Hopp til innhold
4 090:-st.
Förr 5 490:-Spara 1 400:-
Svart
Förväntad i lager den 29 juni 2024.
  -
Sonos Move 2 fixar allt: Batteridrift, Bluetooth, streaming, röststyrning, multiroom, wifi, utomhus, inomhus. Lyssna på all världens musik överallt.

Läs mer:

Beskrivning

Sonos Move 2 – elegant och fuktbeständig smarthögtalare med Bluetooth och batteri för trådlös musik inomhus och utomhus

 • Kompakt, solid och fuktsäker design (IP56)
 • Inbyggt batteri för smidig trådlös musik inne och ute i upp till 24 timmar
 • Automatisk Trueplay-rumskorrektion för optimalt ljud var den än placeras
 • Spelar perfekt tillsammans med andra trådlösa Sonos-högtalare överallt i ditt hem (multiroom)
 • Trådlös musik både via Bluetooth, AirPlay 2 och wifi

Sonos Move 2 är en otroligt mångsidig smarthögtalare som ger dig bra ljud till din streamade musik oavsett var du befinner dig. Med fuktbeständig design, full styrning via smartphone/surfplatta, Bluetooth, batteri, AirPlay 2 och röststyrning har du de senaste och häftigaste möjligheterna att njuta av dina favoritlåtar var du vill och när du vill.

Ljudet är mycket mer fylligt än i de mindre batteridrivna Sonos-högtalarna, och med automatisk Trueplay justeras klangen från högtalaren optimalt utifrån förhållandena helt utan att du behöver tänka på det. Du kan ställa den på ett bord ute på terrassen, på en filt på stranden eller längst in i ett hörn i badrummet – Trueplay ordnar ljudet åt dig. 

Du får massor av läckra Sonos-möjligheter, inklusive full kontroll via app (iOS/Android) och marknadens största urval av inbyggda streamingtjänster, som Spotify, TIDAL, Deezer, Napster m.fl.

Jämfört med den ursprungliga Sonos Move har den nya generationen uppgraderats med en extra diskanthögtalare och ett nytt batteri som ger dig upp till 24 timmars speltid – mer än dubbelt så mycket som originalutgåvan. Standby-förbrukningen har samtidigt minskats med 30 %, och när batteriet väl gjort sitt så kan du själv byta ut det hemma med vanliga verktyg. Det är bra för både miljön och din elräkning.

Bättre ljud med tvåvägs högtalarsystem och två diskanter

Sonos Move 2 är utrustad med ett tvåvägs högtalarsystem med bas/mellanregister och hela två separata diskanter för de högsta tonerna (höger/vänster kanal). Samtidigt är Move 2 betydligt större än de mindre batterimodellerna från Sonos, och därför får du ett fylligare och mer detaljerat ljud. Sonos Move 2 är inte en hifi-högtalare för kritisk lyssning, men den spelar överraskande bra med tanke på sin kompakta storlek.

Sonos Move 2 är ett perfekt komplement till ditt Sonos-system – eller ett perfekt första steg mot den unika Sonos-upplevelsen, som ger dig all världens trådlösa musik i alla rum i ditt hem. Och det med total kontroll via din telefon.

Enkel att använda och redo för multiroom

Du har helt fria händer att lyssna på musik trådlöst oavsett om du befinner dig ute eller hemma. Sonos Move 2 har nämligen både wifi och Bluetooth och kan automatiskt skifta mellan dem beroende på vad du behöver för tillfället. Där hemma kan du till och med spela trådlöst från telefonen via Bluetooth (exempelvis ljud från YouTube) och skicka musiken till andra trådlösa Sonos-högtalare via ditt wifi. Innan Sonos Move kan växla till Bluetooth-läge och parkopplas med dina Bluetooth-enheter måste den konfigureras med Sonos-appen på WiFi.

Vi touchknappar på ovansidan kan du pausa musiken, hoppa över en låt eller skruva upp när du inte har telefonen på dig. Du kan också upprätta en trådlös förbindelse mellan Sonos Move 2 och andra Sonos-högtalare i huset (multiroom). Fyll olika rum med olika låtar, eller gruppera dem för att få ljud överallt på ett ögonblick.

Sonos Move 2 finns i flera färger. Trådlös laddningsbas medföljer. Väggfäste, golvstativ och USB C-adapter för Line in/Ethernet finns som extra tillbehör.

Obs! En riktig hifi-lösning med en smart förstärkare och två separata hifi-högtalare ger dig en ljudkvalitet som små trådlösa smarthögtalare aldrig kommer i närheten av. Ofta kan du också koppla in ditt TV-ljud och slippa köpa en separat soundbar. Kom förbi butiken och upplev äkta hifi – det går att ordna både smart och billigt!

Sonos – originalsystemet inom trådlösa multiroom-musiksystem

Det var med Sonos det hela började – ett komplett multiroom-musiksystem för hela familjen och hela ditt hem. Alla lär sig snabbt att använda det och nästan alla musik-streamingtjänster är fullt integrerade. Sonos är marknadens i särklass mest sålda och beprövade streamingsystem.

Sonos uppdateras kontinuerligt med nya funktioner. Uppdateringarna hämtas till ditt Sonos-system automatiskt via internet och på så sätt får du hela tiden en allt bättre Sonos-upplevelse – helt automatiskt!*

TV-ljud i surround på ett enkelt sätt

Om du älskar bra ljud till film och TV men helst slipper anläggning och kablar så har Sonos en lösning för dig också. Du kan nämligen lägga till två trådlösa Sonos-högtalare som bakre surround-kanaler till din Sonos-soundbar. Sedan har du ett 5-kanals surroundsystem som tar din filmupplevelse till nästa nivå. Om du dessutom vill ha ännu mer och bättre bas kan du bygga ut med en trådlös Sonos-subbas.

Även om det inte är en komplett, äkta surround-hemmabio så får du fortfarande ett filmljud som gör dagens fina bildkvalitet rättvisa – och det helt utan den konfiguration och de långa kablar du får med en traditionell lösning. Och du kan naturligtvis reglera ljudstyrkan via TV:ns egen fjärrkontroll. Så enkelt och elegant går det alltså att lösa.

Sonos app – smidig streaming av all världens musik

Tack vare den kostnadsfria Sonos-appen för Apple iOS/Android kan du hålla all världens musik i din hand. Det gäller både den musik du har på PC/Mac eller en nätverkshårddisk samt internetradio och streamingtjänster som t.ex. TIDAL, Spotify, Apple Music och Deezer.

Särskilt appen till surfplattan är i en klass för sig, för här får du en stor och kristallklar färgskärm som verkligen gör det till en sann njutning att navigera bland alla funktioner och skivomslag. Alternativt kan du välja att styra alltsammans från datorn.

Oavsett om du väljer den ena eller andra lösningen får du ett läckert och överskådligt gränssnitt som gör att du lekande lätt kan spela musik i hela huset. Enheterna kommunicerar nämligen fritt inbördes, så alla i familjen kan använda sin egen app i olika rum – samtidigt!

Streama musik direkt från din smartphone eller surfplatta

Om du föredrar att ha musiken med på din smartphone i fickan så kommer Sonos till nytta även där. När du är uppkopplad mot ditt trådlösa nätverk behöver du bara öppna Sonos-appen, välja ”Mitt Sonos” och spela musik från ditt bärbara musikbibliotek. Din smartphone eller surfplatta är också ett smart ställe att ha musik som du av en eller annan anledning inte har tillgång till via streamingtjänsterna. På en del Sonos-högtalare får du även Bluetooth så att du kan spela musik trådlöst var som helst utan att behöva ha ett wifi-nätverk till hands.

Massor av möjligheter för kräsna öron

Med Sonos kan du streama ljud i full CD-kvalitet, och det kan du utnyttja för att bygga upp en riktig hifi-lösning. Antingen genom att streama från en Lossless-musiktjänst som till exempel TIDAL HiFi eller från din egen musiksamling på en dator eller nätverkshårddisk.

Faktum är att en trådlös Sonos-förstärkare är en komplett musikanläggning som på egen hand kan driva ett par bra hifi-högtalare, och redan här är du uppe i nästa kvalitetsklass jämfört med en separat trådlös högtalare. Den ultimata konfigurationen är dock att ansluta en trådlös Sonos-musikstreamer till en separat anläggning i full storlek. Då får du en stor hifi-upplevelse samtidigt som du har alla trådlösa möjligheter som du smidigt och enkelt hanterar via systemets app.

Multiroom – trådlös musik smidigt i hela ditt hem

Sonos kan skicka musik till varje hörn av ditt hem trådlöst. Vardagsrum, kök, sovrum, kontor, barnrum, badrum – Sonos har en musikspelare eller trådlös högtalare för varje behov. Konfigurationen av Sonos ordnas på ett ögonblick och om du inte bygger in något i väggen kan du ta med dig hela rasket om du en dag ska flytta.

För att komma igång behöver du bara din smartphone/surfplatta/PC och en enda trådlös Sonos-högtalare. Vill du ha trådlös musik i ytterligare ett rum behöver du bara ställa upp en ny trådlös högtalare, de enkla anvisningarna på skärmen och vänta ett ögonblick, sedan är allt klart att användas.

Trueplay – optimerat ljud oavsett placering

Trueplay är en smart funktion som via din telefon/surfplatta och en serie testtoner kan optimera ljudet från flera av Sonos egna högtalare, både fristående, i kombination med en Sonos-subbas eller i en Sonos-baserad surrounduppsättning. Du placerar bara högtalaren eller högtalarna där du vill ha dem och följer därefter guiden i appen.

När du har gjort en handfull mätningar med testtonen kan Sonos automatiskt justera klangbalansen så att du får bästa möjliga ljud i största möjliga lyssningsområde utan att du själv behöver gå in och experimentera med tonkontrollerna. På en del Sonos-högtalare fungerar Trueplay helt automatiskt utan att du behöver ta upp telefonen ur fickan. Du kan alltså helt fokusera på att njuta av det fina ljudet.

Perfekt för inbyggnadslösningar

Om du planerar att ha ljud i hela huset i samband med att du bygger nytt eller bygger om så får du ett otal möjligheter med Sonos. Då kan du t.ex. installera inbyggnadshögtalare i så många rum du vill och dra högtalarkablarna i väggen till ett centralt skåp där du samlar all teknik, eller till kontoret. Här placerar du en gång för alla de Sonos-spelare och eventuella effektförstärkare som behövs, sedan har du en osynlig lösning för ljud i hela huset, med full fjärrstyrning och i den kvalitet du vill ha i de olika rummen.

Sonos har egna inbyggnadshögtalare för både vägg och tak, samt högtalare för utomhusbruk, till exempel på terrassen. Men du kan också använda andra modeller från det enorma utbud av inbyggnadshögtalare som finns från DALI och B&W. Allt det här kan HiFi Klubben hjälpa dig med.

* Streamingtjänster och funktioner som stöds av Sonos utvecklas och uppdateras konstant. Gå eventuellt in på Sonos egen hemsida för aktuell status.

Obs: En del äldre Sonos-produkter – till exempel CONNECT (Gen 1), CONNECT:AMP (Gen 1) och PLAY:5 (Gen 1) stöds inte av den nya Sonos S2-appen och uppdateras inte med de senaste funktionerna. Om du vill använda dem i ditt Sonos-system – på egen hand eller tillsammans med nyare Sonos-produkter – så måste du använda den ursprungliga Sonos S1-appen. Fråga i din HiFi Klubben-butik eller gå in på sonos.com för mer information.

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Kompakt, solid och fuktsäker design (IP56)
 • Inbyggt 24-timmars batteri för smidig trådlös musik både inne och ute i upp till ett dygn
 • Automatisk Trueplay-rumskorrektion för optimalt ljud var den än placeras
 • Spelar perfekt tillsammans med andra trådlösa Sonos-högtalare överallt i ditt hem
 • Röststyrning via inbyggd mikrofon (Amazon Alexa)
 • Trådlös musik via både Bluetooth, AirPlay 2 och wifi (inkl. multiroom)
 • Trådlös styrning via telefon, surfplatta eller PC/Mac
 • Touchknappar på ovansidan för avspelning, ljudstyrka, mikrofon och Bluetooth
 • Ergonomiskt bärhandtag
 • Fullständig trådlös integrering med Sonos-systemet, inkl. internetradio och streamingtjänster (TIDAL, Spotify, Deezer, Napster och många fler)*
 • Två stycken kan användas för höger/vänster stereokanal
 • Trådlös laddningsbas medföljer
 • USB C-adapter för Line in/Ethernet finns som extra tillbehör

Begränsningar

 • Inget hörlursuttag
 • Inga tryckknappar för egna förval
 • Ingen avspelning från USB-media
 • USB-laddare är extra tillbehör
 • Äkta hifi kräver fortfarande en bra förstärkare och två separata högtalare

Videos om Sonos Move 2

Tekniska specifikationer

VattentätJa
IP RatingIP56

Recensioner


4.6
28 recensioner
5
20
4
6
3
2
2
0
1
0