Hopp til innhold
Lyngdorf
In-wall-högtalare

Lyngdorf D-500 Center

28 498:-st.
Okänd leveranstid
Stort och fint hifi-ljud och en nästan osynlig centerhögtalare inbyggd i väggen. En ny väg till den unika Lyngdorf-upplevelsen i hemmabion.

Läs mer:

Beskrivning

Lyngdorf D-500 Center – exklusiv in-wall-centerhögtalare i kompromisslös hifi-kvalitet för ambitiös hemmabio och gaming

 • Klart och dynamiskt hifi-ljud för filmeffekter, röster och instrument
 • Matchar övriga in-wall-högtalare i Lyngdorf D-serien
 • Otroligt smalt, slutet kabinett med integrerad backbox
 • Frontskyddet kan sprutmålas i önskad färg
 • Kan eftermonteras i befintlig vägg

Lyngdorf D-500 Center är en stark in-wall-centerhögtalare som är den perfekta partnern till de matchande D-500-högtalarna i frontkanalerna. Även i ett större vardagsrum kan D-500 Center ge dig övertygande filmljud i äkta hifi-kvalitet. Du får massor av dynamik och en kristallklar återgivning av effekter, röster och instrument, precis som från en bra traditionell centerhögtalare. Skillnaden är bara den att allt sitter i väggen så att din inredning är intakt.

Om du ska ha en hemmabio med inbyggnadsljud i toppkvalitet behöver du bara komplettera med de mindre vägg- och takhögtalare du behöver i form av D-5 och D-5 IC för sido-, bak- och takkanaler. Som pricken över i kan du lägga till någon av Lyngdorfs egna subbasar, där den galet starka BW-20 är mest optimal och kompletterar din ljudupplevelse med en helt ny känsla av djup och dynamik.

Enkel att montera med integrerad backbox

D-500 Center inkluderar en otroligt smal integrerad backbox, och på så sätt säkerställs de akustiska egenskaperna perfekt eftersom högtalaren är helt oberoende av väggens konstruktion eller den varierande volym som kan finnas till hands i en gipsvägg. Ytterligare en bonus är att D-500 Center utan problem kan monteras i efterhand i en redan befintlig vägg via smarta Dogleg-fästen.

Lyngdorf D-500 Center finns med svart finish och vitt frontskydd (frontskyddet kan sprutmålas).

Här hittar du tekniska ritningar.

Starka element och integrerad backbox

Lyngdorf D-500 Center har en bestyckning som utklassar många traditionella centerhögtalare. Det starka 7-tums bas-/mellanregistret har ett lätt och väldigt starkt membran i aluminium. I de lägsta frekvenserna får det hjälp av två passiva slavelement på 7 tum som får kabinettet att verka större än det egentligen är. Bidraget från de passiva elementen är givetvis noggrant optimerat, så du får äkta bas från denna supertunna in-wall-högtalare utan negativa sidoeffekter.

Lyngdorf har valt att konstruera D-500 Center med ett integrerat backbox-kabinett. På så sätt elimineras det okontrollerbara inflytandet från väggen som högtalaren monteras i. Det integrerade kabinettet innebär samtidigt att du utan problem kan montera D-500 Center i vilken vägg som helst utan att behöva fundera på någon eftermonterad backbox eller föreskrifter i brandförsäkringen.

D för diskret

Danska Lyngdorf Audio – och deras legendariska systerföretag Steinway Lyngdorf – har många års erfarenhet av att designa högkvalitativa hemmabiografer med surroundljud. Den unika RoomPerfect-rumskalibreringen justerar alla högtalare och bashögtalare perfekt efter varandra och anpassar ljudet för varje rum. Därmed har du mycket friare händer att inreda rummet som du vill ha det. Det är inte längre högtalarna som bestämmer.

Med sina nya inbyggnadsmodeller överför Lyngdorf Audio all sin expertis inom hemmabio och högtalare till användardefinierade installationshögtalare. Du kan välja mellan flera olika modeller för olika typer av installationer. Det kan vara allt från ett modernt vardagsrum med inbyggda högtalare vid sidan om TV:n, till den största hemmabion med storbildsskärm och högtalare i både väggar och tak.

D-modellerna är designade som installationshögtalare för diskret montering i väggen eller i taket. Alla modeller levereras också med sitt eget högtalarkabinett, vilket gör både planeringen och själva installationen mycket lättare eftersom alla kan monteras i efterhand. Här behöver du inte fundera över någon separat överdimensionerad backbox som kräver noggrant övervägande redan på planeringsstadiet när du bygger nytt eller ska renovera ditt hem. Det integrerade kabinettet säkerställer också att ljudet alltid är väldefinierat, konsekvent och mindre beroende av väggens konstruktion och tillgängligt utrymme bakom väggen.

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Klart och dynamiskt hifi-ljud för filmeffekter, röster och instrument
 • Matchar övriga in-wall-högtalare i Lyngdorf D-serien
 • Otroligt smalt, slutet kabinett med integrerad backbox
 • Kan eftermonteras i befintlig vägg
 • Frontskyddet kan sprutmålas i önskad färg

Begränsningar

 • Inte speciellt kompakta yttermått (bredd/höjd)

Tillbehör till Lyngdorf D-500 Center

TDAI-2170
Lyngdorf TDAI-2170
Integrerad förstärkare
33 998:- / System

Tekniska specifikationer

Impedans4 ohm
Frekvensomfång (-3 dB)50-22.000 Hz
Känslighet88 dB

Rekommenderade produkter