Hopp til innhold
Lyngdorf
Hemmabioförförstärkare

Lyngdorf MP-40 2.1

129 998:-st.
Leveranstid 3-4 veckor
Unik HDMI 2.1-hemmabioprocessor för den avancerade hemmabion. Här är det nästan bara din fantasi som sätter gränsen för din lyssningsupplevelse.

Läs mer:

Beskrivning

Lyngdorf MP-40 2.1 – 12-kanals digital High End-hemmabioprocessor med de senaste HDMI 2.1-funktionerna, RoomPerfect-rumskorrektion och design i världsklass

 • Enastående digital ljudkvalitet i upp till 12 + 4 kanaler
 • HDMI 2.1 med 8K/60, 40 Gbit/s, HDCP 2.3, eARC, Dynamic Lip Sync, ALLM, VRR, HDR/HLG/Dolby Vision m.m.
 • Inbyggd RoomPerfect-rumskorrektion för optimal ljudkvalitet i alla lyssningsrum
 • Exklusiv och solid design i aluminium och glas
 • Balanserade XLR-anslutningar för valfria effektsteg

MP-40 2.1 är en 100 % digital 12-kanals High End-hemmabioförförstärkare/-processor som ger dig nästintill outsinliga möjligheter att använda dagens bästa ljud- och bildformat inkl. HDMI 2.1 och 8K till den yttersta gränsen. Här får du samma fantastiska ljudkvalitet som i den kompromisslösa MP-60, och om du inte behöver riktigt lika många anslutningar och utbyggnadsmöjligheter som i toppmodellen, så är MP-40 2.1 ett givet och mer ekonomiskt väl för en hemmabio i elitklassen.

Lyngdorfs unika RoomPerfect-system kan optimera ditt filmljud till en helt fantastisk kvalitetsnivå i alla typer av lyssningsrum. Och via eARC kan du överföra en komplett Dolby Atmos-signal från TV:n så att du får en komplett ljudupplevelse från dagens bästa högupplösta videostreamingtjänster. Trots de nästintill oändliga möjligheterna är MP-40 2.1 förbluffande intuitiv och användarvänlig både vid konfigurering och i den dagliga användningen.

MP-40 2.1 har inbyggd mediespelare med AirPlay, Spotify Connect, Roon och internetradio via en kabelbaserad nätverksförbindelse. Så den kan naturligtvis även spela musik i den fantastiskt detaljerade, dynamiska och kristallklara kvalitet som gjort Lyngdorf och RoomPerfect legendariska bland hifi-recensenter och musikälskare världen över.

HDMI 2.1-funktionalitet på i state-of-the-art-nivå

MP-40 2.1 har fullt stöd för de senaste surround-ljudformaten, som Dolby Atmos, DTS:X Pro och AURO-3D. Du får 5 x HDMI-ingångar och 2 x HDMI-utgångar med HDMI 2.1, inklusive eARC, Dynamic Lip-Sync och QMS (Quick Media Switching), samt de senaste formaten inom avkodning och post-processing.

MP-40 2.1 stödjer 40 Gbit/s FRL (Fixed Rate Link) och 18 Gbit/s TMDS (Transition Minimized Differential Signaling). Samt VRR (Variable Refresh Rate), Quick Frame Transport / Fast Vactive, ALLM (Auto Low Latency Mode) och HDR (High Dynamic Range), inkl. HDMI dynamic HDR, HDR10+ och Dolby Vision. Och via eARC kan du överföra en komplett Dolby Atmos-signal från TV:n så att du får en komplett ljudupplevelse från dagens bästa högupplösta videostreamingtjänster.

Oändliga möjligheter i surround

Med MP-40 2.1 kommer du att uppleva en helt enastående tredimensionell och dynamisk ljudupplevelse. 12 av de 16 utgångarna är dedikerade till den grundläggande konfigureringen i en avancerad hemmabio med höjdkanaler (7.1.4). De 4 resterande kan sedan fritt avsättas för ”extra” högtalare som t.ex. subbasar, surround wide eller Auro-högtalare. Dessa extra kanaler konstruerar processorn själv i sin avancerade inbyggda upmixer. I praktiken är det nästan bara källmaterialet som kan sätta gränser för din ljudupplevelse, oavsett om ditt system är baserat på Dolby Atmos, Auro-3D eller DTS:X.

MP-40 2.1 finns i svart aluminiumutförande. 

Perfekt integrering med avancerade kontrollsystem

Lyngdorf MP-40 2.1 har allt du kan önska dig när det gäller möjligheter för en riktigt avancerad hemmabio, inklusive IR-sensorer och 12 V trigger-anslutningar. Via RS232- och IP-styrning kan du integrera processorn med gängse styrsystem på marknaden, samtidigt som konfigurering och support kan ordnas via webbläsargränssnitt (PC/Mac).

RoomPerfect – en helt ren och ofärgad ljudupplevelse

RoomPerfect är Lyngdorfs unika och världsberömda state-of-the-art-system för aktiv, digital rumskorrektion. Ända sedan tekniken introducerades i Lyngdorfs egen stereoförstärkare TDA-2200 har RoomPerfect varit en erkänd mirakelkur för ljud och kan få varje högtalarsystem att leverera maximalt i alla lyssningsrum, utan att samtidigt ha en negativ inverkan på ljudet. Med MP-40 2.1 kan du nu uppleva det här fantastiska systemet i en fulländad surround-version!

RoomPerfect ger dig optimal ljudkvalitet från dina högtalare om du betalat dyra pengar för – inklusive en eller flera subbasar – utan att behöva göra om vardagsrummet till en ljudstudio. RoomPerfect är enkelt att använda och lyfter i ett svep hela din anläggning till en mycket högre nivå – och fungerar utan att du behöver koppla in någon dator!

Enkelt och användarvänligt

Genom en serie mätningar via mätmikrofonen som medföljer analyserar RoomPerfect ditt lyssningsrum och skapar en väldigt exakt digital korrektion som motverkar att resonans och företeelser färgar ljudet. Det betyder att det ljud du hör från högtalarna blir samma rena ljud som ligger inspelat – inte en variant som är förvrängd och färgad av ditt lyssningsrum.

RoomPerfect fungerar genom att eliminera de frekvensåtergivningar som resonans i rummet annars tillför ljudet. Bara det här ger dig en nästintill mirakulös förbättring av precisionen i ljudbilden. Du knappar in de fysiska avstånden mellan dina högtalare och den plats du föredrar att lyssna ifrån, och låter sedan MP-40 2.1 korrigera för de oundvikliga fas-skillnader som uppstår i ljudet. Det ger den sista finputsningen för en väldigt naturtrogen musikupplevelse.

Befria dina högtalare ur lyssningsrummets grepp

När mätningarna är slutförda kan du välja bland flera RoomPerfect-inställningar som optimerar ljudet i såväl ”sweet spot” som i andra lyssningspositioner. Och det går även att göra en övergripande inställning som ger en förbluffande förbättring av ljudet överallt i rummet. Så du kan utan problem ställa högtalarna ända in mot väggen och låta RoomPerfect sköta resten. Faktum är att den här placeringen är mest optimal eftersom den både ökar effektiviteten och ser till att inte skärpan i ljudets impulser går förlorad (”smearing”). Men så är bara fallet om du har RoomPerfect!

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Enastående digital ljudkvalitet i upp till 12 självständiga kanaler + 4 extra
 • HDMI 2.1 med 8K/60, 40 Gbit/s, HDCP 2.3, eARC, Dynamic Lip Sync, ALLM, VRR, HDR/HLG/Dolby Vision m.m.
 • Inbyggd RoomPerfect-rumskorrektion för optimal ljudkvalitet i alla lyssningsrum
 • Exklusiv och solid design i aluminium och glas
 • Den allra senaste digitala signalbehandlingen
 • Stödjer både Dolby Atmos, Auro-3D och DTS:X
 • Advanced Bass Management, inkl. RoomPerfect
 • Balanserade XLR-anslutningar för valfria effektsteg
 • Inbyggd mediespelare med Roon, Spotify Connect, AirPlay och internetradio
 • Konfigurering via webbläsare på PC, styrning via app och IR/RF-fjärrkontroll
 • Möjlighet för upp till 32 personliga voicings för justering av frekvensomfång
 • Säkerhetskopiering av alla inställningar via SD-kort eller USB

Begränsningar

 • ”Bara” 12 självständiga kanaler
 • Stödjer inte DTS:X Pro
 • En del alternativ har fler möjligheter till musikavspelning och musikstreaming
 • Inga analoga ljud- eller bildingångar
 • Ingen inbyggd videouppskalning
 • Inget hörlursuttag
 • Ingen inbyggd trådlös nätverksfunktion (wifi) eller Bluetooth
 • Tar en del plats tillsammans med tillhörande effektsteg
 • Kan inte uppgraderas med moduler eller AES/EBU-anslutning för digitala medieservrar

Tekniska specifikationer

RöststyrningNej
FjärrkontrollJa
TimerNej
RadiotypInternet radio
Audyssey AppNej
Bi-ampingNej
Zoner2
Automatisk av/påJa
TeknologierDolby Atmos, DTS x