Hopp til innhold

Inbyggnad och utomhushögtalare

98 produkter
Visar 42 produkter utav 98

 

 

Inbyggnads- & utomhushögtalare

Högtalare för inbyggnad i vägg eller tak (Custom Install/CI) ger dig bra ljud utan fyrkantiga lådor och fula kablar i rummet. Inbyggnadshögtalare kan användas till bakgrundsmusik, surround och seriös audiofil hifi. Utomhushögtalare är byggda för att klara vind och fukt, så du kan använda dem under krävande väderförhållanden, och en bra utomhushögtalare kan bli din bästa vän till ljumma sommarkvällor på terrassen.

Bygg in ljudet i ditt hem med inbyggnadshögtalare

En inbyggnadshögtalare är som sänd från himlen för dig som letar efter bästa möjliga ljudkvalitet, men inte vill ha högtalare stående framme. Det är både en praktisk och stilren lösning, som ger ett exklusivt uttryck i ditt hem.

Högtalare som byggs in i vägg och/eller tak tar inte plats i rummet, men i gengäld ger de dig en fantastisk ljudupplevelse eftersom att de kan placeras så att ljudet fördelas jämnt över hela rummet oavsett hur stort eller litet det är.

Med inbyggda högtalare slipper du besvärlig montering med väggfäste, irriterande kablar som trasslar ihop sig och begränsningar generellt i inredningen. Infällda högtalare monteras så att de är i linje med väggarna eller taket, och därför varken kräver hyll- eller golvplats.

Beroende på hur ditt system ska byggas upp, kan du överväga om dina högtalare ska döljas helt eller om de ska fungera som en diskret del i inredningen. Du kan t.ex. gömma en bra subwoofer bakom några spalter i samma färg som väggen. Det ger både luft i inredningen och döljer subwooferen på finaste vis.

En förstärkare till systemet kan du ha stående framme på en hylla, men den kan också gömmas undan ovanpå ett skåp eller liknande, så att den är där utan att du riktigt behöver se den.

Takhögtalare är generellt väldigt diskreta eftersom du sällan tittar direkt upp i taket, därför lägger du heller inte riktigt märke till att den är där. En inbyggd högtalare till väggen kan också placeras i olika höjder, så att det både ser snyggt ut samtidigt som ljudet skickas ut i rummet på bästa möjliga vis.

Du bestämmer givetvis själv om du vill ha takhögtalare, vägghögtalare eller bägge delar, men vi rekommenderar alltid att du väljer utifrån det enskilda rummet så att får den optimala lösningen till just din situation. En takhögtalare kan vara supercool, men det är inte säkert att den ger dig det optimala ljudet - det beror på rummet.

Med ett genomtänkt system av inbyggnadshögtalare kan hela familjen styra musiken överallt i huset från mobil, surfplatta eller likande, och ni kan göra egna spellistor så att ni enkelt kan spela era favoriter när ni kommer hem och ska koppla av.

Behöver du hjälp med att få till ett genomtänkt system med inbyggnadshögtalare, är du alltid välkommen in i våra butiker där vi kan demonstrera de olika möjligheterna med egna ögon och öron. Våra kundtjänstmedarbetare sitter också redo vår onlibe-chate, som du hittar här på hemsidan.

Få bra musik på terrassen med utomhushögtalare

Om du gärna vill njuta av musik på din terrass på långa sommarkvällar, men samtidigt gärna vill bibehålla en bra relation till din granne, är utomhushögtalare lösningen för dig. Utomhushögtalare kan även användas i t.ex. garaget, på båten eller andra platser där en vanlig högtalare inte helt kan klara utmaningarna.

Utomhushögtalare övergår batteridrivna Bluetooth-högtalare med hästlängder, även om du "bara" väljer en modell från den billiga änden av prisskalan. Samtliga produkter på HiFi Klubben är noggrannt utvalda, så vi är säkra på att de lever upp till våra höga kvalitetsstandarder, vilket naturligtvis också inkluderar våra utomhushögtalare.

De smarta högtalarna monteras utomhus på din terrass, t.ex. under takkanten så att de är skyttade mot vind och väder. Genom att montera högtalarna precis där du ska njuta av musiken, slipper du att skruva max upp för volymen på anläggningen i vardagsrummet och därmed riskera att störa både grannar och andra i hushållet. Med utomhushögtalare på terrassen kan du spela dämpad musik, så att du verkligen kan njuta de ljusa sommarkvällarna utan att störa omgivningarna.

Kombinera enkelt och njut friheten

Du kan enkelt kombinera dina utomhushögtalare med din anläggning i vardagsrummet och kontrollera musik, volym etc. direkt från anläggningen.

Gör det ännu enklare för dig själv och kombinera dem med ett multiroom musiksystem, som ger dig möjlighet för trådlös användning via wifi. Med ett sådant system kan du styra musiken i hela huset, oavsett om du står vid grillen, sorterar tvätt eller leker med barnen i trädgården.

Överväg monteringen

Även om utomhushögtalare i sakens natur är framställda till att hänga utomhus, är det en god idé att förvara dem inomhus under hösten och vintern, då man normalt ändå inte sitter ute på terrassen och lyssnar på musik.

Just därfor är det en god idé att kolla hur högtalarna ska monteras, och välja en lösning som både är lätt att montera och nedmontera, så att du enkelt kan packa ner högtalarna under de våta och kalla månderna och snabbt montera dem igen när våren och sommaren närmar sig.

Kom in och få goda råd

Som alltid när du handlar på HiFi Klubben har du möjlighet att komma in i en av våra butiker och se urvalet, oavsett om du överväger en högtalare till utomhusbruk eller till inbyggnad inne i huset. Då kan du även prova de olika modellerna, och höra hur de låter och därmed få ett bra underlag för att välja den bästa lösningen till dina behov.

Vad är smart med en takhögtalare? Kan jag få en högtalare till inbyggnad i badrummet? Vilken utomhushögtalare kan spela upp min terrass? Oavsett vad du är osäker på, är vi alltid redo med goda råd och tips så att du får den allra bästa lösningen till ditt behov och din bostad.