Hopp til innhold
Soundbar

Sennheiser AMBEO Soundbar Plus

13 117:-st.
 Produkten finns på HiFi Klubben Webshop SE
Avancerad soundbar med snygg Dolby Atmos surround-känsla i upp till 7.1.4 kanaler. Exklusiv TV-lösning och bra ljud för trådlös musik i stereo.

Läs mer:

Beskrivning

Sennheiser AMBEO Soundbar Plus – exklusiv TV-soundbar med övertygande Dolby Atmos-surroundkänsla och bra råstyrka

 • Imponerade bas och råstyrka för att vara en soundbar, även utan subbas
 • Övertygande Dolby Atmos surround-känsla i 7.1.4 kanaler utan extra högtalare
 • Trådlös musikstreaming med Chromecast, AirPlay 2, Spotify Connect och TIDAL Connect
 • Ljudstyrkan kan regleras med din TV:s fjärrkontroll via HDMI
 • Exklusiv finish

Sennheiser AMBEO Soundbar Plus är en exklusiv och avancerad TV-soundbar som spelar högre, djupare och med bättre surround-känsla än de flesta andra soundbar-högtalare på marknaden. Den kan återge Dolby Atmos-filmljud i upp till 7.1.4 kanaler, och hela 9 inbyggda högtalarelement, massiva inbyggda förstärkare och en ultra-avancerad processor samverkar för att ge dig en helt unik ljudupplevelse för både film och musik.

Installationen ordnar du enkelt via den dedikerade Smart Control-appen och de inbyggda kalibreringsmikrofonerna, sedan har du bäddat för den unika AMBEO-upplevelsen: övertygande 3D-ljud som i en riktig hemmabio, förbluffande djup och fyllig bas, samt en grundläggande ljudkvalitet som även gör musiklyssning i stereo till ett sant nöje.

Sennheiser AMBEO Soundbar Plus är designad för att matcha TV-apparater från 55 tum och uppåt. Om du klarar dig utan den våldsamma råstyrkan hos den största modellen av AMBEO soundbar, så får du här en lösning som är betydligt mer kompakt, elegant och prisvänlig. Behöver du trots detta ännu mer botten och fysiskt tryck i ljudet så kan du komplettera med Sennheisers egen trådlösa subbas, AMBEO Sub.

Klarar både surround, TV-ljud och trådlös musikstreaming

AMBEO Soundbar Plus stödjer nästintill alla tänkbara ljudformat, inklusive Dolby Atmos och DTS:X som också ger dig en höjdkänsla i ljudbilden. Med hjälp av appen kan du anpassa ljudet och rumskänslan efter din egen smak, och via HDMI-CEC sköter du på/av och ljudstyrka från din TV:s fjärrkontroll, så den dagliga användningen flyter på precis som vanligt. Allt sker automatiskt.

Med Chromecast, AirPlay 2, Spotify Connect och TIDAL Connect inbyggt kan du streama all världens musik med total kontroll inom räckhåll via telefonen. På så sätt kan du också njuta av det suveräna ljudet från AMBEO Soundbar Plus när du tar en paus från TV:n.

AMBEO Soundbar Plus finns i svart finish. Subbas och väggfäste finns som extrautrustning.

AMBEO Soundbar Plus – suverän 3D-ljudupplevelse från en soundbar

Med AMBEO har Sennheiser utvecklat ett komplett system för virtuellt 3D-surroundljud som är mer avancerat och imponerande än något annat du tidigare upplevt. Det här är ett system som omfattar dedikerad ljudupptagningsutrustning, smart headset, soundbar m.m., och som kan ge en helt unik rumskänsla, även i stereo.

Via en otroligt stark processor och ett flertal potenta element – inklusive dedikerade uppåtriktade höjdhögtalare – kan AMBEO Soundbar Plus utnyttja reflektionerna från dina väggar och ditt tak för att skapa en surround-ljudbild med bak- och höjdkanaler. Och till skillnad från enklare produkter så blir resultatet faktiskt övertygande här. AMBEO Soundbar Plus tar dig imponerande nära ljudet från en riktig Dolby Atmos-hemmabio utan du samtidigt måste dra in både receiver, högtalare och tillhörande kablar i vardagsrummet.

Optimal anpassning till ditt rum och din smak

AMBEO Soundbar Plus är bestyckad med fyra inbyggda kalibreringsmikrofoner som används för att mäta upp ditt lyssningsrum. När du har placerat soundbar-högtalaren vid din TV kan systemet på några få minuter mäta reflektioner från väggar och tak och optimera ljudet för ditt rum. Det här är en av anledningarna till att AMBEO Soundbar Plus levererar ett mycket mer övertygande surroundljud än de flesta andra soundbar-högtalare.

Via den dedikerade Sennheiser Smart Control-appen kan du anpassa AMBEO-ljudet efter eget tycke och smak. Du kan välja graden av rumskänsla – immersion – och välja mellan olika inställningar för musik, tal, film m.m. Förmågan att även spela musik i bra kvalitet är ytterligare en aspekt som skiljer AMBEO Soundbar Plus från de flesta andra soundbar-högtalare. Du bestämmer själv om du vill ha renodlad stereo eller om AMBEO ska ge dig en ljudbild med större djup och bredd – utan att placeringen av röster och instrument går åt pipan i samma veva.

9 inbyggda högtalare och möjlighet att ansluta trådlös subbas

AMBEO Soundbar Plus rymmer hela 9 inbyggda element i äkta hifi-kvalitet, vilket ger en imponerande ljudkvalitet för att vara en TV-soundbar. De två dedikerade long-throw-baselementen på 4 tum kan återge bas ända ned till 37 Hz, vilket är lika djupt som många traditionella golvhögtalare kan gå. För de höga frekvenserna får du nio förnäma fullregisterelement med membran i aluminium, fördelade med tre på fronten, två uppåtriktade och två riktade åt sidorna.

Du behöver bara fundera på en separat subbas om du vill känna ett rejält fysiskt tryck när bastrummor och filmexplosioner drar igång. Det givna valet här är Sennheisers egen matchande AMBEO Sub som kan kopplas in trådlöst till soundbar-högtalaren.

Trådlös musik med Chromecast, AirPlay 2, Spotify Connect, TIDAL Connect och Bluetooth

AirPlay 2 och Chromecast built-in är smarta sätt att streama ljud och musik till anläggningen från din telefon, surfplatta eller dator. De flesta media-appar (inkl. videotjänster, YouTube, TuneIn Radio m.fl.) stödjer funktionen, så allt du behöver göra är att trycka på en ikon – så strömmar ljudet ut i rummet. Med Spotify Connect och TIDAL Connect inbyggt kan du också väldigt enkelt streama musik trådlöst direkt från den app du redan är bekant med.

Eftersom det är själva anläggningen som spelar musiken drar du inte extra på batteriet i din telefon, och du kan använda samma telefon till att reglera både musikval och ljudstyrka oavsett var i huset du befinner dig. Du kan också välja att strömma musik direkt från din telefon m.m. via Bluetooth, vilket du kanske redan provat på med en trådlös Bluetooth-högtalare. Det är otroligt enkelt och kräver inget wifi-nätverk. Dock drar den här tekniken en del ström från batteriet i din telefon.

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Passar till TV-apparater från 55 tum och uppåt
 • Stödjer nästan alla surround-ljudformat, inkl. Dolby Atmos och DTS:X
 • Övertygande surround-känsla i 7.1.4 kanaler utan extra högtalare
 • Imponerade djupbas och råstyrka för att vara en soundbar, även utan subbas
 • Trådlös musikstreaming med Chromecast, AirPlay 2, Spotify Connect och TIDAL Connect
 • Startas och stängs automatiskt tillsammans med din TV
 • Ljudstyrkan kan regleras med din TV:s fjärrkontroll via HDMI-CEC
 • Röststyrning via Amazon Alexa (inbyggd) / Google-assistenten (kräver separat smarthögtalare)
 • Anslutning för subbas, eventuellt trådlös
 • Dedikerad Sennheiser Smart Control-app
 • ECO mode för lägre strömförbrukning i standby
 • Exklusiv finish

Begränsningar

 • Ingen multiroom-funktion
 • Väggfäste är extra tillbehör
 • Ett äkta flerkanaligt hemmabiosystem med separata högtalare ger fortfarande bättre ljudkvalitet och mer råstyrka

Tekniska specifikationer

Möjlighet för röststyrningVia extern smart högtalare - Amazon Alexa, Google Assistant
3D-ljudDTS:X, Dolby Atmos
LjudformatDolby Atmos, Dolby TrueHD, Dolby Digital Plus, Dolby Digital
Bluetooth versionJa x (5)
Night SoundJa
Antal högtalare7
BaslådaNej
BakhögtalareNej
Kan styras med appJa