HiFi Klubben

Gå till innehåll
lokala erbjudanden Gör ett klipp på utställningsmodeller, utgående produkter och restlager från alla våra butiker. Läs mer

Månadens rekommendation

November

Alla våra medarbetare brinner för bra ljud och vill dela det här intresset med andra. Varje månad låter vi en av dem berätta om fördelarna med en anläggning som de tycker sticker ut.

Bastian Bjerke är 23 år gammal och jobbar deltid i vår butik på CC Vest i Oslo. Han pluggar vid BI, men brinner för bra ljud. Bastian har valt att kombinera kompakta stativhögtalare från DALI med en analog stereoförstärkare från Denon.

– Den här anläggningen ser bra ut och låter väldigt bra. Denon-förstärkaren, med sin analoga uppbyggnad, får DALIs RUBICON 2 att blomma ut rejält. Ljudet från högtalarna blir varmt och behagligt att lyssna på, samtidigt som det är sprött, detaljerat och luftigt. Utöver det är stereobilden helt sanslös, betydlig bredare än andra digitala förstärkare som vissa kan tycka har ett platt och lite smalt ljud, säger Bastian. Genom att montera högtalarna på originalstativet säkerställer man att ljudet hamnar i en optimal lyssningshöjd.

Förstärkaren i sig är lite gammaldags – här hittar du ingenting som inte bidrar till att förstärkaren låter så bra som möjligt. För den som vill spela musik från telefonen eller Spotify rekommenderar Bastian att man kopplar in en musikstreamer från Bluesound. Då får man både den smidiga användningen med trådlös streaming, och det stora ljudet hos den analoga förstärkaren.

Han väljer ut tre låtar som verkligen visar anläggningens kvaliteter. Den första är London Grammar med Hey Now. – Anläggningen spelar den här låten riktigt härligt. Både basgångarna och sången återges med en precision som jag helt enkelt inte hittar i andra produkter i samma prisklass. Det är direkt imponerande att lyssna på!

Den andra är Chris Jones med Roadhouses & Automobiles. – Sången återges på ett sjukt bra sätt. Sången är lite basig, men långt ifrån diffus. Den akustiska gitarren som spelar under hela låten är också väldigt realistisk – det låter som att gitarren är i samma rum som du.

Sista låten är Carl Louis & Ary med Human Again. Det är en elektronisk låt med mycket bas. Anläggningen återger basen i låten med djup och pondus, och det är svårt att tro att man inte har kopplat in en subbas. Utöver Arys röst, som är väldig behaglig att lyssna på, så finns det en många detaljer och en mängd dynamik i låten som man inte hör i billiga högtalare. RUBICON 2 lyckas locka fram de här detaljerna.

– Det här är kort sagt en otroligt häftig anläggning som levererar en riktigt stor och detaljerad ljudbild, enligt Bastian.