Hopp til innhold
Denon
Hemmabioreceiver

Denon AVC-X8500HA

46 998:-st.

Produkten är inte längre tillgänglig i vald färg eller variant

150 hifi-watt, 13.2 kanaler, 8K, HDMI 2.1, HEOS multiroom och en uppsjö av avancerade finesser för gaming och hemmabio i High End-klass.

Läs mer:

Beskrivning

Denon AVC-X8500HA – 13.2-kanalig toppreceiver med 150 hifi-watt i L/R-monoblock, 8K/HDMI 2.1, HEOS multiroom, Dolby Atmos, DTS:X Pro, Auro-3D, 32-bitars signalbehandling och en extremt tung konstruktion

 • Extra strömstark L/R-separerad audiofil monoblock-förstärkardel med 13 kanaler
 • Audiofil signalbehandling med 32-bit DDSC-HD och AL32 Multichannel Processing/32-bitars ljuduppsampling
 • HDMI 2.1 med 8K, eARC, Dolby Vision, HDR 10+, Dynamic HDR, HLG m.m.
 • Dolby Atmos, DTS:X Pro, Auro-3D och IMAX Enhanced
 • Extremt tung och stabil konstruktion med tre lager tjockt chassi och front i aluminium

AVC-X8500H i A-versionen är den uppgraderade versionen av Denons flaggskepp, som var världens första äkta hemmabioreceiver med 13.2 kanaler. En råstark, audiofil och 23 kilo tung extremt solid pjäs med hela 150 hifi-watt* och kompromisslös förstärkardel. Denna är konstruerad i L/R-separerade monoblock placerade kring en central transformator med enorma strömresurser och en egen vikt på över 8 kilo. Utgångstransistorerna är även de av en extra strömstark typ som tagits fram särskilt för Denon.

AVC-X8500HA är mycket mer än bara en kraftigare storebror till Denons andra hemmabioreceivrar. Den är ett ymnighetshorn av nya lösningar med audiofila kvaliteter som kommer att ge dig en ultimat upplevelse med både musik och dagens mest avancerade flerkanaliga filmljud. Ambitionsnivån är så hög att Denon har valt att tillverka AVR-X8500HA på sin egen exklusiva Shirakawa-fabrik i Japan för att ha fullständig kontroll över alla detaljer.

Med 13.2 kanaler kan du bygga ut till en svindlande hemmabio oavsett om du satsar på Dolby Atmos, DTS:X / DTS:X Pro (IMAX) eller Auro-3D. Alla system kan ge dig en realism du aldrig tidigare hört i ditt filmljud. Det här beror inte minst på att den här modellen är utrustad med Denons exklusiva Audyssey MultEQ XT32-teknik för rumskorrektion.

AL32 Processing samplar upp alla ljudsignaler till 32 bitar, så du får en mycket finare signalbehandling och ett hörbart bättre ljud. Alla dessa läckra detaljer bidrar till att ta dina film- och musikupplevelser till den exklusiva ligan. Den har också fått en extra läcker design med front och frontlucka i extra tjockt aluminium.

HDMI 2.1 med 8K och allt för film, TV och gaming i högsta bildkvalitet

I bästa Denon-anda är AVC-X8500HA fullmatad med de allra senaste och häftigaste HDMI-funktionerna. Du får HDMI 2.1 med fullt 8K-stöd, så du är du förberedd för framtidens fantastiska bildkvalitet, oavsett om signalen kommer från en video-streamingtjänst eller en spelkonsol som PS5 eller Xbox Series X.**

Denon har gjort allt för att ge dig en helt fantastisk gaming-upplevelse i hemmabion. Du får stöd för 4K/120 Hz och ALLM (Auto Low Latency Mode), QFT (Quick Frame Transport) och VRR (Variable Refresh Rate). Alltsammans tekniker framtagna för knivskarp bild med flyt och perfekt synkronisering mellan ljud och bild vid gaming.

Med QMS (Quick Media Switching) slipper du irriterande väntetid och svart skärm när bildkällan byter bildfrekvens eller upplösning. Hela 3 HDMI-utgångar ger dig alla möjligheter att skapa en perfekt setup, oavsett om du använder projektor, TV eller bägge delar.

Optimalt TV-ljud med eARC

Via eARC kan du leda ljudsignalen – inklusive Dolby Atmos – tillbaka från TV:n via HDMI-kabeln så att du också kan få den bästa möjliga ljudupplevelse från Netflix och alla andra högupplösta videotjänster på nätet. Med streaming och dagens enormt stora TV-apparater på 75 tum eller ännu större behöver du inte längre projektor och Blu-ray-spelare för att få en grym hemmabio. AVC-X8500HA är förberedd för allt, oavsett vilken lösning du väljer. 

Obs! De 150 watt som anges har uppmätts som faktiska hifi-watt (8 ohm, 20–20 000 Hz, låg förvrängning, två kanaler i drift). Om man mäter på samma sätt som vissa konkurrenter (med ett pip på 1 kHz i en enda kanal) så levererar AVC-X8500HA hela 210 watt. Ha det i åtanke när du jämför olika produkter!

** HDMI 2.1 stöds på 1 x HDMI-ingång och 2 x HDMI-utgångar.

Obs: De som äger den ursprungliga AVC-X8500H kan mot en merkostnad få receivern uppgraderad till HDMI 2.1 genom att få ett nytt HDMI-kort installerat. Uppgraderingen görs på HiFi Klubbens centrala verkstad. Kontakta HiFi Klubben för mer information.

Denon AVC-X8500HA finns i svart eller silver (Premium Silver). 

Inbyggd HEOS-funktion och ett otal avancerade möjligheter

En riktigt läcker detalj är att AVC-X8500HA har HEOS multiroom inbyggt och helt utan några extra apparater ger dig tillgång till all världens musik via ett allt större antal streamingtjänster och tiotusentals radiostationer på nätet, inklusive de rikstäckande radiostationer du redan känner till. Det är också anledningen till att Denon har utelämnat den traditionella radiodelen.

Du får tillgång till allt via HEOS dedikerade app, och på det här sättet får du perfekt integrering och optimal ljudkvalitet. Om du vill ha trådlös musik i flera rum kan du enkelt bygga ut systemet med så hur många trådlösa HEOS-högtalare du vill.

Förberedd för röststyrning (Voice Control)

AVC-X8500HA är förberedd för röststyrning med både Google-assistenten, Amazon Alexa och Apple Siri. Med röststyrning kan du styra ett flertal grundläggande funktioner som exempelvis ljudstyrka och upp/ned och play/paus/nästa. Och i framtiden kommer du att kunna välja bland flera andra kommandon som ger dig en ännu bättre och mer spännande upplevelse. Stöd för röststyrning på ditt lokala språk beror på vad tjänsten i fråga erbjuder.

Tänk på att röststyrning kräver att du har en separat röststyrningsenhet kopplad till ditt nätverk tillsammans med AVC-X8500HA, till exempel din smartphone eller en separat röststyrningshögtalare, som finns för en billig peng.

150 hifi-watt, L/R-monoblock och en extremt tung och solid konstruktion

Denons surround-receivrar är berömda för sin höga ljudkvalitet och stabila drift – och det med god anledning. Effektdelens grundläggande konstruktion bygger nämligen på väl beprövade analoga principer, och både strömförsörjning, komponenter och kretslayout har testats, förfinats och byggts ut genom flera modellgenerationer.

AVC-X8500HA är en äkta 13-kanalsförstärkare som har konstruerats med 13 identiska effektblock på 150 watt med specialframtagna, extra strömstarka utgångstransistorer (DHCT). Höger- och vänsterkanalerna är åtskilda i två separata sektioner med var sin kraftig kylfläns i aluminium och en massiv transformator på hela 8 kilo placerad i mitten. De olika analoga och digitala sektionerna i förstärkaren är också helt åtskilda från varandra och en rad separata strömförsörjningar hjälper till att garantera en helt ren strömförsörjning till alla kretsar.

Med den här flotta bestyckningen kan du driva ett komplett surround-högtalarsystem i 4 ohm utan någon risk för överbelastning. För att komplettera kylflänsarna vid hög belastning har Denon valt att bygga in fläktkylning i AVC-8500H. Naturligtvis styrs kylningen på ett intelligent sätt så att din film- eller musikupplevelse inte störs av onödigt fläktljud.

Den mekaniska konstruktionen har gjorts extremt solid och vibrationsfri för att alla komponenter ska få optimala arbetsförhållanden. Av den anledningen är chassiet konstruerat i hela tre lager för optimal styvhet, och en 2 mm tjock kopparplatta hjälper utgångstransistorerna att transportera bort värmen vid hög belastning.

Avancerade audiofila lösningar i enkel layout

Hela signalvägen i AVC-8500HA har gjorts så kort som möjligt för att uppnå maximal ljudkvalitet. Det här omfattar användning av två avancerade Griffin Dual-Core DSP:er, starka mikroprocessorer, nydesignade multilagerkretsar och avancerade SMD-moduler (Surface Mount Devices).

Den viktiga D/A-omvandlingen utförs av en 32-bitars HD-version av Denons unika D.D.S.C.-krets och högkvalitativa stereo-D/A-omvandlare (32 bit/192 kHz). I alla kanaler får du också Denons exklusiva AL32 Processing som samplar upp alla digitala ljudsignaler – t.ex. 16-bitarssignalen från CD-skivor – till 32-bit. Denna väldigt höga upplösning ger en mycket mer precis signalbehandling och därmed ett hörbart bättre ljud, oavsett om du lyssnar på musik eller ser en film med spännande ljudbild.

Dolby Atmos, Auro 3D och DTS:X – tre vägar till det ultimata bioljudet

Med Dolby Atmos kan du få samma ljudsystem i din hemmabio som används i världens bästa biografer. Många konsolspel och en lång rad nyare filmproduktioner – till exempel på Blu-ray eller Netflix – har faktiskt redan Dolby Atmos-information i ljudspåret. HDMI-kretsen är också förberedd för Atmos från TV-program via eARC-funktionen.

De inbyggda 13.2 kanalerna gör att du kan bygga upp en komplett surround-bio med två subbasar och extra Atmos-högtalare (7.2.6 eller 9.2.4) utan att du behöver koppla in några extra effektförstärkare. Om du vill ha en kompromisslös hemmabio kommer Dolby Atmos att ta dig till nästa nivå!

Auro-3D har tagits fram som en direkt konkurrent till Dolby Atmos, och det handlar även här om att skapa en ny höjddimension i ljudet. I Auro-3D skapas det extra ”skiktet” genom att front- och sidokanalerna kompletteras med högtalare i taket. Genom att anpassa balansen mellan topp och botten skapar man en ljudbild med en extra djupkänsla. I en fullskalig 13.2-kanals Auro-3D-installation lägger man till ytterligare en så kallad VOG-kanal i taket i ljudbildens centrum (”Voice of God”).

Det tredje av dessa 3D hyper-surround-format är DTS:X, som AVC-X8500HA också stödjer från start. Om du vill gå all-in har du möjlighet att bygga upp ett DTS:X Pro-system som kan styra ljudet i ända upp till 32 kanaler. DTS:X Pro används bland annat i IMAX Enhanced-system – som AVC-X8500HA naturligtvis också stödjer.

Suverän användarvänlighet och fjärrstyrning via app

Redan under installationen får du nytta av ett elegant och genomtänkt grafiskt användargränssnitt. När du ansluter AVC-X8500HA till TV:n första gången startar Denons Setup Wizard som steg för steg guidar dig genom alla de inställningar som behöver göras för högtalare, rumskorrektion, nätverk och anslutningar. Högtalarterminalerna sitter vågrätt, vilket gör att du ser allt från ovansidan, och de nya färgkoderna gör också allt mycket enklare. Det medföljer även etiketter så att du kan färgkoda dina kablar på motsvarande sätt.

Pricken över i är Denons fjärrkontrolls-app (2016 AVR Remote). Här får du verkligen full kontroll över allt som sker på anläggningen, inklusive Spotify. Du kan bl.a. sköta konfigurering och uppspelning, samt navigera bland musik som du har på din dator/nätverkshårddisk, inkl. albumomslag. Via appen kan du till exempel styra din Blu-ray-spelare, och eftersom det sker via HDMI-CEC kommer det att fungera i de allra flesta fall oavsett vilket märke du har på din spelare.

Bluetooth, wifi, Spotify Connect och AirPlay 2 – trådlös musikstreaming på alla tänkbara sätt

Utöver HEOS (som klarar de allra flesta streaming-behov, inkl. internetradio) har AVC-X8500HA också inbyggd trådlös nätverksfunktion (wifi). Du får Apple AirPlay 2 som via din iPhone/iPad ger alla trådlösa AirPlay 2-högtalare avancerad multiroom-funktionalitet. Tekniken är integrerad i operativsystemet Apple iOS, så praktiskt taget varenda app som kan spela ljud – inklusive YouTube och Netflix – kan streama ljudet direkt till högtalare och anläggningar med AirPlay 2.

Spotify Connect är en helt genial lösning för dig som redan gillar Spotify-appen. Här fungerar din smartphone som fjärrkontroll till Spotify, inte som musikspelare. Det ger dig mycket bättre batteritid och stabilitet jämfört med att till exempel strömma via AirPlay, och du kan styra musiken från Spotify-appen som du säkert redan är väl bekant med.

Inbyggd Bluetooth gör att både du, din familj och dina vänner smidig kan spela musik på anläggningen direkt från mobil, smartphone eller surfplatta. Receivern går själv igång och slår över till rätt ingång när du väljer den via Bluetooth (den minns upp till 8 enheter) och du kan till och med spela i ett annat rum (zon 2) direkt från din smartphone.

Tre HDMI-utgångar, avancerad videobehandling, 8K-video och bara en enda HDMI-kabel till TV:n

AVC-X8500HA har hela tre HDMI-utgångar, inkl. HDMI Zone 2, och via HDMI-ingången på fronten kan du på ansluta kamera, spelkonsol m.m. på ett ögonblick utan att behöva sträcka dig ner och rota bakom apparaterna i hyllan. Utöver det här får du hela 7 HDMI-ingångar med HDCP2.3, omvandling från analog video till HDMI och uppskalning ända upp till en upplösning på 8K/60 Hz via HDMI.

I praktiken betyder allt det här att du kan ansluta alla dina analoga och digitala bildkällor till receivern (inkl. 8K) och skicka bilden vidare till din TV eller projektor i bästa möjliga kvalitet via en enda kabel. Med Audio Return Channel kan du till och med skicka tillbaka ljudet från din TV till receivern via samma HDMI-kabel, inklusive Dolby Atmos-information via eARC-funktionen.*

Audyssey MultEQ-XT32 – superexakt rumskorrektion med två subbasar

AVC-X8500HA är utrustad med High End-tekniken Audyssey MultEQ-32XT som ger en extremt exakt och högupplöst digital rumskorrektion i ända upp till åtta mätpositioner i rummet. Samtidigt kan systemet kalibrera och rumskorrigera två separata subbasar, vilket gör att du kan få en fantastiskt djup och exakt basåtergivning i din hemmabio. De två subbasarna behöver inte ens vara likadana eller symmetriskt placerade.

Audyssey LFC, Dynamic Volume och Dynamic EQ ger enkel användning

Audyssey LFC är en ”grannvänlig” funktion som på ett raffinerat sätt anpassar basen så att den fortplantar sig så lite som möjligt i väggarna och därmed stör grannarna så lite som möjligt. Observera att lyssningsupplevelsen i rummet ändå inte påverkas mer än högst nödvändigt.

Audyssey Dynamic Volume är en smart funktion som övervakar ljudstyrkan hos programmaterialet och ser till att den ljudnivå du valt bibehålls konstant – även om du byter signalkälla eller kanal på TV:n. Den gör också att du inte längre konstant behöver skruva upp och ner i takt med reklampauserna. Audyssey Dynamic EQ är en avancerad digital ”loudness” som anpassar ljudet till en låg volym.

Obs: Ovannämnda funktioner är tänkta som hjälpmedel i vissa situationer, till exempel på kvällen när barnen gått och lagt sig. Om du vill ha en optimal hifi-upplevelse kan (och bör) du koppla ifrån dem. Det här är lyckligtvis ganska enkelt, och du kan spara upp till fyra personliga grundinställningar så att du snabbt och enkelt kan skifta mellan de optimala inställningarna för t.ex. film, musik och kvällslyssning.

* Kräver att TV:n också stödjer Audio Return Channel.

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • 13.2-kanalig förstärkare med 15.2 Pre Out
 • Audiofil och extra strömstark förstärkardel uppbyggd i L/R-separerade monoblock
 • Specialframtagna DHCT-utgångstransistorer (Denon High Current Transistors)
 • Audiofil signalbehandling med 32-bit DDSC-HD, AL32 Multichannel Processing och 32-bitars uppsampling av ljud
 • Digital Audyssey XT32-rumskorrektion
 • Dolby Atmos inkl. Height Virtualization, Auro-3D, DTS:X/DTS:X Pro/Virtual:X samt IMAX Enhanced
 • HDMI 2.1 med HDCP2.3, 8K/60, 4K/120, Dolby Vision, HDR 10+, Dynamic HDR, HLG, eARC, CEC, ALLM, QMS, QFT, VRR
 • Avancerad videouppskalning (upp till 8K/60 via HDMI)
 • Inbyggd HEOS multiroom med internetradio
 • Apple AirPlay 2, Spotify Connect, TIDAL, Roon support
 • Röststyrning via Google-assistenten, Amazon Alexa och Apple Siri
 • Finish i äkta aluminium
 • 3 x HDMI-utgångar med Zone/Dual-funktion
 • Skivspelaringång (MM)
 • Avancerat grafiskt användargränssnitt med konfigureringsguide
 • ISFccc-bildkalibrering för ISF-certifierade installatörer
 • Kan fjärrstyras via appen Denon 2016 AVR Remote och HEOS-appen (iOS/Android)
 • Programmerbar fjärrkontroll med LCD-display
 • Smart ECO-läge för energibesparingar på upp till 50 %

Begränsningar

 • Tar en del plats (48 cm djup)
 • Ingen tvåvägs Bluetooth-funktion
 • Inget förval för två användardefinierade högtalaruppsättningar (Dual Speaker)
 • Endast en USB-ingång (USB-A, front)
 • En del lösningar med separat processor/effektförstärkare kan erbjuda ännu mer flexibilitet och råstyrka

Tillbehör till Denon AVC-X8500HA

Tekniska specifikationer

Uteffekt (8 ohm, 2 kanaler)150 watt
Uteffekt (6 ohm, 1 kanal)210 watt
Uteffekt (6 ohm, 2 kanaler)190 watt
Förstärkarkanaler15
FörstärkarteknikAnalog

Rekommenderade produkter