Hopp til innhold
MoFi Electronics
Golvhögtalare (par)

MoFi Electronics SourcePoint 888

69 990:-par
Black Ash
Förväntad i lager den 5 juli 2024.
Unik golvhögtalare med koaxial-teknik, designad av legenden Andrew Jones. Se fram emot en resa in i hjärtat av musiken!

Läs mer:

Beskrivning

MoFi SourcePoint 888 – unik koaxial hifi-golvhögtalare

 • Suveränt detaljerat hifi-ljud med musikalitet och rymd
 • Övertygande råstyrka, även i stora rum
 • Fin ljudspridning för att vara en koaxial-högtalare
 • Bi-wiring-terminaler
 • Solitt och välstagat kabinett med äkta träfaner

MoFi SourcePoint 888 är den första golvhögtalaren från MoFi. Den är designad av legendaren Andrew Jones som är en av de mest framgångsrika högtalarkonstruktörerna på senare tid. SourcePoint 888 liknar vid första anblick en traditionell stor golvhögtalare men bakom den klassiska designen döljer sig ett otal avancerade och toppmoderna lösningar.

SourcePoint 888 använder koaxial-principen, där diskanten är placerad i mitten av det 8 tum stora bas/mellanregister-elementet. Här spelar bägge element från samma punkt, vilket ger möjlighet att skapa en suveränt sammanhängande ljudbild – om högtalaren dessutom är ordentligt designad. Med Andrew Jones vid rodret har utmaningarna naturligtvis hanterats med säker hand, och resultatet är enastående.

Till skillnad från de mer kompakta MoFi-modellerna är SourcePoint 888 bestyckad med två 8-tums baselement som uteslutande hanterar den djupaste basen under 130 Hz. Det ger en suverän råstyrka, men skonar samtidigt koaxial-elementet från de stora membranrörelser som oundvikligen ger förvrängning. Resultatet är en suveränt ren och transparent återgivning av röster och instrument.

Realism i fokus

Målet för Andrew Jones har varit att skapa en högtalare som återger musiken med största möjliga realism och musikalitet. Med rätt förstärkare kan SourcePoint 888 spela riktigt högt, men det som står i fokus är den autentiska upplevelsen. Här får du en verklig uppfattning av rummet med en exakt och naturlig placering av musikerna. I kombination med en enastående detaljrikedom får du alla möjligheter att fördjupa dig i din favoritmusik timme efter timme. Du kommer snabbt att inse att det finns en god anledning till att Andrew Jones har blivit en kultfigur bland världens alla audiofila musikälskare.

MoFi SourcePoint 888 finns i flera utföranden. Frontskydd i svart tyg medföljer.

Andrew Jones – en levande hifi-legend

Engelska Andrew Jones är en levande legend i hifi-världen genom sina enastående bidrag inom design och utveckling av högtalare med audiofila kvaliteter. Han har arbetat för flera kända högtalartillverkare, däribland KEF, TAD och ELAC, och hans förmåga att uppnå enastående ljudkvalitet i prisvänliga hifi-högtalare har gjort honom till en populär figur bland hifi-entusiaster över hela världen.

Med SourcePoint-högtalarna har Andrew Jones haft en rymlig budget att arbeta med, och han har kombinerat sin expertis inom design och ljudkvalitet med Mobile Fidelitys engagemang när det gäller att leverera en förstklassig lyssningsupplevelse. Här ligger fokus på att återge musik med en otrolig noggrannhet och upplevelse, som låter lyssnaren höra varje liten detalj i inspelningen. Precis som alla förnäma vinylutgåvor på state-of-the-art-nivå och andra kritikerrosade hifi-produkter från Mobile Fidelity.

Fint ljud i hela vardagsrummet

Koaxial-högtalare är normalt sett kända för att ha ett tämligen riktningsbestämt ljud som kräver att de är vinklade in mot lyssnaren för att uppnå bästa möjliga lyssningsupplevelse i sweet spot. MoFi har dock prioriterat en bredare spridning av ljudet genom att implementera särskilda designelement, däribland baselementets platta kantupphängning, som bidrar till att reducera ljudförsämrande diffraktion. SourcePoint 888 behöver inte vinklas in mot sweet spot och ger ett betydligt bredare lyssningsfönster än många gängse koaxial-högtalare. Här rekommenderas 15 grader in mot lyssningspositionen, alltså inte rakt fram som med till exempel DALI.

Den speciella frontbaffeln med markanta vinklar är också designad för att minimera diffraktion, och den har också en väsentlig del i förklaringen till det ovanligt exakta och holografiska ljudet från SourcePoint 888. Den ger samtidigt högtalaren en mycket mer spännande visuell identitet än en vanlig plan frontbaffel, och det är en extra bonus som absolut är väl värd att ta med. Om du ändå föredrar att använda högtalaren med tygfronten som medföljer så är designen även implementerad där.

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Suveränt detaljerat och naturligt hifi-ljud med musikalitet
 • Övertygande råstyrka, även i stora rum
 • Fin ljudspridning för att vara en koaxial-högtalare
 • Solitt och välstagat kabinett med äkta träfaner
 • Bi-wiring-terminaler
 • Specialdesignat frontskydd i svart tyg medföljer

Begränsningar

 • Förtjänar en högkvalitativ förstärkare för att komma till sin fulla rätt
 • Kräver en del utrymme

Tekniska specifikationer

Frekvensomfång (-6dB)32-30.000 Hz
Känslighet87 dB
Impedans6 ohm
Delningsfrekvens130/1600 Hz
Storlek diskant1,25"
Storlek mellanregister8"
Storlek bashögtalare8"
Woofer amount2