Hopp til innhold

Bowers & Wilkins802 D3Golvhögtalare (par)

High End-högtalare i absoluta världsklassen. Ett fysiskt sett mindre alternativ till toppmodellen 800 D3, men med många av dess kvaliteter.

Produkten är inte längre tillgänglig i vald färg eller variant

Läs mer:

Beskrivning

Bowers & Wilkins 802 D3 – toppmodellen till vanliga vardagsrum

802 D3 liknar en lättare, krympt version av toppmodellen 800 D3, och det är precis vad den är. Kabinettet är mindre, och de två Aerofoil-basarna är på 8 tum istället för 10. Men diamantdiskanten och FST-Continuum-mellanregistret är fortfarande monterade i varsitt separat, utvändigt placerat Nautilus-huvud och 100 % identiska med de i toppmodellen.

802 D3 ger dig samma grundläggande kvaliteter som 800 D3, men till ett avsevärt lägre pris och i en storlek som lättare ryms i ett vanligt vardagsrum. Och även om den naturligtvis kräver sin plats, kan den i tillsammans med rätt förstärkare också prestera övertygande fullregisterljud i mindre rum.

Från ritbordet till musikalisk inlevelse
802 D3 är en tung och reslig fullregisterhögtalare. De två nyutvecklade Aerofoil-baselementen spelar extremt stramt och exakt, samtidigt som de också är starka och har massor av kraft nere i den allra djupaste oktaven. Med alla de nya teknikerna har Bowers & Wilkins tagit prestanda på 802-modellen till oanade höjder och gjort en av världens mest populära och mest sålda High End-högtalare ännu bättre.

Känsligheten är förhållandevis hög, och även impedansmässigt är 802 D3 en relativt hanterbar uppgift för en bra förstärkare, under förutsättning att den lever upp till högtalarens kvalitet.

Högteknologi i musikens tjänst – både för musikälskare och proffs
Även om 802 D3 är en ytterst avslöjande högtalare så har den också en nästan magisk förmåga att få det bästa ut av varje musikgenre och varje inspelning. Musiken kommer ut ur högtalaren kristallklart och utan förvrängning och återges på ett övertygande naturligt sätt som gör det möjligt att lyssna i timmar utan att bli trött i öronen.

Jämfört med den monumentala toppmodellen 800 D3, som är skoningslöst avslöjande i förhållande till källmaterialet, är 802 D3 en aning mer förlåtande i sin klangkaraktär. Oavsett om det handlar om en nyinspelad 24-bitars Blu-ray-utgåva, dina gamla Beatles-vinyler eller en opera från 40-talet som återutgetts på CD, så kan du alltid se fram emot en stor musikupplevelse. 802 D3 är förlåtande mot medelmåttiga inspelningar, och gör bra inspelningar oförglömliga.

Utöver att 802-modellerna i många år har varit det ultimata valet för musikentusiaster världen över, så har de också varit ytterst populära i professionella musikstudior, särskilt när det gäller mastring. Här är hög trovärdighet och låg förvrängning av yttersta vikt så att man kan sitta och jobba med dem i timtal. Musiken presenteras med storlek, neutralitet, timing och en dynamik i alla de områden av ljudspektret som ger en djup insikt i alla aspekter av musiken eller filmmixen.

Man kan med full rätt säga att 802:an kombinerar det bästa från både den professionella världen och musikälskarens värld. Och D3-versionen är mer än redo att vidarebefordra de här stolta traditionerna!

802 D3 finns med finish i svart pianolack, vit lack eller rosenträ.

* Förväntad lansering maj 2016

Höjdpunkter

 • Nästan obegränsad dynamik, även vid höga ljudnivåer i stora rum
 • Extremt välupplöst och naturlig ljudåtergivning
 • Continuum FST-mellanregister i separat Turbine-hus
 • Diamantdiskant i separat Nautilus-hus
 • Exklusiv möbelfinish i svart pianolack, vit lack eller äkta träfaner
Peter Svedborg
Göteborg Skånegatan
99 butikerHitta närmaste butik
Peter Svedborg

Vår
Expertbedömning

 • Nästan obegränsad dynamik, även vid höga ljudnivåer i stora rum
 • Extremt välupplöst och naturlig ljudåtergivning
 • En aning mer förlåtande gentemot källmaterialet än toppmodellen 800 D3
 • Continuum FST-mellanregister i separat Turbine-hus
 • Diamantdiskant i separat Nautilus-hus
 • Aerofoil-baselement
 • Resonansdött "Reverse Wrap" Matrix-kabinett
 • Exklusiv möbelfinish i äkta träfaner eller lack

Videos om Bowers & Wilkins 802 D3

Tekniska specifikationer

Frekvensomfång (-3 dB)17-28.000 Hz
Frekvensomfång (-6dB)14-35.000 Hz
Impedans8 ohm (minimum 3) ohm
Känslighet90 dB
Storlek bashögtalare8"
Storlek diskant1"
Storlek mellanregister6"

Tillbehör till Bowers & Wilkins 802 D3

Rekommenderade produkter

NAD M33 Integrerad förstärkare
Integrerad förstärkare
74 998:- / st.
12
Lyngdorf TDAI-3400 Integrerad förstärkare
Lyngdorf TDAI-3400
Integrerad förstärkare
64 998:- / system
7
HEGEL H590 Integrerad förstärkare
Integrerad förstärkare
99 998:- / st.
4