Hopp til innhold
3 998:-st.
Svart
 Kan upplevas i
Produkten ingår i ett system/paket
Superkompakt och suveränt välspelande hifi-förstärkare med elegant vit eller svart finish. Trådlös musik via Bluetooth och skivspelaringång.

Läs mer:

Beskrivning

Argon SA1 – superkompakt och prisvänlig stereoförstärkare med suveränt ljud, elegant vit eller svart finish, Bluetooth och skivspelaringång

 • Superkompakt design med elegant vit eller svart finish
 • Imponerande ljudkvalitet och råstyrka
 • Inbyggd Bluetooth för att spela musik trådlöst från smartphone m.m. (inkl. aptX HD)
 • Anslutningar för både digitala och analoga musikkällor, inkl. skivspelare
 • TV-ljudet kan styras via TV:ns fjärrkontroll, inkl. automatisk aktivering

SA1 är en superkompakt och otroligt välspelande stereoförstärkare i elegant vit eller svart finish. Här får du en hifi-ljudkvalitet som överträffar allt som tidigare varit möjligt i den här prisklassen. Och du får det utan att samtidigt behöva titta på en stor och klumpig apparat i hyllan.

SA1 spelar så kristallklart, musikaliskt och dynamiskt att du inte behöver ha några betänkligheter om du vill kombinera den med ett par riktigt bra hifi-högtalare från till exempel DALI eller Bowers & Wilkins. Förstärkarens 2 x 40 watt är otroligt strömstarka och ser till att du kan driva även ett par krävande golvmodeller i en kvalitet som du måste höra för att faktiskt tro på.

Via den inbyggda Bluetooth-funktionen kan du streama musik trådlöst direkt från din smartphone utan att vara beroende av ett wifi-nätverk. Det är så smidigt att man blir alldeles glad, och förstärkaren stödjer till och med Bluetooth-formatet aptX HD som ger dig möjlighet att uppnå bästa möjliga ljudkvalitet från en kompatibel smartphone.

Genomtänkta och flexibla anslutningar – och smart TV-ljud

SA1 har både digitala och analoga ljudingångar, även för skivspelare (MM), och det är också enkelt att få kanonbra ljud från din TV. Inte nog med att du kan ansluta TV-ljudet digitalt via den optiska ingången – med en TV från Samsung eller Sony du kan även reglera ljudstyrkan från via din TV:s fjärrkontroll!*

SA1 kan till och med startas helt automatisk från standby-läge från alla ingångar (bortsett från skivspelaringången). Det betyder att du får ljud i kalaskvalitet varje gång du tittar på TV – utan besvär, utan extra fjärrkontroller och utan att du behöver ligga sömnlös i väntan på nästa elräkning. Vad mer kan man begära?

Argon SA1 finns i vit eller svart finish. Fjärrkontroll medföljer.

* SA1 kan också fungera på samma sätt tillsammans med flera nyare TV-apparater från andra tillverkare. Mer information får du på HiFi Klubben.

Redo för wifi-streaming

SA1 är utrustad med en 5 V USB-utgång på baksidan. Via den kan du mata till exempel en Chromecast Audio eller någon motsvarande ultrakompakt wifi-musikstreamer med ström. Då behöver du bara koppla in ljudet en gång för alla via den optiska digitalingången, sedan du kan streama musik och ljud trådlöst från ett otal appar via din smartphone. Och det utan någon extra batteriförbrukning eller risk för avbrott som Bluetooth innebär (till exempel vid inkommande samtal).

Det bästa från den digitala och analoga världen i en och samma förstärkare

Den fantastiska ljudkvaliteten i SA1 bygger på en digital ingångsmodul med avancerad digital volymkontroll i kombination med en analog switch-förstärkare, som även går under namnet klass D-förstärkare. Den här principen kallas ofta en ”hybrid digital förstärkare”, och det säger ganska väl vilken tanke som ligger bakom tekniken. Här har de nämligen tagit det bästa från båda världar och utnyttjat det till max.

SA1 är fullmatad med exklusiva och avancerade tekniska lösningar som allesamman bidrar till en otroligt höga ljudkvaliteten. Fullt balanserad signalväg från DAC till högtalarterminaler, separata strömförsörjningar för digitala och analoga kretsar, exklusiva japanska long-life-kondensatorer och ett effektivt skydd mot överbelastning som inte samtidigt försämrar ljudet.

Även anslutningarna har optimerats för det de ska göra. Den ena optiska ingången är av en standardtyp som är motståndskraftig mot jitter i den utrustning du ansluter, som till exempel digitalt ljud från din TV. Den andra ingången har försetts med digital jitter-reduktion som kan ge ljudkvaliteten från en äkta hifi-komponent ett extra lyft, till exempel en CD-spelare eller en multiroom-musikstreamer.

State-of-the-art-strömförsörjning

Den nyutvecklade aktiva strömförsörjningen i SA1 är mycket mer kompakt än en traditionell typ med koppartransformator, men den spelar trots det högre och har en väldigt låg störningsnivå, samtidigt som den är orubbligt stabil och inte påverkas nämnvärt av de oundvikliga svängningar som uppträder i elnätet. En annan fördel med konstruktionen, utöver den höga ljudkvaliteten, är att den är otroligt effektiv. Här omsätts mycket mer av energin till ljud jämfört med strömförsörjningen i en traditionell analog förstärkare.

Trots den blygsamma effektangivelsen på 40 watt kan strömförsörjningen i SA1 leverera hela 400 watt, samtidigt som den är immun mot impedans-svängningar i de anslutna högtalarna. Även om impedansen skulle ligga på runt ynka 2 ohm – vilket är rena giftet för många konkurrerande produkter – förblir förstärkaren helt stabil och bevarar sin förnäma musikalitet.

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Superkompakt design med elegant vit eller svart finish
 • Imponerande ljudkvalitet och råstyrka
 • Inbyggd Bluetooth för att spela musik trådlöst från smartphone m.m. (inkl. aptX HD)
 • 5 V USB-utgång (för t.ex. Chromecast Audio)
 • Anslutningar för både digitala och analoga musikkällor, inkl. skivspelare (MM)
 • TV-ljudet kan styras via TV:ns fjärrkontroll, inkl. automatisk aktivering
 • Stödjer HD-stereoljud upp till 24 bit/192 kHz
 • Pre Out för subbas, hörlursförstärkare eller separat effektsteg
 • Mycket låg strömförbrukning

Begränsningar

 • Ingen inbyggd Chromecast Audio eller multiroom-streaming
 • Ingen display på fronten
 • Inget hörlursuttag
 • Endast anslutning för ett par högtalare

Reviews

Videos om SA1

Unboxing

Tillbehör till Argon Audio SA1

Tekniska specifikationer

Uteffekt 4 ohm40 watt
Uteffekt 8 ohm40 watt
Förvrängning (THD)0,03%
Dynamisk effekt50 watt
FörstärkarteknikKlass D

Recensioner


4.7
74 recensioner
5
56
4
15
3
2
2
1
1
0
Rainald
Tyskland
2/9/2024
Rainald
Tyskland
Preben
Danmark
2/8/2024

Förstärkaren ger bra ljud och är enkel att installera och använda. Anledningen till att den inte är 5 stjärnor är att den inte kommer ihåg ljudnivån när strömmen bryts. Vi är en person som inte tycker att man ska använda stand-by-el. Verkar inte heller automatisk upptäckt av ingångskälla fungerar som jag trodde

Preben
Danmark
Matthias
Tyskland
2/5/2024

Låter bra till mycket bra. Anslutningarna toppar också. Jag skulle ha velat kunna para ihop en Alexa Echo Dot via Bluetooth, men det kan jag inte. Jag har nu en gammal Echo Dot med Audio Out ansluten till Line In-porten, som fungerar. Det är bara synd att de nya Echo Dots inte har någon ljudutgång längre. Detta är dock bara ett tips för den som är intresserad. Det nämns inte heller något om att förstärkaren kan paras ihop med en Echo Dot via Bluetooth. Jag borde ha läst bättre. Men som sagt, annars bra.

Matthias
Tyskland
Ulrik
Danmark
2/5/2024

Det är fantastiskt!

Ulrik
Danmark
Ulrich
Tyskland
2/5/2024
Ulrich
Tyskland

Rekommenderade produkter