Hopp til innhold
Bowers & Wilkins
Golvhögtalare (par)

Bowers & Wilkins 603 S3

26 996:-par
Svart
Förväntad i lager den 31 augusti 2024.
  -
Produkten ingår i ett system/paket
600 S3-seriens toppmodell fyller även stora rum med imponerande hifi-ljud. Ett enastående val till musik eller frontkanalerna i ett surround-system.

Läs mer:

Beskrivning

Bowers & Wilkins 603 S3 – elegant och avancerad golvhögtalare för kräsna musikälskare och stora hemmabiografer

 • Förnämt ljud och härlig dynamik även i stora lyssningsrum
 • Continuum FST-mellanregister
 • Väldigt bra allround-egenskaper för både musik och filmljud
 • Relativt slank design
 • Solitt och elegant kabinett

Bowers & Wilkins 603 S3 är toppmodellen i 600 S3-serien. Denna stora och tunga 3-vägs golvhögtalare kan återge även den mest krävande ljudbild på ett överlägset sätt och ge dig fysiska ljudtryck som verkligen känns i magen.

De två 6,5-tumsbasarna, det unika ”kantlösa” FST-mellanregistret i Continuum och den exklusiva Nautilus-diskanten med Double Dome Titanium-element ser till att de finaste detaljerna alltid följer med. Och det gäller oavsett om du spelar dånande högt eller njuter av stillsam jazz till en god bok sent om kvällen.

Med 603 S3 och en matchande förstärkare behöver du aldrig oroa dig för att du ska sakna fyllighet och dynamik i ljudet, oavsett ljudtryck. Om du har ett mycket stort lyssningsrum, använder högtalaren i ett surroundsystem eller helt enkelt inte kan få för mycket av det goda, så kan du lägga till en separat subbas, till exempel någon av B&W:s egna ASW-modeller.

Finishen på 603 S3 håller hög klass och smälter in naturligt i ett stilrent hem. Frontskyddet monteras med hjälp av magneter, så du behöver inte titta på några fula monteringshål om du väljer att använda högtalaren med synliga element.

Bowers & Wilkins 603 S3 finns i flera färger.

Bowers & Wilkins 600 S3 Series – fullfjädrad hifi åt folket

600-serien från Bowers & Wilkins har varit otroligt populär ända sedan de första modellerna gjorde entré på marknaden 1995. Sedan dess har mer än en miljon par 600-högtalare skickats över disken till musikälskare över hela världen, och 600 Series S3 kommer att ge dig lika suverän valuta för pengarna i dag som den tidigare generationen gjorde vid lanseringen.

600 S3-serien omfattar en golvhögtalare, två kompakta högtalare, en centerhögtalare och två subbasar som fortsätter oförändrat sedan tidigare. På så sätt kan du fritt kombinera dig fram till ett komplett system som matchar dina behov. Oavsett om du njuter av musikaliska detaljer framför stereon eller blir rejält omtumlad i hemmabion, så kommer dessa läckra högtalare att leverera galant.

Solid och elegant design med läckra detaljer

Designen på 600 Series S3 är stilren och elegant. Kabinetten har sammanfogats på ett raffinerat sätt som ger en helt ren baksida, och fronterna är elegant lackerade i silkesmatt svart eller vit finish. En ny och raffinerad detalj är att ringarna runt diskant och bas/mellanregister har fått en överlappning som gör det möjligt att flytta de två elementen ännu närmare varandra, vilket hörbart gynnar precisionen och djupet i stereobilden. Basporten är diskret placerad på baksidan i alla modeller och dolt under ytan hittar du en otroligt solid konstruktion som hjälper elementen att prestera optimalt.

Precis som på den exklusiva 700-serien sitter det ömtåliga diskantmembranet väl skyddat bakom ett diskret metallgaller som ursprungligen utvecklades till 800 Signature-serien och har utformats för att släppa igenom ljudet helt intakt. Samtidigt är frontplattan helt utan synliga monteringsskruvar och tygramen fästs med magneter. Det här gör att de snygga elementen kommer till sin fulla rätt så att din högtalare från 600 S3-serien kan bli en elegant möbel i ditt vardagsrum både med och utan frontskyddet i tyg.

Nautilus Decoupled Double Dome Titanium – en diskant utan missljud

Bowers & Wilkins patenterade Nautilus-diskant har under flera år och i olika utgåvor varit standard på nästan samtliga av deras högtalare. Nautilus-principen bygger på ett rör som är monterat på elementets baksida och nästan fungerar som en omvänd trumpet. Det här röret absorberar effektivt alla de ljud som elementet alstrar bakåt så att det framåtriktade ljudet inte påverkas. Och det är ju det du lyssnar på från en högtalare.

Det nya diskantmembranet i titan är en avancerad sandwich-konstruktion där det på membranens baksida har monterats ett extra lager som dubblett till huvudmembranet, men med centrumhålet utskuret. Det här tar elementet närmare ”en perfekt pistong” än med den tidigare generationens aluminiummembran, och det är en stor del av förklaringen till S3-seriens imponerande luftiga och musikaliska återgivning. En annan del i förklaringen ligger i den markant förlängda Nautilus-pipen som nu ännu bättre eliminerar resonans från elementets baksida.

FST– ett unikt mellanregister med unika kvaliteter

Golvmodellen 603 S3 är en äkta 3-vägsmodell som är bestyckad med B&W:s unika ”kantlösa” Continuum FST-mellanregister. FST-elementet är konstruerat utan den traditionella kantupphängning som vanliga element brukar ha, och detta ger en extremt välupplöst och neutral återgivning av röster och instrument.

Continuum-membranet i ett FST-mellanregister är vävt på ett speciellt sätt som gör att oönskad resonans på elementets yta ”slås i sönder”. Tillsammans med den kantlösa FST-upphängningen kommer membranet att återge olika frekvenser på olika områden av ytan. Elementet ”flexar” ut från den påförda tonen istället för att röra sig som en kolv, och det här bidrar till att sprida alla frekvenser i arbetsområdet lika bra. Det här gör att du inte tvunget måste sitta på en bestämd plats för att kunna njuta av musiken optimalt.

Less is more

Delningsfiltret på 600 Series S3-högtalarna har uppgraderats med nya exklusiva kondensatorer, och däri ligger mycket av hemligheten bakom den hörbart förbättrade ljudkvaliteten jämfört med föregående generation av 600-serien. 

Delningsfiltret har stor betydelse för en högtalares ljudkvalitet, och precis som i deras dyraste serier har Bowers & Wilkins i 600 S3-serien optimerat samspelet mellan elementen så att delningsfiltret kan reduceras till ett fåtal komponenter. Dessa är i gengäld av utsökt kvalitet och har valts ut genom en lång rad ingående lyssningstester. Färre komponenter ger en mer direkt signalväg som åter igen ger bättre ljud.

De kraftiga skruvterminalerna på bakpanelen har lånats från 700-serien och säkerställer problemfri funktion under högtalarens hela livstid. Den nya vågräta layouten gör anslutningen mer överskådlig, särskilt om du använder spadkontakter och även har möjlighet att bi-wire-koppla högtalaren så att du kan krama ur de sista resurserna ur systemet.

Basreflexporten är B&W:s unika Flowport som har små fördjupningar i mynningen. Ytan påminner om en golfboll och minskar luftmotståndet så att luften lättare kan passera. Det ger en renare och djupare bas samtidigt som förvrängningen minskar. 

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Förnämt ljud och härlig dynamik även i stora lyssningsrum
 • Nautilus-diskant med Double Dome Titanium-element
 • Continuum FST-mellanregister
 • Väldigt bra allround-egenskaper för både musik och filmljud
 • Relativt slank design
 • Solitt och resonansdämpande kabinett
 • Förberedd för bi-wiring

Begränsningar

 • Kräver en del plats för att komma till sin fulla rätt
 • Bör kombineras med en strömstark förstärkare
 • Ingen diskant i separat Nautilus-hus
 • Ej finish i äkta trä eller högglanslack

Videos om Bowers & Wilkins 603 S3

Tekniska specifikationer

Frekvensomfång (-3 dB)46 - 28000 Hz
KabinettkonstruktionBasreflex
Bi-wireJa
Frekvensomfång (-6dB)29 - 33000 Hz
Känslighet90 dB
Impedans8 ohm (minimum 3 ohm)
Diskant1 tums Titanium Dome
Mellanregister6.5 tums Continuum
Baselement2x 6.5 tums Membran i papp/fiber
HögtalartypHiFi-högtalare

Recensioner


5.0
17 recensioner
5
17
4
1
3
0
2
0
1
0

Rekommenderade produkter