Hopp til innhold
1 059 996:-par
Använd gärna chatten på vår hemsida, eller kontakta vår kundeservice vid frågor - vi är klara till att hjälpa dig i mål med ditt köp!
Är bara det allra bästa gott nog? Har du platsen och budgeten? Då kommer KORE att ge dig den ultimata musikupplevelsen. Kompromisslös ultra High End

Läs mer:

Beskrivning

DALI KORE – den ultimata High End-golvhögtalaren

 • Enastående neutral, exakt och välupplöst ljudbild vid alla ljudstyrkor
 • Nästintill outtömlig dynamik även i stora lyssningsrum
 • Återger utan ansträngning varje musikgenre vid varje ljudstyrka
 • Fantastisk ”mirror finish” i högglanslackerat äkta trä (Ammara Ebony)
 • Utvecklad, designad och tillverkad i Danmark

DALI KORE är en ultimat och kompromisslös ultra High End-högtalare som representerar det yttersta av DALIs musikaliska passion och tekniska kunnande, där ingen hänsyn tagits till pris eller storlek. 40 års forskning, utveckling och tillverkning av hifi-högtalare har kulminerat i denna sagolika skapelse – ett unikt uttryck för dansk design och know-how på allra högsta nivå.

KORE är en högtalare som kostar en hel del, men jämfört med alternativen i den exotiska klassen är priset absolut rimligt, för du får kvalitet och oförglömliga musikupplevelser för varenda krona. Om du tillhör de få lyckligt utvalda som kommer att äga ett par KORE så blir det troligtvis dina sista högtalare någonsin. Du har nått toppen och härifrån är det bara att njuta av utsikten.

KORE kan helt utan ansträngning återge varje musikstycke vid alla ljudtryck – från en lugn och finstämd violinsolist till en dånande arenakonsert. Även de minsta detaljerna uppenbarar sig fritt i rummet, helt utan färgning, förvrängning eller kompression, och du kommer att leva dig in i musiken på ett sätt du aldrig tidigare har upplevt. KORE ’r den ultimata högtalaren för alla typer av musik och för alla typer av lyssningssituationer.

KORE ger dig den nakna och genomskinliga sanningen om hur din musik egentligen låter, med ett överflöd av realism, detaljer, nyansskillnader och djup. En helt ny upplevelse som vissa kan behöva vänja sig vid. På den här nivån handlar det nämligen om att få högtalaren (och ansluten utrustning) att ”försvinna”, så att bara den renodlade musiken återstår. Därför kommer du inte att uppleva någon inbyggd ”skryteffekt” eller något signaturljud. I gengäld finns det heller ingen återvändo när du väl stämt in dig på KORE. Hör den – så har du referensen som alla andra högtalare nu måste mäta sig med!

DALI KORE finns i spegelblank högglanslackerad Ammara Ebony-finish och kan upplevas i utvalda HiFi Klubben-butiker. Fråga oss för närmare information om en demo.

För detaljerad information finns whitepaper för DALI KORE att hämta här

DALI KORE – ny teknik i extrem förpackning

KORE är frukten av nästan 40 års intensivt utvecklingsarbete hos DALI. Denna extrema högtalare rymmer allt det bästa från DALIs teknik och ljudfilosofi, men tagen till en hittills aldrig skådad eller hörd nivå. Både element- och kabinettdesign rymmer så många nya skapelser och avancerade detaljer att vi helt enkelt inte kan ta upp dem alla här. Du hittar några av huvudpunkterna här nedan, men du bör unna dig själv en djupdykning i DALIs spännande whitepaper, som ger dig ett ymnighetshorn av spännande information kring hur denna enastående högtalare blev till. Du kan hämta högtalarnas white paper längre ned.

Extremt tungt, styvt och resonansdött kabinett

Det flotta KORE-kabinettet är en historia i sig, för det är extremt svårt att konstruera en högtalare i den här storleken som är både ljudmässigt perfekt och estetiskt tilltalande. En av de största utmaningarna har varit att tämja de våldsamma krafterna från de två massiva 11,5-tums baselementen så att högtalaren blir helt resonansdöd och vibrationsfri. Det här är anledningen till högtalarens välvda design som helt saknar parallella ytor invändigt såväl som utvändigt, samt vikten på otroliga 148 kg per högtalare!

Det välvda kabinettet är tillverkat i formpressat 28 mm björklaminat, och DALI har köpt in sig i den danska möbeltillverkaren Hudevad Furniture för att få ännu bättre kontroll över denna spännande och svåra process, både i dag och i framtiden. Finishen är i ultra-exklusiv Ammara Ebony-faner, och den vattenbaserade Uv-härdade lacken ger en spegelblank högglansfinish som är snyggare än någonsin tidigare. Samtidigt är den här lacktypen både snabbare att arbeta med och betydligt mer miljövänlig än traditionella alternativ. Hela processen tar 14 dagar från början till slut på DALIs nya automatiska lackeringsanläggning, en ny process som är banbrytande inom kabinettillverkning.

Basen som resten av kabinettet vilar på är gjuten betongbaserat kompositmaterial och väger hela 34 kg. Mellanregister och diskant är monterade i en ultra-stabil baffel gjuten i aluminium, och invändigt har mellanregisterelementet och bägge basar varsitt kabinett så att deras inbördes inverkan blir minimal. Allt är designat för att passa ihop perfekt med minsta möjliga antal skruvar, och alla kritiska ställen är naturligtvis dämpade efter konstens alla regler. De exklusiva bi-wiring-terminalerna på baksidan är specialdesignade för KORE och ger en orubbligt stabil anslutning av sedvanliga kabeltyper.

Gen-2 SMC – ett unikt magnetmaterial

Bas- och mellanregisterelementen i DALI KORE inkluderar än en gång det revolutionerande SMC-materialet (Soft Magnetic Compound) som eliminerar en lång rad förvrängningsprodukter som traditionella magnetsystem kämpar med (hysteres, modulation av magnetflödet och virvelströmmar). Samtidigt debuterar Gen-2-versionen av SMC, som är 2,5 gånger mindre elektriskt ledande än den första generationen. Resultatet är en markant reduktion av den redan ytterst låga förvrängningen.

Användandet av SMC i delningsfiltret är ännu en världsnyhet från DALI. Genom att placera en kärna av Gen-2 SMC i utvalda spolar blir det möjligt att både reducera det elektriska DC-motståndet, göra signalvägen kortare samt minska spolarnas negativa inverkan på varandra i deras inbördes magnetfält. Användandet av SMC i spolarna ger cirka 3,5 gånger lägre harmonisk förvrängning än en traditionell järnbaserad kärna. I kombination med otaliga timmars försök och lyssningstest har det mynnat ut i ett unikt passivt delningsfilter som DALI själva betecknar som deras ultimata mästerverk. Mindre skulle inte vara gott nog.

Utöver den extremt låga förvrängningen medverkar SMC-delningsfiltret också till att ge högtalarelementen en jämnare och mer ”förstärkarvänlig” impedanskurva utan de dykningar och fasvinklar som kan göra att en del konkurrerande produkter kräver väldigt mycket ström. Det betyder dels att delningsfiltret kan arbeta mycket mer optimalt och dels att du får friare händer när du ska välja förstärkare. Om du är djupt förälskad i din rörförstärkare på 20 watt, så kan du bara koppla den till KORE. Det kommer att låta strålande, så länge du inte behöver spela högt.

Nya suveräna element med patenterad teknik

Både de två baselementen på 11,5 tum och mellanregistret på 7 tum bygger på DALIs nya Balanced Drive-konstruktion med dubbel talspole, dubbelt magnetgap samt dubbel ”spindel” i baselementen. De två talspolarna rör sig i varsitt magnetgap och är kopplade med omvänd polaritet så att de rör sig i samma riktning. Den här principen gör det i teorin möjligt att eliminera praktiskt taget varje förvrängning eftersom de två spolarna faktiskt kan ta ut varandras ”fel”.

Fram tills nu har det bara varit den extra motorkraften man har fått ut av Balanced Drive, eftersom originalprincipen bara kunde ta ut olikheter i spolarna under det hörbara området. Men DALI har tagit den här principen till en helt ny nivå. En stor och redan patenterad nyhet är att de kombinerat SMC och Balanced Drive. Därmed har DALI i ett svep förverkligat de teoretiska fördelarna – något som ingen lyckats göra tidigare!

Med SMC frigörs hela potentialen i Balanced Drive. Genom att använda SMC i hjärtat av magnetsystemet kan de två spolarna faktiskt ”se” varandra elektriskt, vilket gör att den eliminering av fel som den ena spolen gör för den andra nu faktiskt fungerar över hela frekvensområdet, vilket ger en enorm reduktion av förvrängning. Det betyder ett element med nästintill fullkomlig kontroll och ytterst låg förvrängning i hela arbetsområdet. Den mest väsentliga begränsningen är faktiskt priset, men det har ingen betydelse i KORE. Här räknas bara perfekta prestanda.

Membranen på basarna är tillverkade i en helt ny och otroligt styv sandwich-kombination av papp och träfiber. Det nya relief-aktiga mönstret på mellanregistret ger både mjukare avrullning och bättre transientrespons, så att dynamisk kompression undviks över hela frekvensområdet. Samtidigt reduceras stående resonans (förvrängning på själva membranet). Och allt detta sker utan att lägga till ett enda gram i vikt.

De nya membranen är ett litet men absolut betydelsefullt steg mot DALIs Low-Loss-princip som återkommer i alla högtalare från DALI och som har tagits till det extrema på KORE. Detsamma gäller de massiva baselementen som utan problem kan återge de mest våldsamma urladdningarna i musiken ända upp till förstärkarens yttersta gräns, samtidigt som de också kan reagera på de allra svagaste signalerna utan att ändra karaktär. Du kan läsa mycket mer om Low-Loss och DALIs andra designprinciper i DALIs white paper (kan hämtas längre ned).

EVO-K-diskantmodul – dubbel perfektion

DALIs ikoniska dubbla diskantmodul har också utvecklats vidare till aldrig tidigare skådad perfektion och har för ändamålet döpts till EVO-K (Evolution KORE). Softdome-elementen är på hela 35 mm och spelar ända ned till 2,1 kHz för en perfekt integrering med mellanregistret. Neodym-magnetsystemet är så kraftigt att det enkelt skulle kunna driva ett normalt baselement, och elementet har ett utförande som är så exakt och väl avkylt att man har kunnat utelämna den sedvanliga magnetiska oljan i talspolegapet för att uppnå en helt fri rörelse.

Med sitt nya kraftiga neodym-magnetsystem har banddiskanten också blivit nästan 8 dB mer effektiv – och har därmed också 8 dB lägre förvrängning. Allt detta ger ett diskantelement som helt obesvärat kan hänga med ända upp i de mest extrema ljudtrycken, men som också är kapabelt att ta till vara mellanregistrets fina detaljer i perfekt samspel och med samma breda spridning av ljudet över hela frekvensområdet.

För detaljerad information finns whitepaper för DALI KORE att hämta här

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Enastående neutral, exakt och välupplöst ljudbild vid alla ljudstyrkor
 • Nästintill outtömlig dynamik och djupbas även i stora lyssningsrum
 • Återger utan ansträngning varje musikgenre vid varje ljudstyrka
 • Extremt tung och resonansdöd konstruktion
 • Tål enorma mängder oförvrängd effekt
 • Enkel att driva, även för mer genomsnittliga förstärkare
 • Fantastisk ”mirror finish” i högglanslackerat äkta trä (Ammara Ebony)
 • Utvecklad, designad och tillverkad i Danmark

Begränsningar

 • Kräver utrustning i toppkvalitet för att komma till sin fulla rätt

Videos om DALI KORE

Tillbehör till DALI KORE

Tekniska specifikationer

Frekvensomfång (-3 dB)26 - 34000 Hz
KabinettkonstruktionBasreflex
Bi-wireJa
Känslighet88 dB
Delningsfrekvens390 / 2.100 / 12.000 Hz
Impedans4 ohm (minimum 3,2 ohm)
Diskant35mm Soft dome
Diskant (2)55mm Band
Mellanregister7 tums Balanced Drive SMC
Baselement2x 11,5 tums Balanced Drive SMC
högtalartypHiFi-högtalare

Rekommenderade produkter