym m.m.)
 • TV-ljudet kan regleras med din TV:s fjärrkontroll via HDMI-eARC
 • Redo för röststyrning via separat smarthögtalare eller telefon (Google-assistenten/Amazon Alexa)
 • Bluetooth med aptX HD och tvåvägsfunktion för trådlösa hörlurar
 • Apple AirPlay 2
 • Stödjer HD-ljud upp till 24 bit/192 kHz (inkl. MQA)
 • Både digitala och analoga ljudingångar och -utgångar
 • Full trådlös integrering med multiroom-systemet Bluesound, inklusive förstärkare/receivrar från NAD och trådlösa DALI-högtalarsystem med BluOS.
 • Många streamingtjänster (TIDAL, Spotify Connect, Deezer, Qobuz, Roon Ready, internetradio m.fl.)
 • Anslutning för subbas (både trådlöst och via kabel)
 • Kan sättas offline i strömsparande standby-läge (0,5 watt)

Begränsningar

 • Inte lika många anslutningsmöjligheter som en del alternativ i full storlek
 • Vissa alternativ stödjer ännu fler streamingtjänster
 • Det finns alternativ som är ännu mer kompakta
 • Ingen display på fronten

Videos om Bluesound NODE X (N131)

Tillbehör till Bluesound NODE X (N131)

Tekniska specifikationer

FjärrkontrollJa
RöststyrningVia extern smart högtalare

Recensioner


4.8
8 recensioner
5
6
4
2
3
0
2
0
1
0
Claus
Danmark
4/11/2024

Jag anser att denna silverlåda är helt enastående. Bra öppet ljud, med mycket nerv, rytm och bra botten i basen. Det enda man kunde sakna var en skärm för manuell manövrering och omslagsbild :-)

Claus
Danmark
Kenneth
Sverige
2/16/2024
Kenneth
Sverige
Zuiderlicht
Nederländerna
1/29/2024

Bra streamer. Ansluten till ett avancerat system (Devialet pro 220 och Lua-högtalare). Det är nödvändigt att byta ut strömkabeln. Med Qobuz högupplöst streaming låter Node X otroligt bra: fina detaljer och rumslig bas. Sångmässigt låter det ibland lite platt. Appen är mycket användarvänlig. Allt som allt, audiofil kvalitet.

Zuiderlicht
Nederländerna
P.F.
Nederländerna
1/29/2024

Först ville jag inte tro vad försäljaren Remco från Rotterdam sa till mig om att DAC skulle låta bättre än min Marantz Cinema 40. men måste hålla 😉 med honom om detta. och programvaran är ett nöje att arbeta med och Roon Ready isen stöder Tidal Connect. Vad mer kan man begära till det här priset. Node X är analog på min Cinema 40, så du kan tydligt höra skillnaden mellan de två DAC:erna

P.F.
Nederländerna
Bert
Nederländerna
1/26/2024

Mycket nöjd med ljudet och användarvänligheten.

Bert
Nederländerna

Rekommenderade produkter