Hopp til innhold
Pro-Ject
Skivspelare

Pro-Ject Xtension 9 Evolution

35 490:-st.
Olivträ högglans

Produkten är inte längre tillgänglig i vald färg eller variant

Denna audiofila supermodell kommer att förverkliga dina vildaste hifi-fantasier. Lösningen för dig som verkligen älskar din vinylsamling.

Läs mer:

Beskrivning

Pro-Ject Xtension 9 Evolution – tung och audiofil skivspelare i exklusiv högglansdesign

 • Exklusiv högglanslackerad finish
 • Extra tung, resonansdämpad skivtallrik i sandwichkonstruktion
 • Exklusiv Evolution-tonarm i kolfiber
 • Skifte mellan 33/45 rpm sker elektroniskt
 • Skivklämma i mässing och skivspelarlock medföljer

Xtension 9 Evolution är en 16 kilo tung, exklusiv och audiofil skivspelare som kommer att förverkliga dina vildaste hifi-fantasier. Här får du ett pärlband av de mest avancerade tekniska lösningarna Pro-Ject kan uppbåda, men i en traditionell, relativt slimmad design, som är lätt passa in i varje bra hifi-anläggning.

Kolfibertonarmen är en speciell High End Evolution-utgåva av den du hittar på de underliggande Pro-Ject-modellerna. Pickuphus och arm är utförda i ett stycke och det koniska armröret motverkar stående vågor. På den orubbliga plattformen får den här läckra armen verkligen alla möjligheter att utveckla hela sin potential.

Ingen resonans, tack

Sockeln på Xtension 9 Evolution är tillverkad i tung, resonansdämpande MDF och den väl tilltagna skivtallriken väger hela 5,4 kilo, vilket tar totalvikten till massiva 16 kilo. Skivklämman i mässing bidrar också till både vikt och resonansdämpning, och har designats för att utgöra en sandwich med skivtallriken utan någon lös skivmatta.

Komforten är även den i toppklass eftersom du här, till skillnad från många andra High End-skivspelare, skiftar mellan 33 och 45 varv per minut elektroniskt och alltså slipper flytta remmen med fingrarna. Du slipper också lägga tid och pengar på ett separat skivspelarlock eftersom du får ett särdeles elegant lock på köpet.

Välj själv pickup

Xtension 9 Evolution levereras utan pickup, så du kan själv välja just den MC- eller MM-modell som passar din smak och plånbok. Med hela fyra medföljande motvikter och ett otal möjligheter till finjustering kan du optimera Xtension 9 Evolution för de allra flesta pickuper på marknaden. Signalkabeln som medföljer håller väldigt hög klass men kan bytas ut till en ännu bättre om du vill det.

Xtension 9 Evolution finns med elegant högglansfinish i svart, rött, vitt, mahogny eller olivträ. Skivspelarlock medföljer.

GRATIS MONTERING: Om du köper en ny pickup på Hi-Fi Klubben monterer vi den gratis på din skivspelare. Mer info får du i din Hi-Fi Klubben-butik.

Hi-Fi Klubben kan leverera en rad andra produkter från Pro-Ject utöver de som visas på hemsidan. Kontakta din butik för mer information.

Avancerade lösningar hela vägen

Nyckelorden för Xtension 9 Evolution är vikt, resonansdämpning och exklusiv finish. Bara skivtallriken är ett kapitel för sig. Istället för en massiv aluminiumtallrik har en stor del av undersidan fyllts med resonansdämpande TPE (Thermo Plastic Elastomers).

Det som vid första anblicken liknar en skivmatta är i själva verket återanvända vinylskivor som limmats och bakats fast på tallrikens ovansida och därefter balanserats för hårfina toleranser. Eftersom denna vinyl har precis samma egenskaper som plattan som spelas får du ett underlag som resonansmässigt är helt optimalt. Den tunga medföljande skivklämman i mässing säkerställer optimal kontakt mellan skiva och underlag.*

Kontaktpunkterna i det inverterade centrumlagret (kula/kontaktyta) är utförda i ett ultrahårt keramiskt material. Centrumlagret är magnetiskt upphängt för att uppnå precis den belastning som ger bästa möjliga ljudmässiga resultat, och metallblocket i centrum optimerar tyngdpunkten och dämpar samtidigt centrumlagret. Motvikten är dämpad med specialmaterialet Sorbothane, och de höjdjusterbara aluminiumfötterna som hjälper till att frikoppla skivspelaren från underlaget är dämpade med TPE och magnetiskt upphängda precis som skivtallriken.

* Pro-Ject rekommenderar att Xtension 9 Evolution används utan skivmatta.

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Exklusiv högglanslackerad finish
 • Extra tung, resonansdämpad skivtallrik i sandwichkonstruktion
 • Skivklämma i mässing medföljer
 • Keramiskt, magnetiskt upphängt centrumlager
 • Exklusiv Evolution-tonarm i kolfiber
 • Skifte mellan 33/45 rpm sker elektroniskt
 • Fyra olika motvikter medföljer
 • Justerbara, TPE-dämpade och magnetiskt upphängda aluminiumfötter
 • Skivspelarlock medföljer

Begränsningar

 • Inget separat hus för motorn
 • Ingen inbyggd skivspelarförstärkare (RIAA-steg)
 • Pickup köps separat

Tillbehör till Pro-Ject Xtension 9 Evolution

Tekniska specifikationer

AutomatiseringNej
DriftRemdrift
Hastighet33, 45
Pickup-
RIAA-förförstärkareNej
Effektiv tonarmslängd9"
Effektiv armmassa6,5 g
Skivtallrikens vikt (kg)5,4 kg

Rekommenderade produkter