HiFi Klubben

Gå till innehåll
lokala erbjudanden Gör ett klipp på utställningsmodeller, utgående produkter och restlager från alla våra butiker. Läs mer

Månadens rekommendation

April

Alla våra medarbetare brinner för bra ljud och vill dela det här intresset med andra. Varje månad låter vi en av dem berätta om fördelarna med en anläggning som de tycker sticker ut.

Vi har snackat lite med Filip Gran Reierskog. Han jobbar deltid på Hi-Fi-klubben i Trondheim och under fritiden blir det mycket gaming. Filip rekommenderar en anläggning med den integrerade förstärkaren NAD D3020v2 och två Argon ALTO55-golvhögtalare. – Om du ska ha en bra anläggning utan att tömma sparkontot är det denna du letar efter anser Filip.

När man letar anläggning önskar de flesta hifi-intresserade att plånboken var bottenlös. Men innan drömjobbet är i hamn eller lottoraden äntligen trillar in bör man ju ändå unna sig bra ljud. – Det här är den anläggning som ger dig mest ljud för pengarna, säger Filip. – Även när du ordnat allt du behöver i form av kablar och tillbehör kostar anläggningen fortfarande under 10 000 kr!

Förstärkaren är kompakt och lättanvänd. Ändå har den alla funktioner de flesta behöver i dag. Här kan du streama musik från mobil, surfplatta, dator och TV med bra ljudkvalitet. – Trots det kostar den bara runt 4 500 kr, säger Filip. Högtalarna är kompakta och har en stilren design, oavsett om du väljer svart eller vitt utförande. – Här får du högtalare med ordentligt tryck till ett löjligt lågt pris, tycker Filip. Argon-högtalarna kostar bara 3 996 kr. Då får du mer än nog över för att köpa det du kan behöva i kabelväg.

Som gamer tycker Filip att det är viktigt att anläggningen inte bara spelar musik bra, utan att den också ger ljudbilden en ny dimension. När han ska demonstrera anläggningens kvaliteter är det inte utan anledning en av låtarna är hämtad från ett av hans favoritspel. Han har valt Alain Johannes med Wildlands från Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands. Den andra låten kommer från electronica-bandet Mono och deras album No Sheet, där han väljer låten Comba. – Här kommer verkligen finljudet fram! Men det allra bästa är när man slår sig ner och spelar ett riktigt bra spel med ljudet från den här anläggningen, säger Filip.

– Det här är helt klart den bästa anläggningen du hittar under 10 000 kr, avslutar han.