Hopp til innhold

MULTIROOM
FÖR STORA MUSIKUPPLEVELSER

Du behöver inte mer än en enda trådlös högtalare för att komma igång med multiroom. Men allt blir mycket häftigare med äkta hifi-ljud i stereo – och du kan alltid hitta en kombination som passar för just dit behov!

Du föddes med två öron och det är därför du kan uppfatta riktning och djup i ljudet du hör. Det är bra när du ska överleva i trafiken, men det är också väldigt bra när du lyssnar på musik. Musik är nämligen inspelat i stereo som skapar en stor och levande ljudbild med hjälp av två högtalare – nästan som om artisten satt och spelade i ditt vardagsrum.

Den upplevelsen är du säkert väl bekant med från din gamla fina stereoanläggning, men du kan faktiskt få samma upplevelse med ett multiroom-system. Det kan du läsa mer om här nedan. 

SÅ FÅR DU HIFI-STEREO MED
MULTIROOM

Stereo med två högtalare är vägen till stora musikupplevelser som får ditt hår att stå på ända och skickar härliga rysningar längs ryggraden. Om du vill ha den upplevelsen med ett multiroom-system har du flera alternativ att välja mellan:

  • Två trådlösa högtalare som du konfigurerar för att spela tillsammans i stereo.
  • En trådlös minianläggning med separata hifi-högtalare
  • En trådlös musikstreamer kopplad till en befintlig anläggning
  • En anläggning i full storlek med inbyggd multiroom-funktion och separata hifi-högtalare

På HiFi Klubben har vi tre kompletta multiroom-system: SonosHEOS by Denon och Bluesound. De fungerar i mångt och mycket på samma sätt, och alla tre har lösningar för tvättäkta hifi-stereo i mycket hög kvalitet. Om du unnar dig själv riktigt bra ljud på minst en plats i ditt hem – till exempel i vardagsrummet – kan du fritt komplettera med trådlösa högtalare i alla andra rum. På så sätt får du det bästa från både den gamla och den nya musikens värld samtidigt.

TVÅ TRÅDLÖSA
HÖGTALARE
– EN VÄLDIGT SMIDIG LÖSNING

De flesta trådlösa multiroom-högtalare kan konfigureras för att spela i par så att de återger höger respektive vänster kanal. Det ger dig en äkta, realistisk musikupplevelse där du också kan spela högre än med bara en högtalare. Du slipper högtalarkablar helt, och när du väl konfigurerat högtalarna behöver du bara välja musik på din smartphone eller surfplatta. Det är otroligt smidigt och diskret, och du kan få både små och stora högtalare som utan problem kan skapa feststämning i vardagsrummet.

Men i och med att de är helt trådlösa krävs inbyggd elektronik och förstärkare i bägge högtalare, och det är inte gratis. Om du är okej med högtalarkablar kan du få bättre ljud för samma pengar med separata hifi-högtalare kopplade till en separat anläggning utan att det hela för den skull blir mer besvärligt att använda.

EN TRÅDLÖS
MINIANLÄGGNING
– KOMPAKT VÄLLJUD

En trådlös multiroom-minianläggning med separata hifi-högtalare är en otroligt flexibel musiklösning som låter väldigt bra. Du kan helt fritt välja högtalare i förhållande till storlek, finish, kvalitetsönskemål och plånbok. Och om du vill kan du dölja hela anläggningen i en hifi-möbel. Allting sköts via wifi och din smartphone, så du behöver inte rikta telefonen mot anläggningen för att använda den.

Det här är också en mer ”hifi-riktig” lösning eftersom du använder riktiga hifi-högtalare utan någon elektronisk manipulation av ljudet. Och eftersom två trådlösa högtalare ändå behöver varsin strömkabel så gör inte heller det någon större skillnad. Här får du kort sagt stora musikupplevelser och smidig trådlös användning utan att behöva dra in en stor anläggning i vardagsrummet. Ett riktigt bra val för många behov.

ANLÄGGNING MED INBYGGD
MULTIROOM
– HELHETSLÖSNINGEN

Både HEOS by Denon och Bluesound ger dig möjlighet att få en komplett multiroom-lösning inbyggd i din anläggning. Flera av de senaste stereo- och hemmabioanläggningarna från Denon har HEOS-funktionen inbyggd redan från början, medan du kan köpa separata Bluesound-moduler som kan köpas till och byggas in i flera förstärkare och receivrar från NAD. Samma sak gäller det härliga trådlösa högtalarsystemet CALLISTO från DALI.

Med den här lösningen får du hela baletten inbyggd i din primära hifi-anläggning, med optimal ljudkvalitet, optimal användning och utan några extra apparater i hyllan. Du kan fritt välja vilka hifi-högtalare du ska använda, och kan lägga till trådlösa multiroom-högtalare eller musikstreamers i alla andra rum i ditt hem – bättre kan det nästan inte bli.

MUSIKSTREAMER OCH
ANLÄGGNING
– PROBLEMLÖSAREN

Om du redan har en stereo- eller surroundanläggning som du gillar, kan du uppgradera den till multiroom genom att koppla en multiroom-musikstreamer till den. En liten låda ger dig då alla de nya möjligheter som den trådlösa tekniken erbjuder, samtidigt som du kan fortsätta att njuta av din skivspelare, CD-spelare eller vad du nu än har kopplat till anläggningen. Har du en tung anläggning med stora högtalare är det här en given lösning. Du behåller stort ljud och råstyrka – men kommer ikapp den senaste tekniken på ett kick.

HEOS by Denon har varit smarta nog att integrera sin musikstreamer med flera av deras stereoförstärkare och hemmabioreceivrar. Här behöver du bara koppla in streamern en gång, sedan fungerar både på/av och reglering av ljudstyrka automatiskt och i optimal hifi-kvalitet via förstärkaren – direkt från din smartphone. Du behöver inte jonglera med två separata kontroller som med flera andra system.

KOM
IN OCH LYSSNA

Det viktigaste är självklart att du får den lösning som passar för just ditt behov, och därför bjuder vi in dig till HiFi Klubben så att du kan uppleva några av de olika kombinationerna med egna ögon och öron. Vi står redo att hjälpa dig hela vägen.
Hitta butik