Hopp til innhold

DALI OBERON
5.1 - Storslaget surroundljud

Bra ljud är nödvändigt för din filmupplevelse. Har du någonsin sett en film hemma utan att ha ljudet på?

Har du någonsin sett en film hemma utan att ha ljudet på? Det är förbluffande vilken skillnad ljudet gör för filmupplevelsen. En film eller TV-serie består av flera tusen lager ljudnyanser och musikstycken som alla bidrar till upplevelsen som helhet.

Utan bra ljud förlorar en film alla de små nyanser, all den textur och alla de känslor som varje scen innehåller.  Allt det som får dig att sitta spänt på kanten av soffan eller får dig att gråta eller skratta ligger i ljuddesignen och musiken. När vi går på bio förväntar vi oss att ljudet är bra. Men varför inte ha samma förväntningar på upplevelsen hemma i vardagsrummet när Game of Thrones rullar på skärmen eller när Avengers räddar världen för femte gången? Högtalarserien OBERON från DALI ger dig precis den upplevelsen!

DALI OBERON 5.1
storslaget surroundljud med High End-teknik

Det kritikerrosade surround-systemet i DALIs OBERON-serie ger dig en surround-upplevelse som överträffar allt annat i prisklassen.

Alla högtalare i OBERON-serien har designats från grunden i Danmark och all teknik i högtalarna har valts ut särskilt för att minimera ljudförluster och därigenom ge dig maximal ljudkvalitet för dina pengar. Med tekniker som SMC, hämtad från DALIs High End-högtalare i EPICON-serien, Low-Loss och wide dispersion ger DALI OBERON en insyn och transparens i ljudspåret som normalt sett är förbehållen betydligt dyrare modeller. Det betyder att du i mycket större utsträckning kommer att uppleva filmen eller TV-serien så som ljuddesignern hade tänkt sig den, utan att de finaste detaljerna färgas eller maskeras. Du kommer att uppleva att ljudet fyller hela rummet med en fantastisk bredd och ett otroligt djup – även vid låg lyssningsnivå.

Prisbelönad
kvalitet

DALI är stolta över utmärkelser och blev extra stolta 2019 då DALI OBERON 5.1 kammade hem det prestigefyllda priset som ”2019 Product of The Year” med 5 av 5 stjärnor i What Hi-Fi? – världens ledande engelska hifi-magasin.

Se WhatHiFi?-recensionen av OBERON 5.1 här. 

I hård konkurrens kunde WhatHiFi? helt enkelt inte hitta bättre kvalitet i den här prisklassen. Och vi på HiFi Klubben håller med.

DALI OBERON 5.1 det
ultimata
ljudpaketet

DALI OBERON 5.1 är ett ljudsystem som tagits fram för att ge dig en optimal ljudupplevelse. Surround-systemet består av:

Och om du hellre vill montera dina bakhögtalare på väggen har DALI även en platt OBERON ON-WALL-modell som utvecklats särskilt för väggmontering utan att kompromissa med ljudupplevelsen.

Och om du hellre vill montera dina bakhögtalare på väggen har DALI även en platt OBERON ON-WALL-modell som utvecklats särskilt för väggmontering utan att kompromissa med ljudupplevelsen.

Och om du hellre vill montera dina bakhögtalare på väggen har DALI även en platt OBERON ON-WALL-modell som utvecklats särskilt för väggmontering utan att kompromissa med ljudupplevelsen.

Tidlös
skandinavisk
design med hög byggkvalitet

Alla modeller i DALIs OBERON-serie har en tidlös och minimalistisk design som passar perfekt in i ett hem. Alla modeller finns i antingen svart ask, matt vit, mörk valnöt eller ljus ek. Frontskyddet i svart eller grått är gjort av ett kraftigt vävt specialmaterial som förbättrar estetiken ytterligare utan att påverka ljudet. Så oavsett om du har en modern eller mer vintagedoftande stil kommer DALI OBERONs design att harmoniera med resten av din inredning. Kabinetten är konstruerade i kraftig och resonansdöd MDF. Dessa tillverkas med en yta i laminat som vida överträffar den kvalitet man normalt sett hittar i den här prisklassen. Här finns inga synliga övergångar eller osnygga fogar. Finishen är i toppklass och den råa texturen på träfinishen ger en kvalitetskänsla som är helt oöverträffad.

DALI OBERONs
Low Loss
teknik ger dig större realism

En av DALIs mest påkostade designprinciper är deras Low Loss-design. Det betyder helt enkelt att när DALI designar högtalare har de aktivt valt att göra allt de kan för att minimera mekaniska förluster i högtalarna. Förluster i en högtalare innebär att man tar bort information från den ursprungliga signalen, vilket maskerar och lägger en filt över alla detaljer i ljudspåret. Därmed går man med många alternativa system miste om miste om att få hela ljudupplevelsen. Med DALI OBERON 5.1-systemet slipper du ljudförluster och får en optimal filmupplevelse. Till skillnad från många andra högtalare ändrar ljudet heller inte karaktär vid låga nivåer, vilket är något du kommer att älska med DALI OBERON.

Ultralätt
diskantmembran

DALI använder en specialutvecklad diskant till OBERON-serien. Diskanten har ett ”over-sized” membran på 29 mm som är konstruerat av ett ultralätt vävt material. Materialet har optimerats för en större bandbredd i det låga frekvensområdet. Det här säkerställer en optimal övergång från bas-/mellanregisterelementet till diskanten och skapar en väl avvägd och väldigt sammanhängande återgivning av mellanregistret utan förvrängning. Fördelen med detta är att röster och dialog får ett mer äkta och ofärgat ljud.

SMC
banbrytande High End-teknik

En av anledningarna till att OBERON är en fantastisk högtalare som presterar betydligt bättre än priset antyder är implementeringen av DALIs revolutionerande och patenterade SMC-magnetsystem ”Linear Drive”. Detta system utvecklades ursprungligen för toppserien EPICON och fick senare en ny design för RUBICON och OPTICON.

Soft Magnetic Compound – SMC – är ett material som DALI använder i sina högtalarelement för att minska mekaniska förluster utan att ändra de magnetiska egenskaperna. Och det här reducerar drastiskt förvrängningen i högtalarna och ger en klarare och mer ofärgad ljudåtergivning.
Jämfört med konventionella system gör användningen av SMC det också mycket lättare för förstärkaren att driva elementen. Därmed får du större frihet och kan leta i alla prisklasser när du ska välja hemmabioreceiver.

DALI OBERON ska
upplevas
med egna öron

När du hör DALI OBERON i en surround-uppsättning kommer du direkt att höra att det här är något speciellt. DALI OBERON höjer ribban för vad som borde vara möjligt i den här prisklassen och du kommer att uppleva att dina filmer och serier blir bättre och ger dig större inlevelse än någonsin tidigare.
Du har alltid möjlighet att lyssna på DALI OBERON i HiFi Klubbens butiker och vår duktiga personal kan hjälpa dig att ta fram precis rätt lösning för dig, din inredning och alla i hushållet.