HiFi Klubben

Gå till innehåll
Fyndmarknad

Gör ett klipp på utställningsmodeller, utgående produkter och restlager från alla våra butiker.
Läs mer

Alltid 3 års garanti
Alltid låga priser

Sonos PLAYBASE Soundbar/trådlös högtalare

{{product.ribbonText}} {{product.ribbonText}} {{product.ribbonOfferExpiresInfo}} Sonos PLAYBASE Soundbar/trådlös högtalare

PLAYBASE är en raffinerad TV-soundbase som ligger platt på en möbel med din TV stående direkt ovanpå. Den kan ge dig fint TV-ljud, fungera som trådlös högtalare till din musik och är en del av Sonos-systemets värld av otaliga möjligheter.

VaruID: {{product.code}}

{{product.inventoryStatus}}

{{product.price}} /st.

{{product.sellableOnWebText}}

för att köpa denna vara till medlemspris
Normalpris {{product.originalPrice}}
Sänd en påminnelse när jag kan beställa denna produkt
Kan inte köpas online

{{chosenStore.inventoryStatus}}

Highlights Sonos PLAYBASE – raffinerad soundbase-högtalare till TV:n

 • Otroligt enkel att placera på en hylla eller TV-möbel
 • Mycket bättre ljudkvalitet än med TV:ns inbyggda högtalare
 • Ljudstyrkan kan styras från TV:ns fjärrkontroll
 • Kan utökas med trådlösa surroundhögtalare och trådlös subbas
 • Full trådlös integrering med resten av Sonos-systemet

Du kan förbetälla din Sonos PLAYBASE genom att göra ett köp här. Vi debiterar självklart inte pengarna innan vi skickar varan. Du kan också beställa den i din lokala Hi-Fi Klubben butik.

PLAYBASE är en raffinerad TV-soundbase som har designats för att ligga platt på din möbel med TV:n stående direkt ovanpå. Den kan ge dig fint TV-ljud och samtidigt fungera som trådlös högtalare för all den musik du strömmar från internet eller din smartphone/surfplatta. Appen ger dig också samma läckra användargränssnitt som till resten av Sonos-systemet.

PLAYBASE är utformad i en elegant slimline-design som inte gör mycket väsen av sig när högtalaren väl är placerad under TV:n. Med den raffinerade tekniken och imponerande bestyckningen med hela 10 inbyggda högtalare kan du få ett ljud som är ljusår bättre än TV:ns eget inbyggda ljud. Särskilt om du kompletterar med två PLAY:1 eller PLAY:3 som trådlösa bakkanaler.

Enkel användning och perfekt multiroom-integrering
Under första installationen guidas du smidigt genom alla inställningar som behöver göras via Sonos-appen, och den dagliga användningen är väldigt smart – du kan nämligen styra ljudstyrkan från TV:ns fjärrkontroll!

Du kan också styra alla grundläggande avspelningsfunktioner (till exempel play/paus/hoppa över) med hjälp av tryckknappar på själva högtalaren. Du behöver alltså inte ständigt ha koll på var din smartphone är. Du får hela paletten av läckra Sonos-möjligheter, inklusive fjärrstyrning via app (iOS/Android) och full integrering av streamingtjänster som Spotify, TIDAL, Apple Music, Deezer, Napster m.fl.. PLAYBASE integrerar perfekt med resten av Sonos-komponenterna, vilket gör att den kan ingå i ett trådlöst multiroom-musiksystem.

PLAYBASE finns i svart eller vitt utförande.

Se producentens video

Fördelar och begränsningar

Fördelar

 • Otroligt enkel att placera
 • Mycket bättre ljudkvalitet än med TV:ns inbyggda högtalare
 • Elegant svart eller vit finish
 • Enkel att konfigurera via guide i Sonos app
 • Ljudstyrkan kan styras från TV:ns fjärrkontroll
 • Kan fungera som trådlös musikanläggning
 • Kan byggas ut till surround via trådlösa bakhögtalare och ev. en trådlös subbas (Sonos SUB)
 • Full trådlös integrering med resten av Sonos-systemet
 • Fullständig integrering med streamingtjänsterna TIDAL, Spotify, Deezer, Napster och många fler*
 • Trådlös styrning via både smartphone/surfplatta (Apple iOS/Android) och PC/Mac

Begränsningar

 • En traditionell hemmabioanläggning ger avsevärt bättre ljudkvalitet och surroundkänsla
 • Inga inbyggda dekodrar för äkta flerkanaligt Dolby/DTS-ljud
 • Musikåtergivningen inte i nivå med en riktig stereoanläggning med separata högtalare
 • TV-ljudet måste anslutas via optisk digitalkabel (resten är trådlöst)
 • Ingen avspelning via Bluetooth
 • Enda subbasen som kan anslutas är Sonos SUB
 • Ingen HDMI-integrering
 • Äkta hi-fi lösningar kommer fortfarande ge klart högre ljudkvalitet

Beskrivning

PLAYBASE – hemmabio på ett enkelt sätt
Det är otroligt enkelt att konfigurera PLAYBASE. Första gången du "berättar" för Sonos app att du vill lägga till en PLAYBASE till systemet, startar appen automatiskt en genial hjälpguide som steg för steg säkerställer att alla anslutningar och inställningar utförs snabbt och korrekt. Det här inkluderar ev. trådlösa bakhögtalare och Sonos SUB, samt inkodning av TV:ns fjärrkontroll, vilket ordnas med en enkel knapptryckning. Det här är en otroligt läcker och användarvänlig detalj.

Trots sin kompakta design rymmer PLAYBASE en komplett 5-kanalig surroundprocessor och hela tio digitala förstärkare som driver ett bas-, sex mellanregisterelement och tre diskanter. PLAYBASE kan spela upp center- och frontkanaler i en Sonos surround-uppsättning, men via processorn och högtalarnas speciella vinkling kan den också på egen hand ge ditt filmljud en viss surroundeffekt.

Lägg till två trådlösa PLAY:1- eller PLAY:3-högtalare som bakkanaler – sen har du ett 5-kanals surround-system som lyfter dina filmupplevelser till nästa nivå. Och även om det fortfarande inte är en äkta surround-hemmabio, får du fortfarande ett filmljud som gör dagens fina bildkvalitet rättvisa – och det helt utan den besvärliga konfiguration och de fula kablar du får med en traditionell lösning.

Sonos SUB – djup botten för både filmljud och musik
Men om du vill ha ännu mer och bättre bas till din PLAYBASE-lösning kan du enkelt komplettera med Sonos trådlösa subbas. SUB ger dig djup och dynamisk bas i hela rummet för både hemmabio och musik, samtidigt som du slipper dra kablar till anläggningen. SUB blir pricken över i oavsett om du har anslutit bakhögtalare eller "nöjer dig" med att köra PLAYBASE på egen hand.

Sonos – originalsystemet för trådlös multiroom-hifi
Det var med Sonos det hela började – ett komplett hifi-system med multiroom-streaming för hela familjen och hela ditt hem. Alla lär sig snabbt att använda det och nästan alla streamingtjänster är fullt integrerade. Sonos har marknadens största urval av spelare, inkl. TV-soundbar och trådlös subbas, och Sonos är dessutom marknadens mest sålda och väl beprövade streamingsystem.

Sonos är fullt integrerat med streamingtjänsterna TIDAL (inkl. TIDAL HiFi), Spotify, Deezer, Apple Music m.fl. Det här gör att du kan få tillgång till och välja fritt bland fler än 20 miljoner låtar utan att äga en enda CD-skiva. Du styr alltsammans trådlöst från din smartphone/surfplatta (Apple iOS/Android) eller din PC/Mac.*

Sonos uppdateras kontinuerligt med nya funktioner – helt gratis. Uppdateringarna läses in i ditt Sonos-system via nätet så snart de är färdigutvecklade, och på så sätt blir din Sonos-upplevelse konstant bättre och bättre – helt automatiskt!

Trueplay – optimalt ljud oavsett placering
Trueplay är en riktigt smart funktion som via din smartphone/surfplatta och en serie testtoner kan optimera ljudet från Sonos trådlösa högtalare, både på egen hand och i kombination med en SUB-subbas.

Du placerar bara högtalaren eller högtalarna där du vill ha dem och följer därefter guiden i appen. När du har gjort en handfull mätningar med testtonen kan Sonos automatiskt justera klangbalansen så att du får bästa möjliga ljud i största möjliga lyssningsområde utan att du själv behöver gå in och experimentera med tonkontrollerna. Det här är en unik och väldigt användarvänlig funktion som hjälper till att ge dig bättre ljud från ditt Sonos-system.

Obs! För tillfället stöds Trueplay dessvärre bara via Apple iOS-produkter. Vi hyser förhoppningar om att Sonos förhoppningsvis också hittar ett sätt att stödja Trueplay även via de många olika Android-produkterna.

Sonos app – ger dig all världens musik inom räckhåll
Tack vare den kostnadsfria Sonos-appen för Apple iOS/Android kan du hålla all världens musik i din hand. Det gäller både den musik du har på PC/Mac eller en nätverkshårddisk samt internetradio och streamingtjänster som t.ex. TIDAL, Spotify, Apple Music och Deezer Särskilt appen till surfplattan är i en klass för sig, för här får du en stor och kristallklar färgskärm som verkligen gör det till en sann njutning att navigera bland alla funktioner och skivomslag. Alternativt kan du välja att styra alltsammans från datorn.

Oavsett om du väljer den ena eller andra lösningen får du ett läckert och överskådligt gränssnitt som gör att du lekande lätt kan spela musik i hela huset. Enheterna kommunicerar nämligen helt fritt sinsemellan, så hela familjen kan utan problem använda olika enheter med appen installerad för att styra musiken i olika rum – samtidigt!

Strömma musik direkt från din smartphone eller surfplatta (Apple iOS/Android)
Om du föredrar att ha musiken liggande på din smartphone/surfplatta istället för på datorn eller en nätverkshårddisk, så har du många smarta möjligheter med Sonos. När du är uppkopplad mot ditt trådlösa nätverk behöver du bara öppna Sonos-appen, välja "Denna iPhone" (eller motsvarande) och sedan välja musik från ditt bärbara musikbibliotek.

Din smartphone eller surfplatta är också ett smart ställe att lagra musik som du inte har tillgång till via streamingtjänsterna, som t.ex. den lilla handfull artister som av en eller annan anledning inte finns tillgängliga ännu. Det samma gäller klassisk musik som kan vara rätt oöverskådlig att navigera bland där ute.

Massor av möjligheter för kräsna öron
Med Sonos kan du strömma ljud i full CD-kvalitet, och det kan du utnyttja för att bygga upp en riktig hifi-lösning. Den trådlösa stereoförstärkaren CONNECT:AMP kan på egen hand driva ett par bra hifi-högtalare, och redan här är du uppe i nästa kvalitetsklass jämfört med allt-i-ett-lösningarna.

Den ultimata Sonos-konfigurationen är dock att ansluta den trådlösa CONNECT-spelaren till en separat anläggning. Då får du fullvuxen hifi samtidigt som du har alla trådlösa möjligheter som du enkelt och smidigt styr via systemets app. Om du matar en sådan anläggning med en Lossless-kompatibel streaming-tjänst som t.ex. TIDAL HiFi eller din egen musiksamling på datorn, så är det bäddat för storslagna musikupplevelser (förutsatt att dina musikfiler är rippade i förlustfri kvalitet).

Om du är extra kräsen kan du ansluta CONNECT till en extern D/A-omvandlare (DAC) via optisk eller koaxial utgång och på så sätt lyfta ljudkvaliteten ännu ett snäpp. På en del nyare stereoförstärkare – t.ex. från NAD – har du även möjlighet att ansluta CONNECT digitalt och utnyttja förstärkarens inbyggda DAC. Detsamma gäller om du har en bra hemmabioreceiver.

Börja med en – utöka överallt via enkel trådlös konfiguration
Sonos är också ett genialt multiroom-system i hifi-klass som kan skicka musik från världens alla hörn till hemmets alla vrår. Vardagsrum, kök, sovrum, kontor, barnrum, badrum – Sonos-systemet har en musikspelare för varje behov.

Från appen väljer du musik och ljudnivå individuellt för varje rum, och ljudet från Sonos är alltid perfekt synkroniserat. Det här gör att du på ett ögonblick kan fylla hela ditt hem med samma bakgrundsmusik i hög kvalitet. Det här är en otroligt läcker och användbar funktion.

Konfigurationen av Sonos ordnas på ett ögonblick och om du inte bygger in något i väggen kan du ta med dig hela rasket om du en dag ska flytta.

Så kommer du i gång
För att komma igång behöver du bara en "controller" (smartphone/surfplatta/PC) och en Sonos-spelare (CONNECT, CONNECT:AMP, PLAY:1, PLAY:3, PLAY:5, PLAYBAR eller PLAYBASE). Vill du ha trådlös musik i ytterligare ett rum behöver du bara ställa upp en extra Sonos-spelare, trycka på två knappar och vänta ett ögonblick, sen är systemet redo att användas.

Om du istället för ditt vanliga wifi-nätverk vill utnyttja Sonos eget extra stabila trådlösa nätverk – SonosNet – måste en spelare dessutom vara ansluten till din nätverksrouter via kabel. Om inte din router står på en plats där du vill ha musik kan du istället använda nätverksadaptern BOOST till detta. Sen har du alltid ett optimalt Sonos-nätverk inom räckhåll.

När och varför ska jag använda SonosNet istället för wifi?

Perfekt för inbyggnadslösningar
Om du planerar att ha ljud i hela huset i samband med att du bygger nytt eller bygger om så får du ett otal möjligheter med Sonos. Då kan du t.ex. installera inbyggnadshögtalare i så många rum du vill och dra högtalarkablarna i väggen till ett centralt skåp där du samlar all teknik, eller till kontoret om du har din nätverksrouter där. Här placerar du en gång för alla de Sonos-spelare och eventuella effektförstärkare som behövs, sedan har du en osynlig lösning för ljud i hela huset, med full fjärrstyrning och i den kvalitet du vill ha i de olika rummen.

* Streamingtjänster, funktioner och systemkrav som stöds av Sonos utvecklas och uppdateras konstant. Gå in på Sonos egen hemsida om du vill ha information om aktuell status. För att kunna använda TIDAL, Spotify, Deezer, Apple Music m.fl. på Sonos behöver du en betalprenumeration.

Specifikationer

 • TV-högtalarbas/trådlös högtalare
 • Kan byggas ut till surround med trådlösa bakhögtalare
 • 10 inbyggda digitala klass D-förstärkare
 • Högtalare: 1x bas, 6x mellanregister, 3x diskanter
 • Streamingtjänster som stöds i Sverige: Spotify, TIDAL, Apple Music, Napster, Deezer m.fl.*
 • Ljudformat**: Dolby Digital, MP3, WMA, AAC (MPEG4), Ogg Vorbis, Audible .AA (format 4), Apple Lossless, FLAC (lossless), WAV, AIFF
 • Format för internetradio: MP3, WMA.
 • Night Mode
 • Anslutningar: digital ljudingång (optisk)
 • Inlärningsfunktion för befintlig TV-fjärrkontroll
 • Ethernet-anslutning: 2-portsswitch, 10/100 Mbit/s
 • Trådlös plattform: wi-fi eller SonosNet 2.0 med AES-kryptering***
 • Operativsystem (för lagrade musikfiler): Windows XP SP3 eller nyare, Mac OSX v10.6 eller högre
 • iOS 4- och iOS 5-enheter, däribland första generationens iPad, iPhone 3G samt andra och tredje generationens iPod touch stödjer inte längre Sonos-systemet.
 • Energiförbrukning i standby: XX watt (används för att hålla det trådlösa nätverket aktivt)
 • Medföljande tillbehör: optisk ljudkabel, nätverkskabel
 • Maximal vikt på topplatta: 34 kg
 • Mått: 72,0 x 5,8 x 38,0 cm (BxHxD)
 • Vikt: 8,6 kg
 • Färg: Svart eller vit

* Streamingtjänster, musikspelare, funktioner och systemkrav som stöds av Sonos utvecklas och uppdateras konstant. Gå in på Sonos egen hemsida om du vill ha information om aktuell status. För att kunna använda TIDAL, Spotify, Deezer m.fl. på Sonos behöver du en betalprenumeration.
** Maximal upplösning är 16 bit/48 kHz. För närvarande stöds ej WMA Lossless, WMA DRM och Apple "FairPlay" (iTunes DRM-skydd).
** Någon av Sonos-spelarna (eller en BOOST nätverksadapter) måste anslutas till din nätverksrouter via kabel för att du ska kunna använda SonosNet. SonosNet behövs alltid om du ska använda SUB eller trådlösa bakhögtalare tillsammans med PLAYBASE.

När måste jag använda SonosNet? Läs mer  

PLAYBASE i test

Sonos

Sonos är marknadens mest kompletta och användarvänliga trådlösa Hi-Fi-system. Du kan streama musik från hela världen, du kan otroligt enkelt få surroundljud till TV:n, du kan fylla varje rum i ditt hem med äkta Hi-Fi-ljud och du kan styra alltsammans från din smartphone eller surfplatta.

 • Synnerligen enkelt att installera 
 • Trådlös användning från smartphone eller surfplatta
 • Streama din egen musik eller från internet
 • Hög ljudkvalitet
 • Suveräna multiroom-möjligheter

Läs mer om Sonos

Mer läsning

Boka en demo

På HiFi Klubben kan du uppleva produkterna med egna ögon och öron innan du handlar. Du kan till och med boka tid för en personlig demonstration. Då blir det lättare för dig att välja rätt.

Vi använder småkakor (cookies), så att du kan använda vår webbutik. Vi använder dem också för att få fram hur våra hemsidor används, så vi hela tiden kan göra dem bättre, självklart medan vi lyssnar på vår favoritmusik. Genom att fortsätta godkänner du detta. Läs mer om cookies här