HiFi Klubben

Gå till innehåll
lokala erbjudanden Gör ett klipp på utställningsmodeller, utgående produkter och restlager från alla våra butiker. Läs mer

Argon Audio DAC1 D/A-omvandlare

Nu {{product.price}}

{{product.originalPrice}} {{product.price}} /st.

PRIS ENDAST PÅ FYNDMARKNADEN

 • -{{savingsBadge}}%
{{ribbon.Text}} {{ribbon.Text}}
Argon Audio DAC1 D/A-omvandlare

Bilder

{{sellableOnWebText}}

VaruID: StockItem_619_ARGDAC1BK

Beskrivning

 • Helt NY i kartong!
 • Originalkartong: Ja
 • Komplett tillbehör: Ja
 • Produkten finns hos HiFi Klubben Karlstad
 • Normalpris: 1 698:-

DAC1 är en kompakt och prisvärd D/A-omvandlare för dig som vill njuta av musik från datorn i äkta Hi-Fi-kvalitet på anläggningen utan att det kostar mer än absolut nödvändigt. Du får en helt digital signalöverföring via USB och solid aluminiumfinish.

Argon DAC1 – D/A-omvandlare för äkta Hi-Fi-ljud på anläggningen från din PC/Mac

DAC1 är en kompakt och prisvärd D/A-omvandlare – en perfekt lösning för dig som vill njuta av musik från datorn i äkta Hi-Fi-kvalitet på anläggningen utan att det kostar mer än absolut nödvändigt. Med DAC1 får du en helt digital signalöverföring via USB eller optisk/koaxial anslutning), vilket ger dig mycket bättre ljud än via datorns brusiga analoga minijack-uttag. Finishen håller också toppklass med en solid konstruktion i massivt aluminium.

Viktig information angående Windows 7

Den förinstallerade programvaran i DAC1 är dessvärre inte kompatibel med Windows 7 operativsystem. En enkel uppgradering ordnar detta.

Få det bästa ut av musiken på datorn och musiktjänster på internet

Oavsett om du spelar musik som du har på hårddisken, eller om du prenumererar på en online-tjänst som WiMP, Spotify eller Play, så kan DAC1 hjälpa dig att överföra ljudkvaliteten oförstörd till anläggningen. Eller låt oss säga som så här: Om din musikfil håller CD-kvalitet får du CD-kvalitet på anläggningen!

Med DAC1 får du samtidigt det bästa ut av online-musiktjänsterna. Även om de ännu) inte kör med full CD-kvalitet så kan du i vissa fall komma nära – om du kringgår datorns analoga utgång vill säga. Och när du har 10 miljoner låtar så nära till hands är det ju synd om du ska gå miste om en stor del av nöjet.

Klarar högupplöst ljud och andra digitala signalkällor

Trots sina blygsamma mått är Argon DAC1 en mycket mångsidig produkt. Utöver att förbättra ditt datorljud kan du också använda den till att uppgradera ljudet från t.ex. din DAB-radio eller en äldre CD/DVD-spelare. Till detta kan du använda den optiska eller koaxiala digitalingången.

DAC1 stöder högupplösta musikfiler ända upp till 24-bit/96 kHz på alla digitala ingångar. Det här är betydligt högre än CD-kvalitet och du kommer tydligt att höra skillnad i form av en avsevärt förbättrad detaljåtergivning, dynamik, rumskänsla och allmän musikalitet i ljudbilden.

Högupplösta musikfiler i 24 bitar blir allt vanligare på marknaden och kan bland annat fås på Blu-ray-skivor eller i filer som hämtas från internet, t.ex. från det norska bolaget 2L. När du hämtat hem filerna kan du spela äkta högupplöst musik från datorn och låta DAC1 ge dig en komplett upplevelse på anläggningen.

DAC1 finns i svart aluminiumfinish Gun metal).

Fördelar och begränsningar

Fördelar

 • stöder både vanligt och högupplöst ljud 24 bitar/96 kHz)
 • USB-port samt optisk och koaxial ljudingång
 • prisvärd, solid och kompakt
 • kan även användas för att uppgradera ljudet från DAB-radio m.m.

Begränsningar

 • ingen trådlös signalöverföring
 • ej avsedd för ljud från iOS/Android-apparater smartphones m.m.)
 • ingen asynkron teknik
 • ingen digital ljudutgång

Vill du uppleva produkten?

Hos HiFi Klubben kan du uppleva produkterna med egna ögon och öron innan du handlar. Du kan även ordna tid för en personlig demonstration. Detta gör det enklare för dig att välja rätt.

Mer läsning