Hopp til innhold
Bowers & Wilkins
Subbas

Bowers & Wilkins ASW608

6 998:-st.
Svart matt
Förväntad i lager den 29 juni 2024.
  -
Produkten ingår i ett system/paket
Superkompakt och potent 8-tums subbas som perfekt matchar B&W:s egen 600-serie kompakta högtalare, både för stereo och surround.

Läs mer:

Beskrivning

ASW608 – superkompakt 8-tums subbas med imponerande bas

 • Matchar B&W:s de kompakta högalarna i 600-serien perfekt
 • Imponerande djup bas för att vara en superkompakt subbas
 • Kan optimeras för både musik och filmljud
 • Flexibla inställningsmöjligheter
 • Finns i både svart och vitt

ASW608 är en superkompakt 8-tums subbas som ger kompakta högtalarsystem ett efterlängtat tillskott i botten, oavsett om det rör sig om en stereo- eller surrounduppsättning. Ett perfekt komplement till de kompakta modellerna i B&W:s egen 600-serie, som den matchar perfekt både i prestanda och finish.

Med 200 inbyggda digitala watt går ASW608 imponerande djupt och får verkligen fart på action och explosioner i hemmabion. Samtidigt är den precis och väldefinierad nog att också spela musik på finsmakarens nivå. Den blygsamma storleken och de mångsidiga regleringsmöjligheterna gör ASW608 lättplacerad, och den kommer att passa in fint tillsammans med de allra flesta högtalarsystem i mellanklassen, oavsett om det rör sig om en stereo- eller surrounduppsättning.

ASW608 finns med matt svart eller matt vit finish.

B&W ASW608 – maximal bas från ett minimalt kabinett

Med en bra subbas som ASW608 kan du spela högra utan att ditt högtalarsystem går på knä, samtidigt som du kan utöka frekvensområdet så att det sträcker sig ända ner under gränsen för vad vi kan höra – ett område där bara ett fåtal av de allra största vanliga högtalarna orkar yppa något över huvud taget. Modernt digitalt filmljud kan faktiskt innehålla information ända ner till 20 Hz, och då är du nere på nivåer där fönsterrutor och porslin börjar skallra utan att du hör ett ljud från högtalaren. Välkommen till subbasens domäner!

Equalizer som kringgår fysikens lagar

ASW608 har ett slutet kabinett utan reflexport – en konstruktion som ställer enorma krav på både kabinettet, förstärkaren och inte minst elementet. Teoretiskt sett så skulle en konstruktion med så här kompakta dimensioner inte kunna spela så värst djup bas, men Bowers & Wilkins ”lurar” fysikens lagar med en inbyggd equalizer-krets som förstärker den djupaste basen elektroniskt innan signalen skickas till elementet.

Priset man får betala för detta är att elementet och förstärkaren får arbeta under extrema förhållanden. Därför har både talspole, magnetsystem och Kevlar-/pappmembran fått väl tilltagna dimensioner, och förstärkaren har fått extra hög effekt så att den kan leva upp till de enorma kraven.

Kan optimeras för både film och musik

ASW608 fungerar precis lika bra till både film och musik, och på baksidan hittar du en knapp med tre inställningar som du kan använda för att optimera ljudet för det ena eller andra ändamålet (Bass EQ). Inställningen C optimerar subbasen för mesta möjliga ljudstyrka och dynamik, medan inställningen A får subbasen att spela så djupt som möjligt, samtidigt som basen blir stramare och distinktare.

Sistnämnda inställning lämpar sig i de flesta fall bättre till musik, medan förstnämnda i många högtalarsystem fungerar bättre till filmljud. Reglerna är inte skrivna i sten, men du har under alla omständigheter möjlighet att hitta en lösning som är optimal för ditt vardagsrum och din personliga smak.

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Matchar B&W:s de kompakta högalarna i 600-serien perfekt
 • Imponerande djup bas för att vara en superkompakt subbas
 • Kan optimeras för både musik och filmljud
 • Flexibla inställningsmöjligheter
 • Finns i både svart och vitt

Begränsningar

 • Inte lika råstark som en del alternativ
 • Ingen finish i lack eller äkta träfaner

Tillbehör till Bowers & Wilkins ASW608

Tekniska specifikationer

Frekvensomfång Hz (-3 dB)32-140
Förstärkare200 watt
Delningsfrekvenser40-140 Hz
Storlek bashögtalare8"
KabinettkonstruktionSlutet

Recensioner


4.9
22 recensioner
5
20
4
2
3
0
2
0
1
0

Rekommenderade produkter