Hopp til innhold
Lyngdorf
Subbas

Lyngdorf BW-2

13 498:-st.
Vit matt

Produkten är inte längre tillgänglig i vald färg eller variant

Produkten ingår i ett system/paket
Smal design, snygg finish och imponerande ljudprestanda. Här är subbasen som gör gott för både ljud och heminredning!

Läs mer:

Beskrivning

Lyngdorf BW-2 – avancerad subbas med smal design, exklusivt ljud och spännande möjligheter

 • Smal och elegant design, enkel att placera
 • Exklusiv finish i svart högglans eller matt vit lack.
 • Imponerande djup bas för de här kompakta måtten, även i större rum
 • Suverän precision både till musik och filmljud
 • Kan placeras stående på antingen kort- eller långsida

BW-2 är en smal och elegant subbas som är enkel att placera och samtidigt ger dig en uppsjö av möjligheter för både musik och hemmabio. Den kan spela fint tillsammans med de allra flesta förstärkare och receivrar, samt både små och större sidohögtalare. Med en inbyggd förstärkareffekt på 400 watt och ett kraftigt 10-tumselement kan BW-2 utan problem hantera även stora lyssningsrum.

BW-2 ger din musik och ditt filmljud ett solitt fundament för den djupaste basen även om du har en anläggning i den mer prisvänliga änden av skalan. Om du å andra sidan vill gå hela vägen kan du uppnå fantastiska resultat med någon av Lyngdorfs egna förstärkare som har det unika RoomPerfect-systemet.

Som satelliter kan du använda den tunna, matchande vägghögtalaren Lyngdorf MH-2 eller någon annan kompakt kvalitetshögtalare. Kanske till och med en renodlad High End-modell? Det klarar nämligen BW-2 galant!

Den uppdaterade versionen av BW-2 levereras med exklusivt fronttyg från den världsberömda danska textiltillverkaren Gabriel. Tyget är speciellt designat för ändamålet och är helt akustiskt transparent, även om det ser tätt vävt ut för ögat. Tyget är fäst på en nyutvecklad avtagbar ram, vilket minimerar resonanser och behåller sin form under många år framöver. Gabriel-tygfronterna finns i flera färger och kan köpas separat, även för användning med den ursprungliga BW-2-versionen.

Många kombinationsmöjligheter – även för High End

BW-2 kan spela fint tillsammans med de allra flesta av marknadens kompakta kvalitetshögtalare, inklusive Lyngdorfs egen matchande vägghögtalare MH-2. En häftig lösning skulle till exempel kunna vara en streaminganläggning från Sonos, HEOS eller Bluesound med MH-2, DALI OPTICON LCR eller RUBICON LCR som vägghögtalare.

Tillsammans med en vanlig förstärkare eller receiver fungerar BW-2 på samma sätt som andra bra aktiva subbasar. Men den har ännu ett ess i skjortärmen. Den kan nämligen spela ända upp till 800 Hz, till skillnad från vanliga subbasar som vanligtvis börjar rulla av i toppen redan runt 120 Hz. Det betyder att du med två stycken BW-2 kan få en perfekt integrering även med väldigt små satellithögtalare.

I en sådan 2+2-konfiguration kan du med en Lyngdorf-förstärkare sätta delningsfrekvensen ända uppe vid 300 Hz utan att stereoperspektivet tar skada. Om du nöjer dig med en BW-2 kommer den att låta bäst med delningsfrekvensen satt till maximalt 100 Hz, precis som de flesta andra vanliga subbasar.

Om du vill gå all-in finns det inget som hindrar att du kombinerar BW-2 med High End-stativmodeller som B&W 805D3 eller DALI EPICON 2. Då får du ett renodlat High End-kompaktsystem som blir väldigt svårt att överträffa – det kvittar nästan hur mycket pengar du lägger på en alternativ lösning!

RoomPerfect skiljer din lösning från mängden

Med en Lyngdorf-förstärkare som TDAI 2170 får du också Lyngdorfs unika RoomPerfect-system som eliminerar muller och resonans från ditt lyssningsrum. Det ger dig nästan helt fria händer att placera högtalarna var du vill. Ställ bara subbasarna ända in varsitt hörn – det kommer faktiskt att ge dig ännu mer dynamik och botten i ljudet!

En sådan uppsättning med Lyngdorfs prisvänliga vägghögtalare MH-2 ser till att du får ett ljud som ger dig en smak av fantastiska och kritikerrosade Steinway Lyngdorf S-Series, men till ett mycket lägre pris. Du får en helt otrolig dynamik, klarhet och detaljrikedom från ett system som tar väldigt lite plats i ditt vardagsrum. Att det här över huvud taget är möjligt är ett mindre mirakel. Och det säger mycket om det nytänkande och den avancerade teknik som spelar in här. Det här är något som helt enkelt måste upplevas!

Stora krafter i litet kabinett

BW-2 har ett slutet kabinett med en invändig volym på bara 14 liter. Att få djup och dynamisk bas från den här konstruktionen ställer enorma krav på både kabinettet, förstärkaren och inte minst elementet. Därför är den bestyckad med en enorm magnet, en överdimensionerad 50 mm talspole och ett extremt starkt membran i aluminium.

Allt det här ger elementet hög effektivitet och väldigt snabb respons. Detta gör tillsammans med en inbyggd förstärkareffekt på hela 400 watt att membranet kan röra sig hela 15 mm i bägge riktningar – under full kontroll! Det här räcker gott för de flesta system – och de flesta lyssningsrum. Och om du trots det vill ha ännu mer av det goda lägger du bara till ännu en BW-2. Då kommer du alltid att kunna gå till botten med dina ljudupplevelser.

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Smal och elegant design, enkel att placera
 • Exklusiv finish
 • Imponerande djup bas för de här kompakta måtten, även i större rum
 • Suverän precision både till musik och filmljud
 • Kan placeras stående på antingen kort- eller långsida
 • Flexibla möjligheter tillsammans med både små och stora högtalare, inkl. High End
 • Tygfronter i flera färger finns tillgängliga som tillbehör

Begränsningar

 • Vissa större alternativ kan spela djupare och/eller kraftigare bas

Tillbehör till Lyngdorf BW-2

AudioQuest Boxer Subbaskabel
AudioQuest Boxer
Subbaskabel
2 298:- / st.
2

Tekniska specifikationer

Frekvensomfång Hz (-3 dB)25-200
Förstärkare400 watt
Delningsfrekvenser60-200 Hz
Storlek bashögtalare10"
KabinettkonstruktionSlutet

Recensioner


5.0
7 recensioner
5
7
4
0
3
0
2
0
1
0
Frank
Norge
4/15/2023
Frank
Norge
Jens
Tyskland
3/31/2023

Betydligt bättre än förväntat för storleken. Högkvalitativt utförande

Jens
Tyskland
Kim
Danmark
3/4/2023

Härlig sub som ger en stram och exakt återgivning av de djupa tonerna. Jämfört med min gamla sub, som var en billigare modell, ger den här en mer sammanhängande ljudbild tillsammans med mina vägghögtalare.

Kim
Danmark
Thorsdalen
Norge
3/3/2023

Det var inte bara mer bas. Det fanns också mer djup i musiken.

Thorsdalen
Norge
Michael
Danmark
3/3/2023
Michael
Danmark

Rekommenderade produkter