Hopp til innhold
Bowers & Wilkins
Kompakt högtalare (par)

Bowers & Wilkins 607

5 996:-par

Produkten är inte längre tillgänglig i vald färg eller variant

Så kompakt kan det bli och fortfarande låta bra. Varför kompromissa när du kan ha råd med äkta hifi från Bowers & Wilkins?

Läs mer:

Beskrivning

B&W 607 – superkompakt kvalitetshögtalare med Continuum-teknik och övertygande hifi-ljud

 • Imponerande fylligt ljud för storleken
 • Bas/mellanregister i Continuum
 • Väldigt bra allround-egenskaper för både musik och filmljud
 • Stilren och modern design
 • Perfekt för att placeras på en bänk eller hylla

607 är den minsta högtalaren i 600-serien, men den rymmer samma avancerade lösningar och samma imponerade musikalitet som sina storasyskon. Trots de väldigt blygsamma måtten har 607 ett övertygande fylligt ljud som klär alla typer av musik. Tillsammans med en bra förstärkare från till exempel NAD eller Denon får du en diskret anläggning som kan fylla ett mindre vardagsrum eller något annat rum med hifi-ljud av mycket hög klass.

607 är utrustad med ett flertal högteknologiska Bowers & Wilkins-finesser, däribland en uppgraderad diskant med Nautilus-pip och sandwich-membran i aluminium, Flowport-reflexrör och 5-tums bas/mellanregister i Continuum. 607 är avstämd för att placeras nära väggen, till exempel på en bänk eller hylla. Här kommer den att spela fylligt och harmoniskt utan överdriven eller mullrande bas. Om du vill ha ännu mer och bättre bas kan du lägga till en separat subbas, till exempel någon av B&W:s egna ASW-modeller.

Finishen håller hög klass och smälter in naturligt i ett stilrent hem. Frontskyddet monteras med hjälp av magneter, så du behöver inte titta på några fula monteringshål om du väljer att använda högtalaren med synliga element.

B&W 607 finns i matt svart eller matt vit finish.

B&W 600-serien – äkta hifi till ett överkomligt pris

Den nya generationen av Bowers & Wilkins 600-serie sätter nya standarder i den här populära prisklassen. Serien har fått en ny fräsch design, och samtliga element har uppgraderats jämfört med de storsäljande föregångarna. Det ger dig ljudkvalitet på en betydligt högre nivå, och 600-serien kommer därför att ge dig lika suverän valuta för pengarna i dag som den tidigare generationen gjorde när den lanserades.

600-serien omfattar en golvhögtalare, två kompakta högtalare, en centerhögtalare och hela tre subbasar, så du kan fritt kombinera dig fram till ett komplett system som matchar dina behov. Oavsett om du avnjuter fina musikaliska detaljer framför stereon eller får en ordentlig omgång i hemmabion så kommer 600-serien att leverera med toppbetyg.

Solid och elegant design med härliga detaljer

Designen på 600-serien är mer stilren och elegantare än någonsin. Kabinetten har monterats på ett helt nytt sätt som ger en helt ren baksida, och fronterna har lackerats med elegant silkesmatt svart eller vit finish. Basporten har flyttats till baksidan på alla modeller, och under ytan hittar du en otroligt solid konstruktion som hjälper elementen att prestera optimalt.

Precis som på 700-serien sitter det ömtåliga diskantmembranet väl skyddat bakom ett diskret metallgaller som har utformats för att släppa igenom ljudet helt intakt. Samtidigt har frontplattan inga synliga monteringsskruvar, och frontskyddet sitter fast med magneter. Det här gör att de snygga elementen kommer till sin fulla rätt så att din högtalare från 600-serien kan bli en elegant möbel i ditt vardagsrum både med och utan frontskyddet i tyg.

Nautilus Decoupled Double Dome – en diskant utan missljud

Bowers & Wilkins patenterade Nautilus-diskant har under flera år och i olika utgåvor varit standard på nästan samtliga av deras högtalare. Nautilus-principen bygger på ett rör som är monterat på elementets baksida och nästan fungerar som en bakvänd trumpet. Det här röret absorberar effektivt alla de ljud elementet alstrar bakåt, så att det framåtriktade ljudet inte påverkas. Och det är ju det du lyssnar på från en högtalare.

Aluminium-membranen har samma sandwich-konstruktion som användes i de föregående serierna 600 S2 och CM S2. På membranens baksida har man monterat ett extra lager som är dubbletter av huvudmembranen, fast med centerhålet utskuret. Det här gör att elementen hamnar närmare en ”perfekt pistongrörelse”, och det är i mångt och mycket förklaringen till den imponerande luftiga och detaljerade återgivningen.

I den här generationen har B&W dessutom lånat magnetsystemet från den exklusiva 700-serien, så ljudet är renare och mer detaljerat än någonsin tidigare. Elementet är också rent mekaniskt frikopplat från kabinettet med en ring av syntetisk gel kring magnetmotorn, vilket ger en klarare och mer tredimensionell ljudbild.

Continuum (kuhn-tin-you-uhm)

Under utvecklingen av den påkostade 800 Series Diamond D3 lyckades B&W hitta ett material som kunde ersätta Kevlar, som annars har använts till membranen i både deras FST- och bas-/mellanregisterelement sedan 1974: Continuum! Precis som Kevlar är Continuum ett vävt material, där man fortfarande använder sig av en kontrollerad uppbrytning, men med betydligt bättre spridning.

Samtidigt är uppbrytningen i själva materialet ännu mer kontrollerad än med Kevlar. Förvrängningen kan därför hållas på ett absolut minimum. Med Kevlar kunde B&W konstruera membran som nästan betedde sig så som man ville. Det nya materialet i Continuum-elementen ger ett membran som uppför sig precis enligt önskemålen – och ger en förvrängning som tagits ner på en nivå som du bokstavligt talat aldrig hört!

FST– ett unikt mellanregister med unika kvaliteter

Golvmodellen 603 är en äkta 3-vägsmodell som är bestyckad med B&W:s unika ”kantlösa” Continuum FST-mellanregister. FST-elementet är konstruerat utan den traditionella kantupphängning som vanliga element brukar ha, och detta ger en extremt välupplöst och neutral återgivning av röster och instrument.

Membranet i ett FST-mellanregister är vävt på ett speciellt sätt som gör att oönskad resonans på elementets yta ”slås i sönder”. Tillsammans med den kantlösa FST-upphängningen kommer membranet att återge olika frekvenser på olika områden av ytan. Elementet ”flexar” ut från den påförda tonen istället för att röra sig som en kolv, och det här bidrar till att sprida alla frekvenser i arbetsområdet lika bra. Det här gör att du inte tvunget måste sitta på en bestämd plats för att kunna njuta av musiken optimalt.

Less is more

Delningsfiltret har stor betydelse för en högtalares ljudkvalitet, och precis som i deras dyraste serier har Bowers & Wilkins i 600-serien optimerat samspelet mellan elementen så att delningsfiltret kan reduceras till ett fåtal komponenter. Dessa är i gengäld av utsökt kvalitet och har valts ut genom en lång rad ingående lyssningstester. Färre komponenter ger en mer direkt signalväg som åter igen ger bättre ljud.

Skruvterminalerna på bakpanelen har lånats från 700-serien och säkerställer att högtalaren fungerar problemfritt under högtalarens hela livstid. Du har också möjlighet att bi-wire-koppla högtalaren så att du kan krama de sista resurserna ur systemet.

Basreflexporten är B&W:s unika Flowport som har små fördjupningar i mynningen. Ytan påminner om en golfboll och minskar luftmotståndet så att luften lättare kan passera. Det ger en renare och djupare bas samtidigt som förvrängningen minskar.

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Imponerande fylligt ljud för storleken
 • Bas/mellanregister i Continuum
 • Väldigt bra allround-egenskaper för både musik och filmljud
 • Stilren och modern design
 • Inte särskilt krävande för förstärkaren
 • Perfekt för att placeras på en bänk eller hylla

Begränsningar

 • Kräver en del effekt för att spela högt
 • Inget integrerat väggfäste
 • Ingen lackerad finish eller äkta träfaner
 • Naturliga begränsningar i det djupaste basregistret

Videos om 607

Unboxing

Tillbehör till Bowers & Wilkins 607

Tekniska specifikationer

Frekvensomfång (-3 dB)52-28.000 Hz
Frekvensomfång (-6dB)40-33.000 Hz
Känslighet84 dB
Impedans8 ohm
Storlek diskant1"
Storlek bashögtalare5"