Hopp til innhold
10 998:-Set

Produkten är inte längre tillgänglig i vald färg eller variant

Här får du stort hifi-ljud utan att ha en stor anläggning i vardagsrummet. Bluetooth, skivspelaringång och massor av kraft.

Läs mer:

Beskrivning

Argon Audio FORTE A55 – eleganta trådlösa aktiva golvhögtalare med Bluetooth, skivspelaringång, smart TV-ljud och seriös hifi-teknik

 • Övertygande hifi-ljud med fin och fyllig bas
 • Väldigt enkel att installera och använda (plug’n’play)
 • Elegant och robust lackerad finish
 • Många anslutningsmöjligheter, inkl. skivspelare och Bluetooth
 • Ljudstyrka/tyst kan regleras via TV-fjärrkontroller från Samsung och Sony

FORTE A55 är eleganta och relativt kompakta trådlösa aktiva golvhögtalare från Argon Audio. Här får du ett överraskande stort och realistiskt hifi-ljud som kan mäta sig med traditionella anläggningar och högtalare till mycket högre priser.

FORTE A55 kan utan större ansträngning spela riktigt bra i ett vanligt vardagsrum. Om du trots det skulle vilja ha ännu mer och bättre bas kan du alltid komplettera med en separat subbas, till exempel Argons Audios egen starka BASS10 Mk2.

När du samtidigt får väldig smidig hantering, högkvalitativ Bluetooth och en rad andra smarta möjligheter (inklusive direkt anslutning för skivspelare), så har du en riktig läcker lösning som räcker för de allra flesta musikbehov. Om du tillhör dem som hellre fyller vardagsrummet med stort ljud än med anläggning och kablar så har du ett gjutet alternativ här. Och det gäller även om du är kräsen.

Avancerad teknik i stilren design

De inbyggda digitala förstärkarna levererar hela 4 x 80 watt, och de nyutvecklade elementen är av en kvalitet som gör både musik och TV-ljud till en sann fröjd för örat. Elementen är omgivna av en exklusiv trimring i äkta aluminium, och det eleganta och robusta mattlackerade utförandet bidrar till att bekräfta att det här är en äkta kvalitetsprodukt. Fronten i tyg som medföljer fästs på högtalaren med magneter så att du inte ska se några fula hål om du föredrar att använda högtalaren utan frontskydd.

Har du en TV från Samsung eller Sony kan du i de flesta fall reglera högtalarens ljudstyrka direkt från TV-fjärrkontrollen, och med automatisk på/av sköter det mesta sig själv. Du behöver inte fundera över något annat än att njuta av bra TV-ljud.

Argon Audio FORTE A55 finns i svart eller vitt mattlackerat utförande. Fjärrkontroll och högtalarkabel för att koppla ihop högtalarna medföljer.

FORTE A55 – genomtänkta och mångsidiga anslutningar

Utöver Bluetooth har FORTE A55 både analoga och digitala anslutningar, vilket ger dig möjlighet att utnyttja högtalarna optimalt från flera olika ljudkällor. Hela två optiska ingångar gör att du till exempel kan ha både TV:n och en musikstreamer anslutna digitalt och fortfarande ha de analoga ingångarna i reserv. Du kan till och med dölja musikstreamern bakom en lucka om du vill det.

En ovanlig detalj är att FORTE A55 även har en dedikerad, så du kan ansluta en helt vanlig skivspelare direkt utan att behöva investera i en separat RIAA-förstärkare. Om du också fallit pladask för vinylens unika kvaliteter så är det här en otroligt användbar funktion. Det är både smidigt och enkelt!

Avancerad inbyggd förstärkare med digital kontroll

De inbyggda digitala förstärkarna i FORTE A55 har kraft så det räcker och blir över för att säkerställa ett imponerande klart och dynamiskt ljud, även vid hög volym. I den här konstruktionen har varje enhet en egen dedikerad förstärkare, vilket gör att behovet av passiva komponenter i signalvägen försvinner helt. Därmed är en av de traditionella flaskhalsarna för ljudkvaliteten eliminerade en gång för alla.

Förstärkarmodulen som sitter i den ena högtalaren rymmer fyra förstärkarkanaler på vardera 80 watt som elektroniskt fördelas mellan de olika elementen. Även om det inte direkt kan jämföras med 4 x 80 kontinuerliga watt från en traditionell, tung High End-förstärkare, så inser du snabbt att det är watt av mycket hög kvalitet som är inbyggda i FORTE A55.

Kombinationen av ett aktivt elektroniskt delningsfilter och avancerad digital signalbehandling (DSP) optimerar samtidigt prestanda på ett sätt som inte är möjligt med vanliga passiva högtalare. Den här fullständiga kontrollen över både element och förstärkare säkerställer att hela systemet kan pressas till sin gräns utan risk för överbelastning, så här behöver ingen ljudförsämrande ’buffert’ byggas in (t.ex. I form av en styvare kantupphängning) för att skydda elementen.

Avancerade baselement med membran i två lager

De avancerade baselementen i FORTE A55 är specialutvecklade av Argon Audio. Membranen har en sandwich-konstruktion, där baksidan är ett vanligt konformat membran i papp, som kompletteras av ett pålimmat konkavt membran i glasfiberväv. Den fina kontrollen av resonans och förvrängning gör det möjligt att använda en low-loss-kantupphängning i gummi som säkerställer ett dynamiskt och levande ljud, oavsett om du spelar dånande hög rock eller njuter av stillsam jazz till en god bok en sen kväll.

Det avancerade magnetsystemet hjälper också till att hålla membranen i ett järngrepp, från det kristallklara mellanregistret ända ned till 36 Hz, vilket är imponerande djupt för att vara en så här kompakt golvhögtalare. Om du vill ha ännu mer och bättre bas – till exempel i ett väldigt stort vardagsrum – kan du enkelt ansluta en aktiv subbas.

Elegant kabinett med audiofila kvaliteter

Det stilrena kabinettet på FORTE A55 är inte bara en fyrkantig trälåda. Bakom den optimerade konstruktioner ligger ett otal mätningar och dataanalyser. All stagning sitter precis på rätt plats och den nyutvecklade Argon Audio Resonance Control, som sitter mellan de två bas-mellanregisterelementen tar effektivt bort resonans utan att försämra dynamiken, vilket ofta annars händer med traditionella dämpningsmaterial.

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Övertygande hifi-ljudkvalitet
 • Fyllig bas och bra råstyrka för sin storlek
 • Väldigt enkel att installera och använda (plug’n’play)
 • Dedikerad ingång för skivspelare (inbyggd RIAA-förstärkare)
 • Trådlös uppspelning av musik via Bluetooth (inkl. aptX/AAC)
 • Ljudstyrkan kan regleras via TV-fjärrkontroller från Samsung och Sony
 • Både digital och analog ljudingång (2 x optiska/RCA)
 • Anslutning för subbas
 • Spelar HD Audio upp till 24 bit/96 kHz
 • Automatisk på/av för alla ingångar*, inkl. Bluetooth
 • Fjärrkontroll medföljer
 • Elegant och robust lackerad finish

Begränsningar

 • Inget ljud in via USB
 • Höger och vänster högtalare ska kopplas samman via kabel (medföljer)
 • Ingen inbyggd Bass Management vid anslutning av subbas

Reviews

Tillbehör till Argon Audio FORTE A55

Tekniska specifikationer

Frekvensomfång (-3 dB)35-20.000 Hz
Förstärkare80 watt
Tweeter Combined1x x 1" Soft dome
Storlek bashögtalare5"
Woofer Amount2x
Högtalare-typAktiva Hifi-högtalare

Recensioner


5.0
6 recensioner
5
6
4
0
3
0
2
0
1
0
Lars
Tyskland
1/27/2024

Varmt och kraftfullt ljud med bra basgång, jag är mycket nöjd och njuter av varje timme av ren avkoppling med musik.

Lars
Tyskland
Lars
Sverige
1/3/2024

Väldigt mycket ljud för pengarna! Och supertrevlig och hjälpsam personal i butiken i Umeå, kommer absolut att besöka dom igen!

Lars
Sverige
Malene
Danmark
12/25/2023
Malene
Danmark
Jens
Tyskland
12/23/2023

Otroligt värde för pengarna, visuellt och akustiskt definitivt riktigt bra.

Jens
Tyskland
Joakim
Sverige
12/22/2023
Joakim
Sverige

Rekommenderade produkter