Hopp til innhold
129 900:-st.

Produkten är inte längre tillgänglig i vald färg eller variant

Är det bästa fortfarande inte bra nog? Då ska du låta Lyngdorf och RoomPerfect ta din hemmabio till en nivå du inte ens vågat drömma om!

Läs mer:

Beskrivning

Lyngdorf MP-50 – kompromisslös digital High End-hemmabioprocessor med ljudkvalitet i state-of-the-art-klass, RoomPerfect-rumskorrektion och design i världsklass

 • Enastående digital ljudkvalitet i upp till 16 högtalare (12+4)
 • Inbyggd RoomPerfect-rumskorrektion för optimal ljudkvalitet i alla lyssningsrum
 • Exklusiv och solid design i aluminium och glas
 • Den allra senaste digitala signalbehandlingen
 • Balanserade XLR-anslutningar för valfria effektsteg
MP-50 är en kompromisslös 100 % digital High End-hemmabioförförstärkare/-processor för ljud i upp till 16 högtalare. Via Lyngdorfs fantastiska RoomPerfect-system kan du optimera ditt filmljud till en helt fantastisk kvalitetsnivå i alla typer av lyssningsrum och med alla typer av högtalarsystem.

Kombinationen av RoomPerfect och state-of-the-art-signalbehandling ger dig en helt enastående tredimensionell och dynamisk ljudupplevelse även i en grundläggande 5.1-uppställning. Och i ett större system med höjdkanaler (Dolby Atmos, Auro-3D eller DTS:X) är det bara källmaterial som kan begränsa din ljudupplevelse.

MP-50 har högkvalitativa balanserade XLR-anslutningar, så du kan matcha processorn med ett flertal av marknadens bästa separata effektsteg, oavsett om de kommer från Lyngdorf eller någon annan tillverkare, som till exempel NAD. Och MP-50 kan naturligtvis även spela musik i den fantastiskt detaljerade, dynamiska och kristallklara kvalitet som gjort Lyngdorf och RoomPerfect legendariska bland hifi-recensenter och musikälskare världen över!

Allting integrerat
MP-50 har allt du kan önska dig när det gäller möjligheter för en riktigt avancerad hemmabio, inklusive IR-sensorer och 12 V trigger-anslutningar. Via RS232- och IP-styrning kan du integrera processorn med gängse styrsystem på marknaden, samtidigt som konfigurering och support kan ordnas via webbläsargränssnitt (PC/Mac). DCI-kompatibel AES/EBU-anslutning för digitala medieservrar kan byggas in som extrautrustning.

MP-50 finns i svart aluminiumfinish.

RoomPerfect – en helt ren och ofärgad ljudupplevelse
RoomPerfect är Lyngdorfs unika och världsberömda state-of-the-art-system för aktiv, digital rumskorrektion. Ända sedan tekniken introducerades i Lyngdorfs egen stereoförstärkare TDA-2200 har RoomPerfect varit en erkänd mirakelkur för ljud och kan få varje högtalarsystem att leverera maximalt i alla lyssningsrum, utan att samtidigt ha en negativ inverkan på ljudet. Med MP-50 kan du nu uppleva det här fantastiska systemet i en fulländad surround-version!

RoomPerfect ger dig optimal ljudkvalitet från dina högtalare om du betalat dyra pengar för – inklusive en eller flera subbasar – utan att behöva göra om vardagsrummet till en ljudstudio. RoomPerfect är enkelt att använda och lyfter i ett svep hela din anläggning till en mycket högre nivå – och fungerar utan att du behöver koppla in någon dator!

Enkelt och användarvänligt
Genom en serie mätningar via mätmikrofonen som medföljer analyserar RoomPerfect ditt lyssningsrum och skapar en väldigt exakt digital korrektion som motverkar att resonans och företeelser färgar ljudet. Det betyder att det ljud du hör från högtalarna blir samma rena ljud som ligger inspelat – inte en variant som är förvrängd och färgad av ditt lyssningsrum.

RoomPerfect fungerar genom att eliminera de frekvensåtergivningar som resonans i rummet annars tillför ljudet. Bara det här ger dig en nästintill mirakulös förbättring av precisionen i ljudbilden. Du knappar in de fysiska avstånden mellan dina högtalare och den plats du föredrar att lyssna ifrån, och låter sedan MP-50 korrigera för de oundvikliga fas-skillnader som uppstår i ljudet. Det ger den sista finputsningen för en väldigt naturtrogen musikupplevelse.

Befria dina högtalare ur lyssningsrummets grepp
När mätningarna är slutförda kan du välja bland flera RoomPerfect-inställningar som optimerar ljudet i såväl "sweet spot" som i andra lyssningspositioner. Och det går även att göra en övergripande inställning som ger en förbluffande förbättring av ljudet överallt i rummet. Så du kan utan problem ställa högtalarna ända in mot väggen och låta RoomPerfect sköta resten. Faktum är att den här placeringen är mest optimal eftersom den både ökar effektiviteten och ser till att inte skärpan i ljudets impulser går förlorad ("smearing"). Men så är bara fallet om du har RoomPerfect!

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Enastående digital ljudkvalitet i upp till 16 högtalare (12+4)
 • Inbyggd RoomPerfect-rumskorrektion för optimal ljudkvalitet i alla lyssningsrum
 • Exklusiv och solid design i aluminium och glas
 • Den allra senaste digitala signalbehandlingen
 • Stödjer både Dolby Atmos, Auro-3D och DTS:X Advanced Bass Management, inkl. RoomPerfect
 • Två samtidiga HDMI-utgångar + HDBaseT-utgång där källa kan väljas individuellt
 • Alla videosignaler kan skalas upp till 4K/UHD-upplösning
 • Balanserade XLR-anslutningar för valfria effektsteg
 • Inbyggd mediespelare med Roon, Spotify Connect, AirPlay och internetradio
 • Styrning via app och IR/RF-fjärrkontroll
 • Möjlighet för upp till 32 personliga voicings
 • Säkerhetskopiering av alla inställningar via SD-kort eller USB
 • Kan uppgraderas med DCI-kompatibel AES/EBU-anslutning för digitala medieservrar (extrautrustning)
 • Kan uppgraderas till HDMI 2.1/eARC/18Gbps (uppgradering mot betalning, kommer under 2018)

Begränsningar

 • En del alternativ erbjuder mer flexibla uppgraderingsmöjligheter via insticksmoduler
 • En del alternativ har fler möjligheter till musikavspelning och musikstreaming
 • Inget hörlursuttag
 • Ingen inbyggd trådlös nätverksfunktion (wifi) eller Bluetooth
 • Tar en del plats tillsammans med tillhörande effektsteg

Tillbehör till Lyngdorf MP-50

Tekniska specifikationer

FärgSvart
FärgSvart
Vikt (kg)13
Höjd emballage (cm)31
Längd emballage (cm)60
Vikt emballage (kg)14
Bredd emballage (cm)60

Rekommenderade produkter

C54
Effektförstärkare för installation
77 998:- / St.
M28
Flerkanalig effektförstärkare
74 998:- / St.
C55
Effektförstärkare för installation
87 998:- / St.
C53
Effektförstärkare för installation
67 998:- / St.