Hopp til innhold
Pro-Ject
Skivspelare

Pro-Ject RPM 3 Carbon

11 990:-st.
Svart högglans
Leveranstid 3-4 veckor
Fantastisk design, strålade ljud och flera möjligheter att uppgradera till ännu bättre ljud. En bra start på ambitiös hifi.

Läs mer:

Beskrivning

Pro-Ject RPM 3 Carbon – extremt häftig EISA-prisbelönt skivspelare med seriösa hifi-möjligheter

 • Häftig och originell design
 • Exklusiv 10-tums kolfiber/aluminium-tonarm för optimal spårning
 • Väldigt väl lämpad för MC-pickuper (köps separat)
 • Levereras körklar med Ortofon 2M Silver MM-pickup
 • Finns i flera snygga högglansutföranden
RPM 3 Carbon är en avancerad hifi-skivspelare i unik, futuristisk design. Ett fynd för dig som uppskattar både traditionen med analogt ljud och din egen heminredning. Till skillnad från den mindre RPM 1 Carbon får du här en exklusiv 10-tums tonarm som ger pickupen en mer optimal geometri vid avspelning och därmed bättre ljud.

Tekniken är enkel och väl beprövad och samtliga komponenter håller väldigt hög kvalitet. RPM 3 Carbon är remdriven och all användning sker manuellt. Summa summarum en seriös lösning som både utlovar lång hållbarhet, problemfri användning och fin ljudkvalitet för pengarna.

RPM 3 Carbon kammade hem det prestigefyllda EISA-priset som "Bästa produkt 2015–2016" i sin kategori. Det är ett betyg som bättre än den längsta recension berättar hur riktigt fantastiskt lyckad den här läckra och unika skivspelaren är!

Körklar i lyxklassen inklusive Ortofon Silver pickup
Skivspelaren är körklar med en exklusiv Ortofon 2M Silver Moving Magnet pickup. Detta är en specialmodell som är dessignad speciellt till Pro-Ject. Som namnet antyder, är spolarna av rent silver istället för koppar som vanligt, och det gör ljudet ännu mer dynamisk och detaljerat än standardversionen.

Om du vill gå steget längre passar den extra långa tonarmen perfekt till många av marknadens Moving Coil-pickuper (MC). En bra MC-pickup kan ge dig de extra detaljer och den öppnare ljudbild som utgör skillnaden mellan bra och riktigt enastående.

RPM 3 Carbon finns i flera eleganta högglansutföranden. Skivspelarlock (Cover it RPM 1/3) kan köpas separat.

GRATIS MONTERING: Om du köper en ny pickup på Hi-Fi Klubben monterar vi den gratis på din skivspelare. Mer information får du i din Hi-Fi Klubben-butik.

RPM 3 Carbon – seriös hifi-skivspelare i unik och läcker design
RPM 3 Carbon har tekniska lösningar på en riktigt seriös nivå, så ljudkvaliteten går hand i hand med den snygga designen. Exempelvis är motorn placerad helt isolerad på en egen plattform, så att inga vibrationer överförs till tonarm och skivtallrik.

På den exklusiva 10-tums S-tonarmen är armröret tillverkat i kolfiber, aluminium och resin som bakats ihop vid 100 atmosfärers tryck. Kolfiber har valts för materialets styvhet och respons, aluminium för ännu bättre dämpning. Motvikten är resonansdämpad med TPE (Thermo Plastic Elastomers), en lösning som ursprungligen utvecklades av danska Ortofon. Antiskating-funktionen är magnetisk för att undvika friktion.

MM-pickupen Ortofon 2M Silver som medföljer är av mycket hög kvalitet, men tonarmen gör att du även kan använda flera av de ännu bättre MC-pickuper som finns på marknaden om du vill ha ännu högre ljudkvalitet. Användandet av aluminium och det längre armröret ger tonarmen lite extra massa, vilket säkerställer att många MC-pickuper trivs som fisken i vattnet.

Tänk dock på att Low Output-pickuper av MC-typ kräver extra förstärkning av musiksignalen, som är väldigt svag. Därför ska din skivspelaringång eller pickup-förförstärkare i så fall vara förberedd för att kunna användas med de här pickuperna.

De invändiga kablarna är utförda i ultraren, silverpläterad koppar. Anslutningen av kablar sker via phono-kontakter med jordskruv, vilket gör att du har möjlighet att uppgradera den medföljande signalkabeln till en bättre variant. Eftersom ljudsignalen från pickupen är extremt svag och extra känslig för störningar och brum så finns det all anledning att skydda den på bästa möjliga vis. Det kan du göra med en bra kabel som tagits fram särskilt för det här ändamålet, till exempel någon från AudioQuest.

Väldigt enkel konstruktion
Observera att du måste flytta drivremmen manuellt för att skifta mellan 33 och 45 varv/min. Du ska också själv starta och stoppa uppspelningen. I gengäld kan du vara glad över att alla pengar som sparas in på automatik går direkt till ljudkvalitet och väldigt läcker design.

Hi-Fi Klubben kan leverera en rad andra produkter från Pro-Ject utöver de som visas på hemsidan. Kontakta din butik för mer information.

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Häftig och originell design
 • Exklusiv 10-tums kolfiber/aluminium-tonarm för optimal spårning
 • Väldigt väl lämpad för MC-pickuper (köps separat)
 • Enkel och solid konstruktion
 • Färdig att använda med pickup av hög kvalitet (Ortofon 2M Silver)*
 • Nålinsats (ev. uppgradering) till medföljande pickup kan köpas separat
 • Strömförsörjning och drivning är helt isolerat från chassiet
 • Finns i flera snygga högglansutföranden
 • Skivspelarlock finns som extra tillbehör

Begränsningar

 • Ingen sandwich-skivtallrik
 • Ingen inbyggd pickup-förförstärkare (RIAA)
 • Dammskydd/skivspelarlock måste köpas separat.
 • Ingen automatisk start/stop-funktion
 • Drivremmen måste flyttas manuellt för att skifta mellan 33 och 45 varv/min

Tillbehör till Pro-Ject RPM 3 Carbon

Tekniska specifikationer

AutomatiseringNej
DriftRemdrift
Hastighet33, 45
PickuptypMoving Magnet
PickupOrtofon 2M Silver
RIAA-förförstärkareNej
Effektiv tonarmslängd10"
Effektiv armmassa16 g