Hopp til innhold
Ortofon
MM-pickup

Ortofon 2M Black LVB 250

11 699:-st.
Förväntad i lager den 6 juli 2024.
EISA-belönad MM-pickup i High End-klass med suveränt läckert och detaljerat ljud, inte minst för akustisk musik. Nude Shibata-diamant på bor-nålrör.

Läs mer:

Beskrivning

Ortofon 2M Black LVB 250 – EISA-belönad High End-specialversion av 2M Black med helt suverän ljudkvalitet

 • Naken Shibata-diamant på bor-nålarm.
 • Ytterst väl lämpad för akustisk musik
 • Hög output (5 mV)
 • Passar vanliga tonarmar och pickuphus med standard SME-fattning
 • Nålinsatsen kan bytas separat

Ortofon 2M Black LVB 250 är en specialversion av den kritikerrosade MM-pickupen 2M Black, lanserad med anledning av att det var 250 år sedan Ludwig van Beethovens föddes. Du får alla kvaliteter från originalet, men här med en naken Shibata-slipad diamant monterad på ett nålrör av bor – en lösning hämtad direkt från den påkostade Cadenza Black MC-pickupen.

2M Black LVB 250 kammade hem det eftertraktade EISA-priset i klassen bästa pickup 2021–2022. En finare kvalitetsstämpel kan du nästan inte få.

Obs! 2M Black LVB 250 finns även i en lite lägre 2MR-version. Den passar bl.a. till en rad Rega-skivspelare där du annars skulle behöva montera en distansbricka (spacer) under tonarmen. Bortsett från formen och en lite lägre vikt på 2MR så är de två versionerna 100 % identiska, inklusive nålinsatsen.

Toppkvalitet in i minsta detalj

Utöver nålröret är upphängningen också uppgraderad med den nya gummiblandningen MWCNT som ger ännu bättre dämpning och förbättrar prestanda på flera fronter. 2M Black LVB 250 kan följa spåren med ett nåltryck på endast 1,5 gram, så du får också minimalt slitage på skivorna. Samtidigt förmår Shibata-nålen att läsa av även de finaste diskantmodulationerna i vinylen, så du får en helt enastående detaljrikedom och luftighet som gör inte minst akustisk musik till en oförglömlig upplevelse.

Med Ortofon 2M Black LVB 250 är du uppe i en kvalitetsklass som du normalt sett bara möter i Moving Coil-världen. Men här kan du njuta av alla läckerheter även på mer vanliga tonarmar, och nålinsatsen kan bytas ut separat, vilket är bra för plånboken i det långa loppet.

GRATIS MONTERING

HiFi Klubben hjälper dig gärna att hitta en pickup som passar perfekt till just din skivspelare. Om du köper en ny pickup på HiFi Klubben monterar vi den gratis på din skivspelare. Mer information får du i din HiFi Klubben-butik.

GRATIS MONTERING

HiFi Klubben hjälper dig gärna att hitta en pickup som passar perfekt till just din skivspelare. Om du köper en ny pickup på HiFi Klubben monterar vi den gratis på din skivspelare. Mer information får du i din HiFi Klubben-butik.

Vad gör en pickup bra?

Du kan läsa mer om Ortofons produkter och fördjupa dig i detaljerna på deras hemsida här. Få insikt i vad som definierar en bra pickup, och lär dig mer om teknologin och materialen bakom Ortofons produkter. Annars vet vi allt om Ortofon i våra butiker, där vi alltid är redo att hjälpa till.

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Naken Shibata-diamant på bor-nålarm.
 • MWCNT-gummiupphängning (Multi Wall Carbon Nano Tubes)
 • Väldigt väl lämpad för akustisk musik
 • Bra spårningsförmåga vid lågt nåltryck
 • Hög output (5 mV)
 • Passar vanliga tonarmar och pickuphus med standard SME-fattning
 • Nålinsatsen kan bytas separat*

Begränsningar

 • Förtjänar en bra RIAA-förstärkare
 • Vissa dyrare MC-pickuper kan leverera ännu bättre upplösning och dynamik

Reviews

Tillbehör till Ortofon 2M Black LVB 250

X2
Pro-Ject X2
Skivspelare
12 990:- / St.
X1
Pro-Ject X1
Skivspelare
8 490:- / St.

Tekniska specifikationer

PickuptypMoving Magnet
Komplians22 µm/mN
StiftNude Shibata
Utspänning (mV)5
Kanalseparation vid 15 kHz15 dB
Kanalseparation vid 1 kHz27 dB
Spårning80 μm
Rekommenderat nåltryck1,5 g
Rekommenderad belastningsimpedans47 kOhm
Frekvensomfång vid -3 dB20-20000 Hz

Rekommenderade produkter