Hopp til innhold

DALIEPICON 2Kompakt högtalare (par)

EPICON-serien levererar ett ljud så rent och utan förvrängning att du glömmer tid och rum. En sällsynt High End-upplevelse för musik och filmljud.
Svart högglans
par63 996:-
Okänd leveranstid
PriceRunner

Läs mer:

Beskrivning

DALI EPICON 2 – kompakt High End-stativhögtalare i absolut världsklass

EPICON 2 är stativmodellen i DALI:s exklusiva EPICON-serie. Den är en ytterst elegant och kompakt High End-högtalare som på ett nästan magiskt vis får kan få musiken att uppstå fritt i rummet. Här utnyttjas fördelarna med tvåvägsprincipen till sista droppen och om du kan leva utan golvmodellernas råstyrka kan du få helt sublima musikupplevelser.

EPICON 2 är bestyckad med ett 6,5-tums bas-/mellanregisterelement som nästan motsvarar det som sitter i EPICON 6, inkl. den unika Linear Drive SMC-magnettekniken. Härutöver får den exklusiva softdome-diskanten sin del av äran för den fantastiskt luftiga och musikaliska återgivningen.

Magiska prestanda i ett kompakt kabinett

Den mest iögonenfallande skillnaden mellan EPICON 2 och övriga modeller i serien är att DALIs med tiden ikoniska hybrid-diskantmodul här har utelämnats till fördel för en enda 29 mm softdome-diskant. Detta har varit nödvändigt för att uppnå de kompakta måtten. Av samma anledning är EPICON 2 också bara utrustad med ett enda 6,5-tums bas-/mellanregisterelement.

I gengäld har samspelet mellan de två elementen optimerats till den milda grad att dina häftigaste drömmar kommer att infrias från en tvåvägshögtalare. Du kommer att uppleva en enastående klarhet i mellanregistret, där instrument och röster frigörs helt från högtalaren, helt utan antydan till aggressivitet. Stereoperspektivet är fantastiskt brett och djupt, med en otrolig exakthet som gör att du helt kan leva dig in i musiken och njuta av inspelningens alla detaljer oavsett genre.

Basen och dynamiken är övertygande på en nivå som nästan strider mot naturlagarna för en så här kompakt högtalare, och även om du får klara dig utan banddiskanten för de allra högsta frekvenserna, så har softdome-diskantens prestanda finjusterats så till den milda grad att du aldrig kommer att sakna varken luft eller mikrodetaljer i musiken – det här är en äkta High End-upplevelse på alla fronter!

Som en extra bonus är EPICON 2 tillika väldigt lätt att ha att göra med. Dels tack vare sina kompakta mått, men också tack vare att den förnäma akustiska kopplingen till rummet gör uppställningen avsevärt mindre kritisk än med många alternativ i High End-klassen. Det betalar sig naturligtvis fortfarande att finjustera placeringen exakt, men du får ljud i den absoluta toppklassen redan efter några få minuters pusslande med uppställningen.

Återupptäck dina favoritband med EPICON

Avsätt en timme och ta med dig några favoritskivor och upplev EPICON 2 i någon av HiFi Klubbens utvalda butiker. När du väl har hört EPICON 2 avslöja alla sina kvaliteter kommer du inte att tvivla en sekund på att DALI har skapat en ny referens i High End-klassen. Att EPICON 2 dessutom jämfört med många alternativ ställer avsevärt lägre krav både när det gäller plats, förstärkareffekt och pris gör den bara ännu bättre.

EPICON 2 finns med finish i svart pianolack, svart eller vit matt satinlack samt högglanslackerad valnöt och en jakarandaliknande högglansfinish (Ruby Macassar). Specialdesignat golvstativ finns som extrautrustning.

Höjdpunkter

 • Extremt realistisk, exakt och välupplöst ljudbild
 • Kompakta mått
 • Ytterst fin bas och dynamik i förhållande till storleken
 • Exklusiv finish i lack eller äkta trä
 • Specialdesignat stativ finns som extra tillbehör

Vår
Expertbedömning

 • Extremt realistisk, exakt och välupplöst ljudbild
 • Kompakta mått
 • Ytterst fin bas och dynamik i förhållande till storleken
 • Kan placeras relativt nära bakomliggande vägg
 • Inte lika strömkrävande som en del alternativ
 • Exklusiv finish i lack eller äkta trä
 • Specialdesignat stativ finns som extra tillbehör

Tekniska specifikationer

Frekvensomfång (-3 dB)47 - 30000 Hz
KabinettkonstruktionBasreflex
Bi-wireJa
Känslighet87 dB
Delningsfrekvens3100
Impedans (ohm)4
Diskant29mm Soft dome
Baselement1x 6.5 tums Low-loss med träfibermembran (SMC)

Recensioner


5.0
4 recensioner
5
4
4
0
3
0
2
0
1
0
G.
Nederländerna
5/22/2023

Osannolikt bra

G.
Nederländerna
Mikael
Sverige
3/4/2023
Mikael
Sverige
Thies
Tyskland
3/2/2023

Mycket lysande högtalare!!

Thies
Tyskland
P.
Nederländerna
3/2/2023
P.
Nederländerna

Tillbehör till DALI EPICON 2

Rekommenderade produkter

NAD C 3050 Integrerad förstärkare
Integrerad förstärkare
15 998:- / st.
NAD M10 V2 Musikanläggning
Musikanläggning
35 998:- / st.
31
NAD M33 Integrerad förstärkare
Integrerad förstärkare
74 998:- / st.
12
HEGEL H390 Integrerad förstärkare
Integrerad förstärkare
66 998:- / st.
6
Lyngdorf TDAI-3400 Integrerad förstärkare
Lyngdorf TDAI-3400
Integrerad förstärkare
64 998:- / system
7
NAD M23 Effektförstärkare
Effektförstärkare
46 998:- / st.
4
NAD C 298 Effektförstärkare
Effektförstärkare
26 998:- / st.
4