Hopp til innhold
Pro-Ject
Skivspelare

Pro-Ject X2

12 990:-st.

Produkten är inte längre tillgänglig i vald färg eller variant

Tung audiofil High End-skivspelare med snygg finish och toppkvalitet in i minsta detalj. En spelare som månar om din skivsamling.

Läs mer:

Beskrivning

Pro-Ject X2 – tung audiofil skivspelare med extra kvalitet in i minsta detalj

 • Exklusiv finish i lack eller äkta träfaner
 • Körklar med fabriksmonterad Pick it 2M Silver MM-pickup (Ortofon)
 • 9-tums tonarm i kolfiber/aluminium (passar även väldigt bra till audiofila MC-pickuper)
 • Skifte mellan 33/45 varv/min sker elektroniskt
 • Skivspelarlock och RCA-kabel medföljer

X2 är en exklusiv High End-skivspelare som kan leva upp till nivån även i väldigt seriösa hifi-anläggningar. Du får väldigt avancerade tekniska lösningar, och en läcker och stilren design gör X2 till en riktig pärla i ditt hem utan att den drar till sig all uppmärksamhet. Om du verkligen satsar på ditt vinylljud och även vill ha en lösning som ser bra ut så är X2 ett lysande val.

Jämfört med X1-modellen har både chassi och skivtallrik kraftigare dimensioner på X2. Tonarmen är också en längre och tyngre i 9-tumsversion som även ger en audiofil Moving Coil-pickup optimala förutsättningar. På så sätt är du redo om du vill gå upp i den helt kompromisslösa klassen vid ett senare tillfälle.

Plinten är lackerad med hela åtta lager lack för en extra djup och läcker finish. Du kan också välja en otroligt läcker version i äkta valnötsfaner. Komforten är även den i toppklass eftersom du här, till skillnad från många andra High End-skivspelare, 33 och 45 varv per minut skiftas via en elektronisk ”Speed Box,” så du slipper alltså flytta remmen för hand.

Klart för lyxljud direkt       

X2 levereras körklar med en fabriksmonterad exklusiv Pick it 2M Silver MM-pickup som legendariska Ortofon utvecklat och tillverkar särskilt åt Pro-Ject. Spolarna är lindade i rent silver istället för koppar som du annars ofta får – en påkostad lösning som ger ljudet ännu mer dynamik och detaljer. När nålen är utsliten kan du köpa en nålinsats separat – så spar du både pengar och besvär.

Andra motvikter finnas att köpa som extrautrustning och ett otal möjligheter till finjustering gör att du kan optimera X2 för de allra flesta pickuper på marknaden. Signalkabeln som medföljer håller väldigt hög kvalitet men kan bytas ut till en om du vill det.

X2 finns med lackerad finish i svart (högglans eller satinmatt), vitt, samt äkta valnötsfaner. Skivspelarlock, pickup och RCA-signalkabel medföljer.

GRATIS MONTERING: Om du köper en ny pickup på HiFi Klubben monterar vi den gratis på din skivspelare. Vi kan leverera en rad andra produkter från Pro-Ject utöver de som visas på hemsidan. Kontakta din butik för mer information.

Ingen resonans, tack

Plinten på X2 är tillverkad i tung och resonansdämpande MDF som ger övriga komponenter en orubbligt stabil bas. Den extremt svaga störningsnivån hos motorn är frikopplad från chassiet med en precisionsjusterad TPE-rem, och hastigheten styrs elektroniskt från en inbyggd DC/AC-generator som tillsammans med Speed Box-kontrollen matar motorn med suveränt ren och stabil ström.

Den extra tjocka skivtallriken i 30 mm akryl väger solida två kg och medverkar effektivt till att dämpa resonans och vibrationer samtidigt som den är fin att titta på. De kraftiga fötterna i aluminium och TPE-gummi isolerar mot vibrationer från underlaget och kan justeras i höjdled så att du utan problem får X2 perfekt i våg.

Tonarmen är en exklusiv och resonansdöd sandwich-konstruktion av kolfiber och aluminium där pickup-hus och armrör sitter ihop. Basen är tillverkad i aluminium för maximal stabilitet och du kan justera både azimut och lodrät spårningsvinkel så att nålen får helt perfekt kontakt med skivspåret. På den tunga plattformen får den här läckra armen verkligen möjlighet att utveckla hela sin potential oavsett vilken pickup du väljer att montera på den.

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Exklusiv finish i lack eller äkta träfaner
 • Extra tung och resonansdöd skivtallrik i akryl
 • Körklar med fabriksmonterad Pro-Ject Pick it 2M Silver MM-pickup (Ortofon)
 • 9-tums tonarm i kolfiber/aluminium (passar även väldigt bra till audiofila MC-pickuper)
 • Skifte mellan 33/45 varv/min sker elektroniskt
 • Justerbara TPE-dämpade aluminiumfötter
 • Skivspelarlock och RCA-kabel medföljer
 • Nål till medföljande pickup kan köpas separat
 • Handbyggd i Europa

Begränsningar

 • Ingen inbyggd RIAA-förstärkare

Reviews

Tillbehör till Pro-Ject X2

Tekniska specifikationer

AutomatiseringNej
DriftRemdrift
Hastighet33, 45
PickuptypMoving Magnet
Pickup2M Silver MM
RIAA-förförstärkareNej
Effektiv tonarmslängd9"
Effektiv armmassa13,5 g

Rekommenderade produkter